directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas nega la seva implicació i la de CiU i reitera que se'ls ataca perquè poden governar

Troba 'normal' que Prenafeta i Alavedra utilitzessin els contactes polítics per als seus negocis privats

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El president de CiU, Artur Mas, ha negat aquest dijous la seva implicació i la del partit en el cas Pretòria. En declaracions a TV3, ha negat un 'trama transversal política', argumentant que Macià Alavedra i Lluís Prenafeta no es dediquen a la política però sí hi ha implicat algun càrrec socialista. De la seva aparició al sumari per una conversa amb Prenafeta per una operació urbanística a Cerdanyola, ha explicat que només es va limitar a facilitar un telèfon i que això no és cap delicte. Això sí, ha situat certes interpretacions sobre això en el terreny electoral. 'No ens enganyem, no ens ho posaran fàcil, i a mi personalment no m'ho posaran fàcil', ha advertit.
artur mas
Comparteix
   


Etiquetes
Mas ha deixat clar que en el cas Pretòria CiU no hi té res a veure, perquè Prenafeta i Alavedra fa 'anys i panys' que no es dediquen a la política ni tenen cap càrrec públic o dins de CDC. En canvi, ha remarcat que el PSC sí té alguna persona implicada al capdavant d'alcaldies i que eren dirigents del partit. 'No és el mateix el que pot fer un particular per molts contactes que tingui que un alcalde en exercici i amb majoria absoluta', ha al·legat.

En aquest punt, ha reiterat que CiU no s'oposarà a una comissió d'investigació sobre les finances de CDC, però llavors cal que el Parlament investigui també el cas Pretòria i els informes de la Generalitat. 'I tot això de Santa Coloma i de Badalona? I tot això d'aquesta gent que estava en la direcció del PSC, amb càrrecs públics en exercici?', ha preguntat.

Mas ha assegurat que està tranquil, i ha apuntat que no té cap problema en comparèixer si li ho demanen, però ha demanat de nou que 'si s'investiga, que s'investigui tot'. De fet, el líder de CiU no ha entès que, si Montilla 'vol que no es tapi cap vergonya', no accepti també una comissió d'investigació sobre el cas Pretòria i sobre els informes.

Només un telèfon
El també secretari general de CDC ha considerat normal que Prenafeta i Alavedra utilitzessin per a les seves activitats privades els contactes que es van fer mentre formaven part del Govern, però ha subratllat que Prenafeta no li va demanar en cap moment que convencés la tinent d'alcalde de CiU a Cerdanyola del Vallès Consol Pla perquè canviés el sentit del seu vot per afavorir els interessos d'una operació urbanística de l'empresari Lluís Casamitjana (Espais), també imputat. 'A mi no em van demanar això. El que hi ha exactament no és que jo hagi de convèncer algú de Cerdanyola, sinó que jo li doni a una persona que fa 25 anys que conec un telèfon perquè hi pugui contactar', ha explicat.

És més, ha remarcat que, tot i la trucada a Consol Pla, CiU va mantenir la seva oposició a la modificació de la superfície d'uns habitatges que Casamitjana preveia construir a Cerdanyola. El seu paper, ha reiterat, només va quedar en donar un numero de telèfon a Prenafeta. 'On està el delicte? On està la suposada irregularitat? Sap qui estava d'acord? L'alcalde d'ICV. Es presenta com una cosa gairebé escandalosa una cosa que té el que té', s'ha queixat Mas.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Jaumetria fletxa Solsona
27 de maig de 2010, 18.53 h

de fora estant # LES COMISSIONS PERILLOSES # Avui ens toca rectificar. No vol dir que siguem savis. Només que avui ho som una punta més que ahir. En efecte, quan ahir vam escriure el comentari 'UN ESTAT DE NOVA CREACIÓ [...]', no érem conscients que el reglament de la cambra catalana limita les comissions d'investigació a una per any per cada grup parlamentari. Això canvia les coses. Tot i comptar més d'un terç dels escons, el grup de CiU, per haver forçat la comissió sobre l'incendi d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
MONTSE fletxa Barcelona
27 de maig de 2010, 14.28 h

Treure la merda de CIU ara és l´'ultima bala que us quedava a la recàmara per recuperar-vos en les enquestes. Però està demostrat que la gent té molt clar que TOTS els partits tenen les seves misèries, simplement a uns els enxampen i s d'latres no. Per tant la confiança perduda en el Tripartit i en ZP per haver arruïnat el país no la recuperareu ara amb l'espectacle de la comissió d'investigació. Al contrari farà que la campaña que dèieu que volíeu neta es torni superagra. Ara ja... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de maig de 2010, 12.33 h

Ciu amb la seva abstenció al congrés espanyol, permet que avui els pensionistes deixin de cobrar mes. Gràcies MAS i DURAN LLEIDA, avui ja ho tenim mes clar. Per DURAN i per en MAS la seva nació a l'hora de la veritat es la mateixa que la dels socialistes i els pperos.
Escanyar mes i mes als mes febles i no donar mals de caps a Caixes i Bancs. Protegir als rics i a les màfies que roben. Fins quant els ciutadans de Catalunya no s'ha donaran de la gran estafa que es votar a CiU o votar al Psc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de maig de 2010, 12.07 h

Ciutadans de CATALUNYA.....ja ni ha PROOOOUUUU ..!! fem-los fora. Cal netejar a fons la nació catalana de màfies corruptes entre Psc i Ciu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
jm fletxa BCN
27 de maig de 2010, 11.12 h

Josep Maria Servitge, Secretari General del Departament de Treball en l'època de CiU (i militant d'Unió) condemnat a quatre anys i mig de presó.

Implora perdó al govern espanyol per no cumplir la pena.

Notícia d'avui als diaris


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.