directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:06 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tura, Geli i Comin, truquen a la porta d’ERC i la #llistadepaís perilla

Avui no hi ha espai electoral per Avancem, Necat, Moviment Catalunya o altres grupuscles de l’entorn socialista, i vista la fugida d’ICV-EUiA cap a Podemos, només els queda ERC per ser acollits.

Comentaris 27  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Aquest diumenge Montserrat Tura ha explicat al programa de Sílvia Cóppulo a Catalunya Ràdio que amb el carnet del PSC ho farà tot menys estripar-lo. “Jo he militat molts anys en aquest partit, més de 35, i per tant el trauré del meu moneder, que és allà on el porto, i el posaré amb aquells documents que guardo, que em semblen molt significatius de tot el que he fet a la meva vida”, ha dit Tura. Molt melancòlic, però tot sembla indicar que els socialistes busquen una sortida per ells i pels més de 100 regidors que s’han quedat sense espai. Per fer-ho honest segurament caldria que tots aquests militants socialistes abandonessin els seus càrrecs, de diputats  o regidors i no utilitzessin els càrrecs obtinguts amb el PSC per guanyar-se un lloc a les llistes republicanes. 

Comparteix
   


Etiquetes
Un grup d’amics que busquen seguir tenint espai sense presentar-se a les eleccions

És evident que la independència ho trastoca tot, fins i tot que militants i càrrecs socialistes que mai han estat independentistes, i ara tampoc,  vegin en els independentistes d’ERC la seva sortida política. I sembla que la generositat de Junqueras pot facilitar les coses, de moment Toni Comín i l’Antoni Dalmau s’han incorporat al Consell Assessor que tenen els republicans on fins ara hi tenien cabuda els ex consellers i ex alts dirigents republicans.

Si no hi ha llista conjunta veurem Tura i Comín entre els primers llocs de les llistes republicanes? A Pia Bosch acompanyant Maria Mercé Roca a la llista de les municipals per Girona i socialistes a les llistes d’altres ciutats?

Sembla que sí i si els militants republicans accepten tanta generositat, aquesta serà l’estratègia republicana que els socialistes orfes busquen desesperadament. Va començar Ernest Maragall a les europees i sembla que veurem cares com Tura, Comin o Geli a les llistes de les properes eleccions “autonòmiques” i posteriorment a diferents llistes municipals i els regidors i regidores socialistes sense espai, com Pia Bosch a Girona.

Tindrà ERC la seva pròpia “UDC”? És aquest acostament un dels grans impediments pels quals Junqueras diu no a la llista de país?

Sembla que tot aquest procés de coalició entre ERC i el que surti d’Avancem, Necat, Moviment Catalunya i del moviment que lidera Toni Comín, dificulten enormement la llista de país o llista unitària que demana bona part de la ciutadania perquè seria molt complicat trobar lloc per a tanta gent. Però és realment aquesta la nova estratègia dels republicans? Aquest diumenge Alfred Bosch en referència a una possible incorporació d'aquests grups a ERC assegurava que: "Estem festejant".
 
Preguntes que el temps respondrà

Realment suma aquesta aliança de 200 càrrecs sense espai polític? La militància d’ERC és tant generosa per acceptar que importants membres del tripartit entrin per la porta gran mentre militants i càrrecs republicans que van fer possible el tripartit i l’enfonsament del PSC restin a les catacumbes? És millor recollir aquests 200 càrrecs vinculats al tripartit o fer la llista unitària i de país? No serà que ERC farà el mateix error de CDC i és posarà dins de casa la versió “UDC” de l’esquerra?  Els temps dirà si pel partit i pel país és millor crear “l’UDC” de l’esquerra o si és millor fer una llista de país?
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#27
25 de novembre de 2014, 11.22 h


#17 Mi ridículo SO4H2 o séase, Ácido Sulfúrico, que eso es lo que debes tener en las venas , te comento :

No creo que estés a mi nivel, veo más bien que eres un patán, un subterfugio de catalán acogotado y vencido por tus conflictos internos, por tus tontadas de babuino retrasado mental.
Tus ordinarias y faltas de tacto consideraciones acerca de la potencia militar española me dejan a cuadros. Pero no quiero ser demasiado intelectual porque tu nivel de coeficiente de inteligencia d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
25 de novembre de 2014, 11.04 h

#5 perfecto, Pep, totalmente de acuerdo. Siempre he pensado que es mejor que cada formación vaya por su lado, pero con el nexo común de la Independencia como planteamiento programático.
De esa forma veríamos la cantidad de votos que recogen cada línea ideológica, los de izquierda, derecha, centro.
Estoy a favor claramente de que haya listas separadas y después se pueden formar mayorías de gobierno y para alcanzar la Independencia entre las distintas formaciones, que si como parece, est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Roser fletxa Vilassar
25 de novembre de 2014, 08.12 h

Una cosa és que vulguis emmarcar el teu carnet històric, i una de molt diferent és que vulguis oposar-te a aquest històric moviment independentista. Si vols fer història de veritat afavoreix la independència amb totes les forces, perque l´aigua passada ja no mou cap molí.
¡¡*¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
25 de novembre de 2014, 01.46 h

#22 Este galleguiño (y que ejerce) llamado Marianico el Corto, te lo puedes quedar, por que yo solo reconozco un Presidente , que es el nuestro, el de la Generalitat, con muy buena preparación y dotes de lider, no un plasmático (es una nueva enfermedad) como el tuyo. APA, ADEU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
24 de novembre de 2014, 19.09 h

#20
#22 A V Í S :

Anar repetint vint vegades el mateix missatge, com si es volgués fer un rentat de cervell amb bombardeig per saturació, només ho poden fer, o bé els IMBÈCILS, o bé els FILLS DE PUTA, o bé, com em sembla que és el cas de tots els espanyolistes que venen aquí a molestar, els qui són AMBDUES COSES ALHORA.



Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
24 de novembre de 2014, 14.57 h

DESCENSO DE LA PRIMA DE RIESGO

El interés del bono español a 10 años baja del 2% por primera vez en la historia
http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/interes-del-bono-espanol-diez-anos-baja-del-por-primera-vez-historia-3714480

ENESIMA BUENA NOTICIA QUE DEMUESTRA QUE LOS MERCADOS INTERNACIONALES CONFIAN EN ESPAÑA Y NO CREEN EN ABSOLUTO LAS PAYASADAS DEL MASS Y SU TROUPE. AY, QUE PENA ME DABAIS Y QUE ASCO ME DAIS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
24 de novembre de 2014, 14.25 h

Diversos apunts:
En tinc diversos:
1) El primer tripartit (molt probablement gràcies a comptar amb ERC) va ser l'impulsor del nou Estatut, l'evolució del qual ens ha portat on som ara. Amb 23 anys al poder, CIU no va interessar-se mai per un nou Estatut.
2) Després de la retallada de l'Estatut a Madrid (el ribot del Guerra), ERC el va veure desnaturalitzat i demanà votar-lo en contra. Això féu que fos expulsada del govern que havia fet possible.
3) Després de ser expulsada del govern, l'... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
24 de novembre de 2014, 14.05 h

El presidente de la comisión sobre Pujol amenaza con dimitir si CiU y PSC siguen escudándose
David Fernández critica el veto a las comparecencias relacionadas con el caso del Palau de la Música y Pretoria.

http://www.elperiodico.com/es/noticias/politica/presidente-comision-sobre-pujol-amenaza-con-dimitir-ciu-psc-siguen-tapandose-3708338

Nueva charlotada en la comision de investigacion. ciu y Trispartit se cubren unos a otros sus corrupciones y todo quedara en NADA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
24 de novembre de 2014, 13.58 h

Els partits que no vulguin saber-ne res d'en Mas que esperin a que siguem un estat i a les eleccions al nou Parlament català SI que tindria sentit això de no voler-ne a saber-ne res de CDC. Ara per ara es fer-los-hi el joc als absolutistes! no?

El món ja sap que la connexió entre la Catalunya democràtica i la dictadura espanyola és impossible! https://pbs.twimg.com/media/A6eDj5pCMAEB5PM.jpg
Hitler i la indepè... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
24 de novembre de 2014, 13.22 h



#16 Gentil convergent: creus millor els anys passats "emplenant el cove de peix" i aliant-se a tot arreu amb el PP?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.