directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 16:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas obre el ball definitiu...

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Una nova passa endavant fonamental. Així, sense precedents. Per primer cop a la nostra història el catalanisme conservador s’ha decantat clarament, sense eufemismes, per la independència nacional. No només en suposats anhels de l’ànima, sinó com un objectiu ben establert que es proposa fer realitat durant els propers divuit mesos. El president Mas ha proposat la confecció d’una llista unitària del sobiranisme capaç de demostrar al món, sense dubtes, el mandat democràtic dels catalans de constituir el nostre país en un nou estat d’Europa. Prepareu-vos per la primavera de la llibertat. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Cuní, Josep (periodista i editor de “8aldia” de 8TV).
Ennuegats de demagògia.
Des de Rafael Nadal a Lluís Foix, l’espai dels Godó (no penseu malament, tan preocupats ells per la profundíssima crisi social que assola el país) martelleja gairebé a diari una mateixa idea, sense deixar escapar una sola oportunitat. Dilluns, aprofitant que hi passava en Duran, el gran capo de “8aldia” es va decidir a formular-la obertament a l’audiència. Deia, aproximadament, el següent: creu que el 9-N ha servit d’excusa per no parlar de les qüestions socials? Una pregunta formulada i posada en context amb l’objectiu evident de recavar un sí apoteòsic. La resposta de l’audiència a la demagògia d’en Cuní no podia ser més contundent: un 90% de l’audiència responia que no; a hores d’ara, ja tothom sap que resoldre els problemes socials és precisament la primera motivació del procés sobiranista.
 
Duran i Lleida, Josep Antoni(president del Comitè de Govern d’Unió).
La ràbia se’l menja.
Després de sis mesos de no concedir una sola entrevista, vés per on, quines casualitats té la vida, el líder democristià va decidir parlar tot just unes hores abans de l’esperadíssima conferència d’Artur Mas. Ofereix tot el seu repertori, un autèntic festival de demagògia anti-independentista. Acusa d’ignorant al cap de l’oposició i a tothom de frívol, alhora que afirma sense cap mena d’argumentació la sortida automàtica de Catalunya de l’euro i cita com a concloents per a l’expulsió de Catalunya de la Unió Europea tres articles dels Tractats en cap dels quals s’aborda la qüestió de la secessió d’un estat membre. Repeteix l’argument penós del seu pare a l’altra banda del mur i, per acabar d’acontentar els seus, reconeix que CiU és ja només una mena de concertació d’interessos. Insignificant, ningú es digna a contestar-lo.
 
Gabancho, Patricia (periodista i escriptora).
Temps de maximalismes.
Ep, que potser és la millor opció (encara que a mi no m’ho sembla), però sobretot no deixis que la realitat t’espatlli el fonamentalisme de la llista unitària. Em sorprèn la negativa radical d’alguns opinadors a acceptar que les coses poden no ser com ens agradarien: la xarxa i els mitjans s’omplen dia i nit de gent que, compulsivament, escriu i parla per convèncer els convençuts, sense ser conscients que la guerra del suport massiu a la independència l’hem de guanyar en terreny indecís, de la mà de gent per a la qual la plena sobirania és només un dels diferents temes d’interès. Naturalment, existeixen arguments forts a banda i banda, però costa d’acceptar que els partidaris de la llista unitària estiguin tan desaforadament agressius envers el qui pensem que cap efecte il·lusió compensarà amb nous vots els qui es perdin a les fronteres.
 
Gómez Liaño, Ignacio (filòsof i escriptor).
Preparant el terreny.
Cuando en un país son legales partidos cuyo objetivo es la destrucción de ese país o nación, está claro que el Estado está mal constituido”. Així començava un dels articles més vomitius que la premsa espanyola ens ha ofert fraternalment aquesta setmana. Durant mesos i anys, són molts els catalanets de bona voluntat que han reclamat l’entrada dels intel·lectuals espanyols en escena. I... voilà, aquí en tenim un nou exemple. De forma més el·líptica els uns i més barroera els altres, comencen a ressonar als mitjans espanyols les veus que reclamen, davant del nou escenari, bé la il·llegalització dels partits sobiranistes, bé la suspensió de l’autonomia de Catalunya. Això vol dir que és obligació del Govern, dels partits i de les organitzacions de la societat civil preveure els mitjans adequats per sortejar aquests dos escenaris, que poden esdevenir reals en els propers mesos.
 
Herrera, Joan(coordinador nacional d’ICV).
El que calgui.
Les darreres enquestes han afeblit enormement la posició dels ecosocialistes. Gairebé com en una reacció instantània, Joan Herrera ha saltat als mitjans per anunciar que estan disposats “a allò que calgui” per tal de confluir amb Podemos, abans de ser gairebé del tot escombrats de l’escena. De fet, es tracta de la tempesta perfecta: si, d’una banda, ICV pot arribar a perdre la seva independència com a formació política per a restar integrada (com Izquierda Unida a nivell espanyol) en el magma desconegut que dirigeix Pablo Iglesias, de l’altra, el plantejament a Catalunya d’unes eleccions plebiscitàries podria acabar amb la fractura de la formació i el pas d’alguns dels seus membres més nacionalistes a alguna o algunes de les llistes nítidament independentistes que s’enfrontaran a les urnes. Certament, no són bons temps per a les ambigüitats.
 
Junqueras, Oriol(president d’Esquerra Republicana de Catalunya).
L’hora de la responsabilitat.
El president Mas ha fixat un marc de referència que ens situa més a prop que mai de la llibertat plena, per la qual Esquerra treballa formalment des de fa 25 anys. La condició d’una sola llista unitària de l’independentisme en condicions d’obtenir majoria absoluta, però (amb l’amenaça d’empantanar el camp dos anys en cas contrari), determina en excés les regles del joc. Tot i així, és hora d’entomar el repte i millorar l’oferta. El líder d’ERC té tot el dret a insistir en el que creu millor: tres llistes de concentració ideològica amb un acord en l’àmbit de la independència. Acceptar la cotilla del president, però, com a paradoxa, també pot permetre a Junqueras gaudir de tota la legitimitat del món per millorar-la: cal clarificar (i molt) el full de ruta i despartiditzar del tot la llista, amb l’objectiu de fer-la tan transversal com sigui possible.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis. 
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
Ramon fletxa Sabadell
30 de novembre de 2014, 18.24 h

Als que diuen que només va votar SI/SI un 30% del cens
A/Amb els que van votar SI/SI el 9N guanyariem un referendum amb un 70% de participació encara que tots els nous votants votessin NO
B/Amb un 85% ( no ha passat mai, max una vegada el 80%) només faria falta que votés SI un 15%
C/ He considerat el SI/NO com a NO que ja és molt
Apoderar-se del vot no efectuat és ANTIDEMOCRÀTIC TOTALMENT, en la vostra linia vaja


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
29 de novembre de 2014, 13.37 h

#31 Y como sabes que salían sin dinero, si no es obligatorio declarar menos de 10.000 ?. A tí lo que te gustaría es que la machacaran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
29 de novembre de 2014, 13.23 h

#30 EFECTIVAMENTEESO NO ESTA ENLA NOTICIA.
NOTARAS QUE TAMPOCO SE LE IMPUTA NINGUN DELITO

SE LE PIDE LA DIMISION PORQUE NO PARECE ETICO SEGUN SU SUPERIOR. ELLOS SI DEBEN SEBER KUE SI SELE SIN DINERO Y VUELVES CON DINERO ES QUE LO TIENES FUER Y SI TRAES CERC DEL LIMITE ES PARE NO DECLERERLO Y SEGUIR OCULTNEDO SU ORIGEN.


CESOS ESI EHY MUCHOS, POR EJEMPLO ESTE MUY EXTENDIDO ENTRE LE POBLECION LOS SOBRESUELDOS DE REJOY EL PP. PERO NEDE DE ESO ES ILEGEL, ELPP ES LIBRE DE PEGER UN SUELDO SUS EM... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
29 de novembre de 2014, 12.41 h

#25 Me lo has explicado, pero falta un dato. ¿De donde has sacado que tienen cuentas fuera ? Solo se habla de un dinero que llevaba encima y a mi enteder permitido hasta 10.000 E.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
29 de novembre de 2014, 12.35 h

SOY UNA SEÑORA, GUAPA,...!!! Y HACE MUCHOS AÑOS, DESDE MI ADOLESCENCIA, QUE PRACTICO LA ZOOFILIA CON LOS PERROS QUE HE TENIDO, ME GUSTA TODO, SE LA MAMO,ME BEBO LA LECHE QUE TIENEN, ES SABROSA, TE LA RECOMIENDO, MEJOR QUE LA DE HOMBRE,...Y NO VEAS EL GUSTO QUE ME DAN CUANDO ME ENCULAN O CUANDO ME LAMEN LA ALMEJA CON SU LENGUA RÁPIDA,...!!! ES UN GUSTAZO, POR ESO NO ME CASÉ NUNCA, HE FOLLADO CON HOMBRES, PERO LO QUE ME HACEN LOS PERROS ES DIVINO,...!!! NO LOS CAMBIO POR NADA,...!!!
A VECES, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
29 de novembre de 2014, 12.34 h

SOY UNA SEÑORA, GUAPA,...!!! Y HACE MUCHOS AÑOS, DESDE MI ADOLESCENCIA, QUE PRACTICO LA ZOOFILIA CON LOS PERROS QUE HE TENIDO, ME GUSTA TODO, SE LA MAMO,ME BEBO LA LECHE QUE TIENEN, ES SABROSA, TE LA RECOMIENDO, MEJOR QUE LA DE HOMBRE,...Y NO VEAS EL GUSTO QUE ME DAN CUANDO ME ENCULAN O CUANDO ME LAMEN LA ALMEJA CON SU LENGUA RÁPIDA,...!!! ES UN GUSTAZO, POR ESO NO ME CASÉ NUNCA, HE FOLLADO CON HOMBRES, PERO LO QUE ME HACEN LOS PERROS ES DIVINO,...!!! NO LOS CAMBIO POR NADA,...!!!
A VECES, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
29 de novembre de 2014, 12.10 h

El interés exigido al bono español baja por primera vez del 1,9%
Las compras de deuda española continúan, y la rentabilidad exigida al bono a diez años renueva sus mínimos históricos, por debajo del umbral del 1,9%.
La prima de riesgo de España baja de los 120 puntos básicos.
http://www.expansion.com/2014/11/27/mercados/1417092247.html


LA ENESIMA ARGUCIA DE MASS NO TIENEN NINGUN EFECTO INTERNACIONAL. NADIE SE CREE SUS QUIMERAS DE BORRACHO ILUMINADO Y EL COSTEDE LA DEUDA Y LA PRIMA D... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
sdas fletxa dsdfas
29 de novembre de 2014, 11.58 h

JO VOTARÉ EL PARTIT DEL SI-SI.
ESTARIA MOLT CLAR QUE ES PRESENTESSIN TRES CANDIDATURES: LA CANDIDATURA SI-SI, LA SI-NO I LA NO. TINDRÍEM EL REFERÈNDUM FET, DE FORMA CONSTITUCIONALMENT LEGAL I AMB EL CENS CORRESPONENT.

AVANTATGES/DESAVANTATGES D'UNA ÚNICA LLISTA SI-SI:
- POT SER MAJOR FORÇA EN VOTS. AMB BENEFICI O SENSE DE LA LLEI D'HONC.
- MAJOR ÈMFASI EN EL DEBAT ELECTORAL EN EL PUNT DE LA INDEPENDÈNCIA.
- MAJOR TRANSVERSALITAT POLITICO-SOCIAL.
- DAVANT D'HAVER D'AFRONTAR LA REPRES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
29 de novembre de 2014, 11.45 h

#21

Te lo explico.

No le piden l renunc ipor llevr 9 o 10, se lpiden por tener cuent s en el exterior no declredes como pujol y Bercenes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
bejota fletxa BCN
29 de novembre de 2014, 11.42 h

En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens.
MR MAS :GAME OVER !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.