directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ofensiva mediàtica internacional de Mas

El president publica una onada d'articles en diversos diaris europeus per donar la seva visió després del 9-N. Pregunta als governs d'Europa per què Catalunya no pot votar

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, està publicant una onada d'articles en diversos diaris europeus per donar la seva visió després del 9-N. Entre el 18 de novembre i aquest mateix dilluns, publicacions de Macedònia, Lituània, Luxemburg, Portugal, Estònia, Irlanda i Suïssa han inclòs l'opinió del president de la Generalitat, que pregunta als governs d'Europa per què Catalunya no pot votar com ho va fer Escòcia. "Som ciutadans de segona classe? Per respecte als valors democràtics que compartim amb la resta d'Europa, crec que hem arribat al punt en què hem de fer aquesta pregunta més enllà de les nostres fronteres i més enllà del punt en què aquest 'és un assumpte intern d'Espanya'", remarca.
L'estratègia d'exteriors de la Generalitat té una sèrie de països prioritaris com són Alemanya, França, Gran Bretanya o Estats Units, en els que es dediquen esforços específics per traslladar el missatge del Govern. Ara bé, en moments especials, com ha estat el 9-N i la conferència que va pronunciar Mas la setmana passada, es fan onades de publicacions en països de menys rellevància. És la manera que té la Generalitat de transmetre la seva visió tenint en compte que no té recursos suficients per dedicar-se a tots els països.
 
Aquesta és ja la tercera onada de publicacions, i està de moment conformada per set diaris de Macedònia, Lituània, Luxemburg (Luxemburger Wort), Portugal (Publico), Estònia (Postimees), Irlanda (The Irish Times), Suïssa (Le Temps). Ara bé, és probable que s'ampliï a algun altre mitjà, han explicat a l'ACN fonts del Govern.
 
Mas explica als lectors europeus que el 9-N va tenir una participació similar a unes eleccions europees "tot i la clara oposició" del govern espanyol, i posa en èmfasi que fins i tot hi va haver un "atac cibernètic professional amb clares intencions polítiques i també per posar en risc els serveis bàsics prestats als ciutadans per part de la Generalitat". Segons ell, l'executiu de l'Estat va intentar "per tots els mitjans possibles espantar els ciutadans a través d'amenaces legals".
 
La pregunta que cal fer ara, a parer del president de la Generalitat, és "per què no poden els catalans votar en un referèndum legal, com els d'Escòcia i el Quebec", i creu que aquesta pregunta toca ja traslladar-la més enllà de les fronteres catalanes i espanyoles. "Per què no poden votar els catalans? No estem demanant per donar suport al 'sí' o 'no', sinó només que el nostre dret al vot sigui reconegut", ha reivindicat.
 
El president català s'ha queixat que en lloc de tenir un executiu espanyol que faci campanya encara que sigui pel 'no' en un referèndum com el d'Escòcia, el govern de Mariano Rajoy "menysprea i amenaça Catalunya", i diu que el 9-N va ser una "farsa inútil i antidemocràtica".
 
"No volem fer mal a ningú, i menys als nostres veïns espanyols. Però Catalunya mereix una resposta i aquesta resposta sigui en forma d'una papereta i una urna", ha conclòs.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
4 de desembre de 2014, 01.05 h

CIU = Darrera la senyera s'amaguen la cartera !!!

La Llei més brutal i salvatge, que sa fet mai en contra els treballadors i treballadores.
Van votar a favor d'aquesta reforma; PP, CIU, UPN i Foro Asturiano 197 vots a favor i 142 en contra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Antoni fletxa Barcelona
3 de desembre de 2014, 18.29 h

FANÀTICS DE DRETES
FANÀTICS D’ESQUERRES
DEIXEU-VOS DE PUNYETES

CATALUNYA
UNITAT • ELECCIONS • D U I • INDEPENDÈNCIA
REFERÈNDUM DEMOCRÀTIC I VINCULANT SI ES FA DESPRÈS DE:
300 ANYS D’INDEPENDÈNCIA
o
40 + 39 i escaig ANYS D’INDEPENDÈNCIA
(com els del Franco i el seu fill putatiu)
o
10 ANYS D’INDEPENDÈNCIA
I després votar
||||


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
3 de desembre de 2014, 16.49 h

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado fascista español. Seguiremos luchando por el derecho a la libertad y la INDEPENDENCIA de los heróicos pueblos Catalán,Vasco,Galego,Canario,Leonés,etc. Todos los pueblos que luchan por la libertad contra el sometimiento de siglos por parte de la minoria imperialista españolista,tienen el derecho a conseguirlo y esa es nuestra motivación,ayudar a los pueblos a alcanzar su libertad mediante la I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
3 de desembre de 2014, 15.48 h

#22
Pay attention to your friends of UKIP.

They love you the foreigners


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jordi Briz fletxa Londres
3 de desembre de 2014, 11.35 h

#21

I have remarked your comments for a long time. They never make sense. You simply deny the existence of the Catalan nation. That is it. No arguments for or against anything. Is this an Spanish sport. You must be a Francoist. Do not get involved in politics. Do as your hero -Franco- said.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
3 de desembre de 2014, 09.55 h

#19
Biafra, primera región extranjera en abrir 'embajada' en Barcelona En la inauguración, cargos de la Generalitat brindaron por la 'liberación' de Cataluña

RECTIFICO, POR FIN ALGUIEN QUE OS APOYA. PERO QUE ALGUIEN . . . . . .

http://www.elmundo.es/cataluna/2014/08/16/53ee4e71e2704e93498b457c.html


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Dr. Benway fletxa Plebiscitàries + DUI = República Catalana ||*||
2 de desembre de 2014, 23.19 h

#6 Porta-la a Biafra, millor. Serà un dels pocs llocs on no passarà vergonya d'anar amb tú. Sempre es poden pensar que va amb un mandril culimorat que s'ha trobat pel camí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
2 de desembre de 2014, 20.40 h

#6 Vuelve cuando quieras, cada día que pasa estamos más cerca de la independencia. Pero que eso no te amargue el viaje. Acuérdate de tomar las pastillas...


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
HCN fletxa L'estat espanyol mai no s'ha ocupat seriosament dels temes d'ensenyament i de cultura. I AIXÒ ES NOTA.
2 de desembre de 2014, 20.25 h






#1
#6
#7 Veiam, no vull ser tan despectiu, prefereixo desenvolupar el tema:

J U S T I F I C A C I Ó :

Jo no voldria ser cruel, ni despiatat, ni excessivament sardònic, ni enriure'm dels deficients mentals, ni prendre el pèl als pobrets que no tenen cap culpa d'haver nascut amb un IQ inferior als 90, però . . .

. . . però SÓN ELLS ELS QUE EM PROVOQUEN, quan publiques les seves IGNORANTADES RISIBLEMENT FANFARRONES, dignes de pobres deficients intel.lectuals amb molta més PRESUMP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.