directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Terricabras demana als europeus que es mullin ples catalans

L'eurodiputat d'ERC diu a l'Eurocambra que "està arribant el moment" que els europeus "defensin obertament els drets dels catalans".

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Estrasburg (ACN).- L'eurodiputat d'ERC-NeCat, Josep Maria Terricabras, ha defensat aquest dilluns a l'Eurocambra que "està arribant el moment" que els membres del Parlament Europeu i els "demòcrates europeus" defensin el dret a decidir dels catalans. En una intervenció al plenari d'Estrasburg, Terricabras ha denunciat que el Fiscal General de l'Estat, "a instàncies" del govern espanyol, "vol condemnar el president de Catalunya i a dos consellers del seu govern per donar suport al desig democràtic dels ciutadans". L'eurodiputat d'ERC-NeCat ha lamentat que "un estat de la UE vulgui impedir que els ciutadans votin lliurement".
Terricabras ha explicat als eurodiputats reunits a Estrasburg que el 9-N "més de 2,3 milions de ciutadans de Catalunya van sortir al carrer per compartir una jornada de participació democràtica i anar a votar sobre el futur que desitgen per a la seva nació". L'eurodiputat ha destacat durant el ple que "més de 1,8 milions de votants es van manifestar a favor de la independència".
 
El cap de llista de la coalició ERC-NeCat, ha recordat que el govern espanyol "havia prohibit aquesta jornada de participació política" i ha lamentat que "a instàncies seves, el Fiscal General de l'Estat vol condemnar al president de Catalunya i a dos del seus consellers per donar suport al desig democràtic dels ciutadans".
 
"Resulta incomprensible que un estat de la UE vulgui impedir que els ciutadans votin lliurement sobre el seu futur", ha denunciat Terricabras. Pel republicà, "està arribant el moment en què els demòcrates europeus i el Parlament Europeu defensin obertament els drets democràtics dels catalans".
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
27 de novembre de 2014, 00.15 h

Una mica missing el veig al Terricabras últimament, no trobeu? No havia de ser un tsunami?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Antonieta fletxa La Bisbal
26 de novembre de 2014, 13.00 h

Les premisses de l´argumentari unionista són plenament falses, quan diuen que Els independentistes no fan res amb només 1.800.000 afectes.
El que realment s´han de preguntar els unionistes girats de cervell és QUÈ FARAN ELLS EN LES PROPERES ELECCIONS CONTRA EL 1.800.000 ? QUÈ POSARAN A LA BALANÇA PER A CONTRARESTAR EL PES D´AQUEST NOMBRE D´INDEPENDENTISTES ? Podran posar-hi 100.000 vots, o ni això ?
Vistes les seves manifestacions últimes, és prou clar que encara que facin molta de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
pEPITO fletxa el vendrell
25 de novembre de 2014, 19.30 h

El haurem de fer bé solets, els anglesos ens van vendre als Borbó i els Americans van aguantar la dictadura del Paco, estem sols Catalunya només ens té als Catalans però lluitarem com sempre contra el món VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Francesc fletxa Calders (Bages)
25 de novembre de 2014, 18.18 h

Amic Terricabres, si Europa fos el que ha de ser ( o el que ha sigut ) no caldria que vosaltres defensesiu Catalunya. Sota la bota alemanya de la Sra. Merkel a qui la història, al meu parer, no li reservarà cap honor, Europa ha deixat d'existir. Només existeixen els bancs, els PIBs, els descoberts, etc. però no les persones. Abans eren els temps en que florien les universitats alemanyes, en que Novalis i Hölderlin eren admirats, en que el cercle de Viena discutia sobre les paraules i els c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Francesc fletxa Calders (Bages)
25 de novembre de 2014, 17.45 h

bejota, la diferència està en que nosaltres contem els qui voten i vosaltres conteu els qui no voten. Podeu especular tant com vulgueu però els vostres votants són tan eteris com les idees de Plató.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
bejota fletxa BCN
25 de novembre de 2014, 17.33 h

PERSONAS QUE PUDIENDO VOTAR, NO HAN IDO A VOTAR (por tanto pasan de la independencia): 4.063.194 personas TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS SOBRE EL TOTAL DE POSIBLES VOTANTES 9N: 28,40% (menos de uno de cada tres posibles votantes) TANTO POR CIENTO DE INDEPENDENTISTAS 9N SOBRE LA POBLACION TOTAL CATALANA: 23,85% (menos de un catalán por cada cuatro) OSEA, CONTANDO ELLOS LOS VOTOS (que ya es pasar de trasparencia y control), SÓLO UNO DE CADA CUATRO CATALANES ES PARTIDARIO DE LA INDEPENDENC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9

Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
25 de novembre de 2014, 12.29 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de novembre de 2014, 11.05 h

ELS EURODIPUTATS NO PODEN DEFALLIR, EN AQUESTA DEMANDA DEMOCRÀTICA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Gentil fletxa Osona
25 de novembre de 2014, 10.20 h

SsR.TERRICABRAS, AIXÒ ESTÀ BÉ PER DIR-HO, PERÒ ELS EUROPEUS NO FARAN RES PER CATALUNYA JA QUE SI ENS TROBEM EN AQUESTA SITUACIÓ FA 300 ANYS ÉS PERQUE ELS EUROPEUS ENS VAREN DEIXAR A L'ESTACADA I VAREN SERVIR CATALUNYA EN BANDEJA ALS BORBONS. ARA TOTA AJUDA SERÀ BENVINGUDA, PERÒ NO N'ESPEREM RES, DE RES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.