directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 11:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Congrés espanyol aprova la retallada per un sol vot i gràcies a l'abstenció de CiU, CC i UPN

Duran demana eleccions anticipades · Afirma que s'absté perquè les conseqüències pels pensionistes serien 'pitjors'

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El Congrés espanyol ha convalidat per la mínima aquest dijous el decret amb mesures com la rebaixa del sou dels funcionaris o la congelació de les pensions. Mentre que els 169 diputats del PSOE hi han votat a favor, els 153 del PP, els 5 d'ERC-IU-ICV, els 6 del PNB i 4 del grup mixt, que sumen 168, ho han fet en contra. Les abstencions de Coalició Canària (2), UPN (1) i CiU (10) han permès que les mesures del govern espanyol tiressin endavant. El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha exigit que l'executiu espanyol convoqui eleccions anticipades tot i que s'ha abstingut permetent que el text tirés endavant. Duran ho ha justificat assegurant que els mercats 'ho reflectirien' i les conseqüències pels pensionistes serien 'pitjors'. ERC i ICV hi han votat en contra.

Comparteix
   


Etiquetes
La vicepresidenta econòmica del govern espanyol ha afirmat davant del Ple que es tracta d'un paquet de mesures 'dolorós' per a l'executiu, però 'urgent i imprescindible' per reduir amb rapidesa el dèficit públic i consolidar l'economia en els dos pròxims exercicis. L'esforç que el govern espanyol demana als funcionaris, ha afegit, 'servirà perquè molts altres ciutadans puguin seguir protegits davant la situació d'atur, per ajudar el futur del país, recuperar el creixement i la creació d'ocupació i garantir que les pròximes generacions puguin gaudir de l'estat del benestar'.

El president del PP, Mariano Rajoy, ha explicat que cal reduir el dèficit 'però no així'. Ha explicat que el seu grup votarà en contra del real decret de mesures per reduir el dèficit 'perquè el primer problema de l'economia espanyola avui es diu desconfiança, i el que passa és que és Zapatero i la seva peculiar manera de fer les coses la principal causa de la desconfiança'. Ha criticat al president espanyol que no s'hagi reunit amb ell ell les últimes setmanes perquè ha assegurat que 'en una hora podríem trobar una alternativa a la reducció del es pensions'. Ha repetit que Zapatero és 'el principal problema de l'economia espanyola' i aquest decret significa 'el fracàs de tota la seva política'.

CiU s'absté per responsabilitat

El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha exigit al president del govern espanyol que quan s'aprovi la reforma laboral i les mesures que proposa el Fons Monetari Internacional convoqui eleccions perquè no comptarà amb els suports necessaris per aprovar els pressupostos. 'Això no s'aguanta més, li ha dit Duran. Sobre el resultat de la votació, Duran ha dit que 'tothom sap què passaria' si no s'aprovés, assegurant que els mercats ho 'reflectirien' i les conseqüències pels pensionistes serien 'pitjors'.

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Ridao, ha explicat el seu vot negatiu al decret llei amb mesures per reduir el dèficit perquè 'el primer que s'ha de fer per sortir del forat és no fer-lo més profund' i ha retret al president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que 'si hagués podat alguna branca no caldria talar l'arbre sencer'. Ridao ha criticat que el govern espanyol 'fa temps que es va alçar sobre el pedestal dels onze milions de vots sense escoltar ningú i sense fer autocrítica' i finalment 'el toro l'ha envestit'. Considera que el pla del govern 'quan està al costat del precipici' és 'més dolorós del necessari'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
27 de maig de 2010, 22.44 h

#5 Juanlu VdG

La crisi, la de veritat, ni ha començat encara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Juanlu fletxa VdG
27 de maig de 2010, 19.19 h

Venuts a la banca! Polítics Espanyols i regionalistes sou uns titelles del gran capital! Qui defensarà els treballadors? Es que sempre hem de pagar els mateixos la crisi? CIU COMPLICES!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de maig de 2010, 14.53 h

#3 Marcel Barcelona

Bé, això no és tant segur, car no podem saber que haguessin fet els polítics d'aquest estat propi nostre si l'haguessim tingut des de fa 35 anys, però el que és clar és que el que ens passes, si fos dolent, seria per culpa de les nostres equivocacions, no perquè els de madrit ens confisquen el contingut de la nostra cartera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marcel fletxa Barcelona
27 de maig de 2010, 14.45 h

Sense espoli fiscal, Catalunya no hauria d'aplicar cap d'aquestes mesures de retallada dels drets socials i els salaris. Necessitem un Estat propi per lluitar contra la crisi. Prou irrensposables. Vegeu com ens destrueixen a: perabonspatricis.blogspot.com


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
27 de maig de 2010, 13.39 h

Aquí tenim una altra onada de coses desagradables, ara bé, ben mirat tal com està la cosa no deixa de ser com donar una aspirina a un pacient que se l'està menjant la gangrena, potser val per arribar a demà, però demà passat ja veurem que és el que ha de dir, anem-nos preparant per a les properes onades d'ajustos i retalls, cada cop les coses s'acceleren més en direcció al desastre. Unes quantes mostres per albirar-ho:

1)-L'endeutament total del regne d'espanya (administracions, empre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Rafa fletxa BCN
27 de maig de 2010, 13.33 h

DURAN LLADRE


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.