directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 11:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: Rajoy és el minoritari a Catalunya

Defensa que no es pot culminar el procés amb la pugna partidista i que cal una "certa confluència de partits"

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat que no es pot culminar el procés amb la pugna partidista tradicional. "Es pot fer una operació de tanta envergadura amb la pugna partidista tradicional? Jo crec que no", ha defensat en una entrevista a 8tv, on ha insistit que per tirar endavant la seva proposta de llista conjunta i per tant convocar eleccions anticipades, cal que hi hagi una "certa confluència de partits", és a dir, que no serveix que la candidatura la integri CDC i la societat civil. També ha aprofitat per replicar a Mariano Rajoy que qui és minoritari a Catalunya és ell, i ha aprofitat per opinar que "seria d'ingenus" pensar que no té res a veure amb la querella pel 9-N.
Mas durant l'entrevista a 8aldia
Mas durant l'entrevista a 8aldia

Comparteix
   


Etiquetes
Llista que garanteixi una victòria indiscutible

Mas ha insistit que ell va remarcar dimarts que podia haver més d'una llista a favor de la independència, però hi havia d'haver una que obtingués majoria absoluta, i en aquesta candidatura, ha dit, cal que hi hagi una "certa confluència de partits", donant a entendre que cal que hi hagi la presència d'ERC.

Si deixem passar aquesta oportunitat, l'oportunitat passa

De fet, ha anat més enllà i ha opinat que una operació de l'envergadura que ell planteja no es pot fer amb la "dinàmica tradicional dels partits". "Catalunya ha trigat segles a arribar fins aquí. Si deixem passar aquesta oportunitat, l'oportunitat passa. Per una sola vegada no som capaços d'entendre que primer és el país i després els partits? I que els partits són instruments a favor d'un país i que un país és la seva gent?", ha preguntat. Si no és així, ha continuat, Catalunya seguirà amb la seva política partidista, "que dóna pel que dóna, per fer proposicions de llei, però estem parlant d'una operació d'una envergadura brutal".

Ha assegurat que ell està disposat a parlar de la seva proposta, i a acceptar altres plantejaments, però sempre que siguin per millorar

Ell no posa condicions personals, ha dit, però sí de projecte, i cal que el resultat sigui reconegut i entès a la primera per la comunitat internacional. "Si al final intueixo, com algunes vegades crec intuir, que el que es vol és precipitar unes eleccions per canviar un govern o per alterar unes majories que hi ha al Parlament, ho farem quan toca", ha insistit.

Creu que el punt comú del programa no serveix

En aquest sentit, ha rebutjat que hi hagi un primer punt comú en els programes electorals, perquè llavors hi hauria moltes més a sota i això faria que no es poguessin sumar els resultats, donant així "l'excusa" perquè els estats no reconeguin aquesta consulta i no hagin d'enfrontar-se amb l'estat espanyol.

També ha negat que ho estigui plantejant d'aquesta forma per tapar corrupcions o perquè creu que CiU obtindria pitjors resultats, i fins i tot ha remarcat que si ell s'agafés a les últimes enquestes, al 9-N i a la querella, podria convocar ràpidament comicis, perquè tornaria a guanyar i tindria quatre anys més, encara que li fos més difícil governar perquè tindria menys diputats. "Per això no les convoco, perquè no penso en CiU. I tinc dret a pensar-hi, perquè si els altres ho fan també...", ha apuntat.
 
Negociarem però no podem esperar massa
 
Pel que fa al quan, ha opinat que avui per avui és "massa agosarat" dir que les eleccions seran al febrer. Mas ha indicat que li agradaria poder aclarir l'escenari "sense trigar gaire", però tampoc vol "apressar" perquè això acabi portant a un error per haver volgut córrer massa. "Sé que no es pot trigar molt a prendre la decisió. Hi ha les eleccions municipals. Si s'ha de fer això abans de les municipals, té uns terminis. Si s'ha de fer després, en té uns altres", ha constatat.

Rajoy està horroritzat!!!

Sobre la reacció del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha ironitzat que "deu estar horroritzat" per la seva conferència i ja "deu estar pensant com activa els mecanismes de no sé què per veure com s'ho carrega". En tot cas, respecte a les seves declaracions dient que Mas està governant per una minoria de catalans, Mas ha estat taxatiu: "Al Parlament hi ha un 80% de diputat a favor del dret a decidir. Això és una minoria? No sé si és ell que parla per la minoria de catalans, el que representa la minoria catalans és ell, perquè els té tots en contra. Això sí que és una minoria autèntica".

El govern espanyol està al darrera de la querella

També ha aprofitat per insistir que el govern espanyol està al darrere de la querella de la Fiscalia contra ell, Joana Ortega i Irene Rigau. "Seria d'ingenus totals dir que no té res a veure", ha dit, recordant declaracions de dirigents del PP "que ja anaven explicant fil per randa què anava a fer la Fiscalia".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Francesc fletxa Badalona
27 de novembre de 2014, 23.07 h

#15 Celebro q ho vegi tant clar, pq això deu voler dir que vostè no tem, com tants, el referendum i que ens ajudarà a fer-lo, oi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Anna Cris fletxa Catalunya
27 de novembre de 2014, 22.04 h

Bejota,per cambiar de retolica,perque no dius els que varen votar no...doncs els del NO van ser 3% , apa home ves a cagar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Santurtzitik Bilbora fletxa Espainia nahaspila bat da
27 de novembre de 2014, 20.14 h



#15 "GAME OVER!" diu, pobret, després d'haver demostrat notòriament la seva INORÀNCIA.

Encara que hagis demostrat que et costa molt d'entendre, tota persona mig normal té ben clar que LA REPETICIÓ D'UNA ESTUPIDESA NO LA CONVERTEIX, DE CAP MANERA EN UNA VERITAT.

D'altra banda, també està clar que et costa molt entendre, pobret, que no pas tots els que no varen votar és perquè estiguin en contra de la independència.

I una altraa cosa: tota persona no subnormal sap que ELS VOTS ES C... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
bejota fletxa BCN
27 de novembre de 2014, 15.22 h

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.
GAME OVER !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Francesc fletxa Badalona
27 de novembre de 2014, 15.08 h

Es fa difícil no entendre el que ens ve a dir en Mas: ..davant del món, no ens podem permetre visualitzar el que ens separa, i només ens podem permetre visualitzar el que ens uneix ...i, molt important, compte, perquè a aquestes alçades de la pel·lícula els errors es paguen TRIPLE! ...i n'hi ha molts -a fora i a dins- que no esperen altra cosa. En definitiva, objectiu únic: DECIDIR, ELS CATALANS, EL FUTUR DE CATALUNYA COM A PAÍS ...ni més, ni menys!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13

Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de novembre de 2014, 12.51 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
27 de novembre de 2014, 11.15 h

Artur Mas , dues LListes que te molt bones .....: LLISTA DE POLITICS CORRUPTES DE C.I.U. i la millor ..LLISTA DE AJUDA A LA EMPRESA DE LA SEVA DONA en Diners Publics balla al mateix que feia Jordi Pujol amb la seva dona la historia es repateix A Andalucia tambe tenien un EX--President que tambe donaba molts diners publics ala seba familia NOMES QUE ARA ESTA ALA PRESO .. Artur Mas segueix els pasos de Jordi Pujol de pensar mes en la familia que en BECAS DE MENJADOR ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 de novembre de 2014, 10.49 h

LA LLISTA DE PAIS que diu Artur Mas ,, jo li tin unaltra nom molt diferent ... es .. : LLISTA DE XORIÇCOS ,,, ho no recorden ja els molts i molts casos de Corrupcio que te C.I.U. que te Artur Mas que li arriben hasta al seu propi Govern Català . LLISTA DE RETALLADES SOCIALS ,, fetes per Artur Mas . Tenin la gran llista .. LLISTA DE FALTA DE BECAS ,, aquesta fa patir ales criatures als alumnes mes joves he Tenin unaltra LLISTA DE ATURATS ,, aquesta es de 800.000 atur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ngdfsf fletxa fdgdfg
27 de novembre de 2014, 10.43 h

HI HA UN PUNT MOLT IMPORTANT A FAVOR DE LA PROPOSTA D'EN MAS, I ES QUE A LES TERTÚLIES ELS TERTULIANS ESPANYOLISTES HO CRITIQUEN I PROPOSEN QUE ÉS MILLOR MULTITUD DE LLISTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.