directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Podemos: "El programa econòmic del Papa és el de Podemos"

El lerrouxisme del SXXI no desaprofita cap ocasió. Pablo Iglesias piula el discurs del Papa Francesc a l’Eurocambra: "¡Bien, Bergoglio! Bravo"

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El Papa Francesc ha visitat avui l’Eurocambra on ha fet un discurs molt crític amb la pobresa i per la pèrdua dels grans ideals que han inspirat Europa que ara no tenen força per l’excés de burocràcia, i ha reclamat retornar la dignitat a les famílies. Els eurodiputats de Podemos, Pablo Iglesias i Pablo Echenique han piulat a Twitter fragments de la intervenció de Francesc i s’han fet seu el discurs del Papa pel que fa a les qüestions socials. Pablo Echenique després de piular que "en el social, prefereixo a Càritas abans que a Barclays i la Troica. Pel sexual i reproductiu, em quedo amb Femen" ha conclòs: ”El programa econòmic del Papa és el de @ahorapodemos. El de drets de les dones i LGTBI, no”.





Comparteix
   


Etiquetes

El Papa Francesc alerta l'Eurocambra: "Quina dignitat pot tenir algú a qui li manca la feina?"

Estrasburg (ACN).- El Papa Francesc ha exigit aquest dimarts al Parlament Europeu que treballi per oferir feina als ciutadans que pateixen les conseqüències de la crisi. "A quina dignitat pot aspirar una persona que no té menjar o el més bàsic per sobreviure, o encara pitjor, que no té feina, que és el que ofereix dignitat?", ha preguntat el Pontífex als eurodiputats durant un discurs a Estrasburg. "Ha arribat l'hora de promoure polítiques que creïn feina, però per damunt d'això hi ha una necessitat de restaurar la dignitat del treball per garantir unes condicions de feina adequades", ha dit el Papa. El Pontífex ha demanat a la UE que es construeixi "no al voltant de l'economia, sinó de la persona humana".
 
En el seu discurs solemne al Parlament Europeu, el Papa Francesc ha remarcat que "promoure la dignitat de la persona vol dir reconèixer que té drets inalienables que ningú li pot treure arbitràriament, i encara menys per interessos econòmics". El Pontífex ha dit als parlamentaris que un dels seus "reptes" és "mantenir la democràcia viva" defensant "l'expressió de la voluntat política del poble", que considera que no ha de "caure sota la pressió d'interessos multinacionals que no són universals, que la debiliten i que la converteixen en un sistema uniforme de poder econòmic al servei d'imperis desconeguts".
 
El Pontífex ha lamentat la "solitud" que pateixen molts ciutadans a la Unió Europea, que considera que s'ha intensificat "com a resultat de la crisi econòmica, els efectes de la qual continuen tenint conseqüències tràgiques per a la societat". El Papa Francesc ha advertit que mentre la UE s'ampliava "ha crescut el descontentament dels ciutadans" cap a unes institucions que fan "normes percebudes com a insensibles pels individus, o directament perjudicials".
 
El Papa ha advertit que cada vegada més gent percep una "Europa que ja no és fèrtil i vibrant", i que les idees que la van fundar "semblen haver perdut el seu atractiu" i haver estat "substituïdes pels tecnicismes burocràtics de les seves institucions". El Sant Pare ha lamentat els estils de vida "egoistes" i que són "indiferents" respecte als més dèbils de la societat. "A pena nostra veiem com les qüestions tècniques i econòmiques dominen el debat polític, en detriment de la preocupació genuïna cap als humans", ha avisat.
 
En aquest sentit, el Pontífex ha remarcat un retorn als valors fundacionals de la UE, que considera que "comparteix" amb l'Església catòlica, posant l'home "al centre" i defensant la seva "dignitat". "Al centre d'aquest ambiciós projecte polític hi havia la confiança en l'home, no tant com a ciutadà o agent econòmic, sinó com a persona amb una dignitat transcendent", ha indicat el Papa Francesc.
 
El cap del Vaticà ha defensat des d'Estrasburg la UE com un projecte "d'unitat amb diversitat". "La unitat, però, no significa uniformitat de la vida política, econòmica i cultural", ha dit el Papa Francesc, remarcant que "l'autèntica unitat es basa en les riques diversitats que la conformen". "És com una família, està més unida quan cadascun dels seus membres és lliure de ser ell mateix. Veig Europa com una família de pobles", ha dit el Pontífex. "Defensar la centralitat de la persona humana significa, per damunt de tot, permetre que expressi lliurement la seva individualitat i creativitat, ja sigui com a persona o com a poble", ha dit.
 
El Papa Francesc és el primer pontífex que s'adreça al Parlament Europeu des de la visita que l'11 d'octubre del 1988 va fer Joan Pau II a Estrasburg.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
26 de novembre de 2014, 12.17 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Seny fletxa Barcelona
26 de novembre de 2014, 10.56 h

#7 I afegiria que també volen continuar amb el sistema de cobrament del Parlament Espanyol tan pel que fa als partits, com els seus representants al Parlament, com pel que fa al Senat i els seus representants, així com els sindicats. Fer-ne de nous de sindicats, però seguint cobrant els tants per cent per membre sorgit a les llistes...más de lo mísmo. "Los mísmos perros con distintos collares"


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan Solernou fletxa L'Eixample
26 de novembre de 2014, 07.24 h

Podemos es el seguent perill per poguer assolir l'independencia
Grans mentiders,demagagogs i aprofitant tot el mal estar de la gent, volen engatussar el poble i ho estan aconsseguint.
https://www.marxists.org/catala/compte/1931/10/16101931.htm


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8

Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
25 de novembre de 2014, 15.24 h

Carmen Lomana , li diu a un de PODEMOS ... ,, Que demani als mès Rics que paguin Impostos Que demanin al Govern que se apuji els impostos als Rics cosa no fara PODEMOS .. .. Mireu PODEMOS = P.P. = P.S.O.E.= P.S.C. = CIUDADANOS = ICV = GUANYEM .. Tots tenen una sola cosa en comu pero de molta importancia volem UNA GRANDE Y LIBRE de ESPAÑA Una sola LLengua la Castellana = Española , Son ANTI--INDEPENDENTISTES .. Per qui no husapiga ,,,... ICV Y PODEMOS Se jun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
25 de novembre de 2014, 15.17 h

Mira vui dir una cosa a PODEMOS ... i baixi per tots els Partits Politics Catalans i Espanyols ....: NO JA CAP PARTIT POLITC ... NI POLITIC ACTUALMENT Se cupi compara ni una mica al Sant Pare de Roma FRANCES .. El el dia quel ban nombra PAPA el mateix amb els seus diners va anar a pagar el Hotel ¿ QUIN POLITIC FA AIXO ? Quin DURAN I LLEIDA No hi aixo que va a Hotels de 5 Estrelles mentres a Catalunya no ja diners per BECAS DE MENJADOR ...... PODEMOS Nomes poc entendre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Mapa Catalunya independent any 1.641 fletxa República Catalana 1.641
25 de novembre de 2014, 14.53 h

http://4.bp.blogspot.com/-Ld6XJgyFRTc/U3CMTPtGGuI/AAAAAAAAEpE/j4X0UJb2SzA/s1600/Blaeu_1641%C2%BF.jpg

Lerrouxemos són tant demagofs i jipòcrites com Ciutadans.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Tomppa fletxa Sabadell
25 de novembre de 2014, 14.25 h

Més lluny són els 'papes' dels nostres vides i amb que més educació seran subtituïts, millor per tothom. El Papa que tant encanta podem(os), no acceptaria mai que les dones tindrien 100% de mateixos drets que els homes, es un home que hauria de ser a la presó per disciminar i obstaculitzar el món.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
fideli fletxa rdnes
25 de novembre de 2014, 14.13 h

ja està, Podemos passa a ser Papemos....¿o Papeemos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de novembre de 2014, 13.49 h

PODEMUS = PAULUS = FRANCISCUS = PAPUS ... (uy perdón, PACUS). El más creible en este caso, es la persona Jorge Bergoglio y nadie más.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.