directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Lara atia el “discurs de l’odi” contra Catalunya

El CAC acusa Miguel Ángel Rodríguez de difondre el "discurs de l'odi" per dir que a Mas li falta un afusellament amb el vist i plau i cofoisme de la presentadora Susanna Griso

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha acusat Miguel Ángel Rodríguez, portaveu del govern espanyol en l'època de José María Aznar, de difondre el "discurs de l'odi" per haver dit que el que li falta a Artur Mas és un afusellament. Rodríguez va fer aquestes declaracions com a tertulià del programa 'Espejo Público' de la cadena Antena 3 el 15 d'octubre passat. El CAC considera que aquesta i altres declaracions que va fer durant el programa no estan emparades pel dret a la llibertat d'expressió i poden constituir una infracció "molt greu". A més, insta la Comisión Nacional de los Mercados y la Competència a adoptar les actuacions oportunes atès que es van fer en un canal d'àmbit estatal.
Susanna Griso i el personatge a qui li va riure les gràcies
Susanna Griso i el personatge a qui li va riure les gràcies

Comparteix
   


Etiquetes
Per atacar el procés català val tot, fins i tot fomentar el discurs de l’odi

Així, en el marc del programa 'Espejo público' del 15 d'octubre del 2014 Rodríguez va fer asseveracions com ara: "Mas vol ser víctima d'algú [...] El que li falta és un afusellament". O bé: "Vol els cano... la Guàrdia Civil, ell vol allà la Guàrdia Civil, que el detinguin".

A posteriori, a través del seu compte de Twitter, Rodrígez va afirmar que s'havien canviat amb mala fe les seves declaracions i que ell no havia demanat l'afusellament de Mas, sinó que era el president de la Generalitat qui el demanava per salvar-se del ridícul. També va piular: "[...] que feliços serien els independentistes amb un bon afusellament. Però es faran fotre: ni tan sols els fan cas [...]".

Lara amb La Razón, Antena 3 i La Sexta i ara El Periódico atia la via per rebentar el procés

El CAC considera que aquestes declaracions no es poden considerar "un mer retret, rebuig o disconformitat" del tertulià vers determinats plantejaments polítics democràtics, sinó que tenen un caràcter "eminentment vexatori, injuriós i desqualificador" que limita el dret a la llibertat d'expressió. El CAC analitza també si les declaracions es poden assimilar a l'anomenat "discurs de l'odi", a través del qual es difonen expressions que "insten, promouen o justifiquen l'odi racial, la xenofòbia, l'antisemitisme o qualsevol forma d'odi basat en la intolerància".

Membres del CAC avalen els insults de MAR contra el president de la Generalitat

En aquest sentit, el Consell conclou que "la càrrega de desqualificació, menysteniment i violència" que incorpora el missatge de Rodríguez "fomenta i justifica un discurs contra l'entitat col·lectiva del poble català", que "afecta greument la convivència entre comunitats i que des del punt de vista del seu substrat és coincident amb el discurs de l'odi". L'Acord del CAC es va aprovar amb tres vots a favor, tres vots en contra amb tres vots particulars i el vot de qualitat del president.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
6 de desembre de 2014, 12.50 h

#21 Per cert !, ja has anat a celebrar la constitució ?. Sí, aquesta que s'ha quedat obsoleta . Celebrau em Freixenet i un llibre del Lara i será un día feliç i complert per tú i després a fer nones.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
bejota fletxa BCN
5 de desembre de 2014, 19.41 h

Cataluña, ante el desafío secesionista.

Volkswagen también abandonará Cataluña en caso de secesión.
La multinacional alemana ha acelerado el diseño del plan de contingencia para trasladar su sede desde El Prat de Llobregat (Barcelona) a Madrid.

N.B. JO SOLS TROBO L'ODI I LA RENCUNIA EN ELS TRENCAPATRIES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
bejota fletxa BCN
5 de desembre de 2014, 13.05 h

El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, durant la seva intervenció Fórum Europa.

Foment del Treball adverteix que el pla secessionista de Mas allunya les inversions.

N.B. L'ODI ÉS UNA ESPECIALITAT DE'LS TRENCAPATRIES . LA RESTA TENIM PRIORITATS MÉS IMPORTANTS QUE LA DE FER TROÇOS L'ESTAT SENSE CAP NI UN MOTIU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
5 de desembre de 2014, 12.52 h

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado fascista español. Seguiremos luchando por el derecho a la libertad y la INDEPENDENCIA de los heróicos pueblos Catalán,Vasco,Galego,Canario,Leonés,etc. Todos los pueblos que luchan por la libertad contra el sometimiento de siglos por parte de la minoria imperialista españolista,tienen el derecho a conseguirlo y esa es nuestra motivación,ayudar a los pueblos a alcanzar su libertad mediante la I... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
LAPAO (para abreviar) VIVA MARIANO RAJOY, PRESIDENTE DE TODOS LOS CATALANES AL SERLO DE TODOS LOS ESPAÑOLES. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes;si, los nazionalistas tambien)
5 de desembre de 2014, 12.00 h

#17

Dudabamos en casa entre votar al PPC o a Ciudadanos, pero vista la rabia que te da, ya nos hemos decidido.


GRACIAS, NAZI


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
5 de desembre de 2014, 11.39 h

Malaída la NENA ALICE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
5 de desembre de 2014, 11.38 h

La senyora Grisó va decidir en el seu moment vendre's al millor postor, encara que aixó comporti fer les llagoteries que faci falta. Ja sabem en quina banda està, llàstima d'aquella poca de "Tres senyores ..." una altra venuda a millor gloria del nacionalisme espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
5 de desembre de 2014, 10.46 h

¿ A aquet personatge no se li pot posar una querella criminal, per apología del terrorisme ?. Es molt greu el que diu continuament contre el independentisme i el nostre President.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
5 de desembre de 2014, 10.36 h

Aquet Miguel Angel Rodriguez, te un historial agresiu , que cada vegada que obra la boca la c........ Es tan i tan agresiu, que en una ocassió en que vaig tindre la oportunitat de dirli que jo no em sentía española, em pensaba que allá mateix es moría. I al Lara dirli, que conec varies persones que ja no compren el Periódico.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
5 de desembre de 2014, 09.41 h

Olé, olé, olé. Jo pensava que el David Martinez (el que fer un twitter donan ideas per atacar al President Mas , en diferents armas com granades, armas blancas, pistoles i mes), tenía posada una querella penal per atiar el terrorisme. Olé, olé, olé, i avui m'entero que a estat votat per unanimitat per el PP, com alcaldable de Sant Cebriá de Vallalta. Be, la noticia es califique per sí sola. "NENA ALICE" , T'HAS OMPLERT DE GLORIA !!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.