directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 04:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Beatificació "sectària" de 498 religiosos espanyols al Vaticà

Pel portaveu d'ICV, Joan Herrera, és un "acte revengista"

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu del grup d'Esquerra Unida-Iniciativa per Catalunya Verds (IU-ICV) al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha qualificat de 'sectària' i 'd'acte revengista' la beatificació aquest diumenge al Vaticà de 498 religiosos espanyols per ser 'màrtirs'. Al portaveu ecosocialista al Congrés li sembla 'bé' que es beatifiquin als religiosos morts durant la Guerra Civil, però 'a tots', ha aclarit. 'Ens sembla bé que es beatifiquin als religiosos morts durant la Guerra Civil; però a tots, no únicament als que l'Església considera seus perquè van estar al costat dels insurgents feixistes', ha subratllat Herrera.
beatificació vaticà esglèsia catòlica
Comparteix
   

'És insòlit com la jerarquia eclesiàstica espanyola, que va dur durant 40 anys sota pal·li a un dictador sagnant, sigui incapaç a dia d'avui de demanar perdó pel seu suport al règim franquista', ha afirmat Herrera, que ha afegit que l'acte d'avui respon 'a la revenja de la Conferència Episcopal Espanyola, ultraconservadora i neofatxa'.

Per a Herrera, 'el que l'Església espanyola ha de fer d'una vegada per sempre és demanar perdó pel seu suport al règim franquista, al que va beneir, i aparcar el seu tradicional sectarisme per a abraçar la neutralitat'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
29 d'octubre de 2007, 20.14 h

Perquè ens estranyem? Porten 2007 anys mentin i fen recolzament del poder polític que a la església catòlica pot interessar. Potser hem oblidat que el Dictador i traïdor a la República Espanyola li feien que entres sota pal·li a les esglésies.O la complicitat del Papa amb el Gobern de Hitler. o el genocidi de "el descubrimiento de America"o las misses per el Pinochet.En fi segueixen amb el seu tarannà...res de nou companys. Salut i República


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 d'octubre de 2007, 17.20 h

Sr. Herrera,
N'hi han tantes de coses per les quals l'esglèsia hauria de demanar perdó.
Pensem, i només és una dade d'aquests que no saben més que posar pals a les rodes, que han hagut de passar gairebé cinc-cents anys per fer marxa enrera en el cas Copèrnic.
I això només és una petitísima mostra, per tant, suposem que dintre d'altres cinc-cents demanaran disculpes per recoltzar un govern militar que va guanyar la guerra a un altre elegit popularment.
De tota manera, sempre em referei... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.