directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 04:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós adverteix Zapatero que la seva visita no soluciona el caos ferroviari i anuncia mobilitzacions des d'Esquerra

"Gràcies per venir, per interessar-se i responsabilitzar-se, però no és això"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha llençat un missatge aquest diumenge al migdia al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, després que aquest visités durant el matí les obres del TGV a Hospitalet de Llobregat. Per al líder republicà, la solució del caos ferroviari no és pas la visita del president espanyol ni l'estada del secretari d'estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, sinó el traspàs de les competències i el canvi en el model de finançament. 'Gràcies per venir, per interessar-se i responsabilitzar-se, però no és això', ha dit, sinó 'que Catalunya decideixi, faci les obres i les liciti'. 'Tot allò altre és plany', ha afegit. Puigcercós també ha anunciat que el seu partit encapçalarà mobilitzacions 'per fer visible l'inconformisme amb el que està passant'.
zapatero montilla
Comparteix
   

'No és cap consol que vinguin des de Madrid a donar-nos cop a l'esquena', ha insistit Puigcercós. De fet, ha considerat que des que Morlán es va instal·lar a Barcelona 'el desastre ha augmentat'.

Sobre la inesperada visita de Zapatero, Puigcercós l'ha atribuïda a la preocupació electoral del president espanyol pel 'descrèdit' que ha comportat la forma en què el ministeri de Foment està portant les obres del TGV. El número dos d'ERC ha insistit que les decisions sobre les grans infraestructures catalanes s'han de prendre des de Catalunya. 'No volem que vinguin des de Madrid per solucionar els problemes, volem solucionar-los nosaltres'. A més, ha dit la proposta que estudiarà dilluns el Cecof que el TGV arribi a l'estació del Prat de Llobregat provisionalment mentre no pugui fer-ho a la de Sants fa 'tuf electoral', proposta que aquest migdia han descartat els alcaldes afectats, en especial el d'aquest municipi, Lluís Tejedor.

I per 'mostrar l'inconformisme' de la ciutadania, Puigcercós ha anunciat mobilitzacions conjuntament amb entitats i associacions, com per exemple amb la Plataforma pel Dret a Decidir, que el partit encapçalarà per protestar contra la 'desídia dels diferents governs espanyols envers Catalunya'. Aquestes mobilitzacions tindran lloc des d'ara i fins la primavera, quan hi ha previstes les eleccions generals.

No obstant això, el líder republicà ha volgut indicar que aquestes mobilitzacions 'no s'han d'instal·lar en el lament i la queixa', sinó 'en positiu i fent propostes', amb un objectiu clar, 'més poder per a Catalunya i el dret a decidir'. 'Allò altre és trampa', ha afegit.

Puigcercós també ha recordat que el 2006 ell mateix ja havia demanat la dimissió de la ministra espanyola de Foment, Magdalena Álvarez, i ha indicat que dilluns el grup parlamentari d'ERC 'acabarà de parlar' amb ICV i CiU per acabar de 'veure tècnicament' com el Parlament de Catalunya plantejarà la dimissió d'Álvarez. 'La Cambra ha de fer alguna cosa', ha afegit.

D'altra banda, ha advertit que d'aquí a uns mesos s'estarà parlant del col·lapse de les rondes de Barcelona com a conseqüència de la manca del tren pel transport de les mercaderies que arriben al Port. 'Foment tampoc no està fent la feina'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Isaac Garcia fletxa blocmasnovi blogspot com
29 d'octubre de 2007, 03.21 h

MANIFESTACIÓ
Dilluns 29 d'octubre a les 19 hores a Plaça Sant Jaume.
Vine amb xiulet, cassola o senyera.

* Per un servei de rodalies eficient i de qualitat tal i com ens mereixem.
* Per unes obres ferroviàries responsables i ben planificades.
* Per un traspàs just, acompanyat de compensacions històriques per la desídia en inversió per part de l'estat espanyol.
* Per unes compensacions per a tots els que hem perdut temps i diners a causa de la incompetència de les autoritats de Foment.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa Girona
29 d'octubre de 2007, 01.15 h

Si però llavors si tota la vida els pares t'han d'anar donant cosestes malament vas. A més, allò que és teu, no és que t'ho donin, sinó que t'ho deixen de prendre.

Val més independentizar-nos i llavors ja parlem de tu a tu amb les nacions tocants.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa Girona
28 d'octubre de 2007, 23.46 h

Doncs a veure si és veritat i la gent surt al carrer a manifestar-se pq ens estant prenent el pel d´una manera escandalosa.

I a part de les manis, el que cal és que la gent deixi de votar a partits Espanyols i coençi a votar massivament a partits que apostin per la independencia de Catalunya i ja veurieu que ràpid en deiexen de pendre pel pito del sereno.

Quan un partit independentista tregui un 30% dels vots a Catalunya ens ho donarana absolutament tot pq no fotem el cap d´Espanya, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.