directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els ajuntaments de les Balears alerten que hauran de deixar de prestar serveis socials

Recorden que n'hi ha que no són competència seva i que, a més, els generen deute

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears s'ha reunit aquest dijous per adoptar mesures per reduir la despesa pública. El president d'aquest òrgan, Joan Ferrà, ha explicat que els ajuntaments hauran de deixar de prestar serveis a la ciutadania que fins ara donaven i que no són competència seva. En aquest sentit, ha recordat que els ajuntaments presten els serveis d'escoletes de 0 a 3 anys o també gestionen els serveis socials de les llars de majors. Una tasca, diu Ferrà, que no haurien de gestionar els consistoris i que a més els genera deute. Així, han demanat també que es deixin de duplicar les competències entre el govern autonòmic i els ajuntaments per tal de generar estalvi.
regidors, illes balears, felib
Imatge de la reunió dels membres de la FELIB per tractar les mesures per reduir el dèficit.

Comparteix
   


Etiquetes
La FELIB ha mostrat aquest dijous la seva 'extrema preocupació' davant la situació que hauran d'afrontar els consistoris i consells a conseqüència de la restricció de crèdit a partir de dia 1 de gener de 2011. En aquest sentit, el president d'aquesta entitat, Joan Ferrà, ha dit que s'hauran de deixar de prestar serveis a la ciutadania, ja que amb la reducció del crèdit, no hi podran fer front, i a més, ha criticat que no són competència de les entitats locals. Ferrà es refereix, en aquest sentit, als serveis en matèria de cultura, educació i sanitat, i que representen el 30% del total que ofereixen els consistoris.

La reunió ha comptat amb 45 membres en representació dels consells i ajuntaments, i ha afegit que les entitats locals són les primeres que han afrontat la situació econòmica i ja han adoptat mesures de contenció als darrers pressupostos.

Ferrà ha remarcat que cada ajuntament és sobirà i haurà de decidir sobre la seva situació, ja que no és la mateixa en tots els municipis. El president ha dit que l'escenari és 'dramàtic' i ha remarcat que confia que alguns aspectes del reial Decret Llei es puguin modificar o paralitzar. La FLEIB ha explicat també que no s'haurien de duplicar les competències entre el govern i els ajuntaments, ja que així es generaria estalvi.

Del total del deute públic, només un 5% es correspon al dels ajuntaments, i l'altre 95%, prové de l'Estat. Amb tot, els ajuntaments gestionen un 15% de la despesa pública.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.