directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 12:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Això es farà molt llarg

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  Si els càlculs no em fallen, el president Mas té temps fins el 25 de gener per convocar unes eleccions que podrien ser, com a més tard, el 22 de març. Confiem que tot vagi més ràpid, perquè el nivell de “hooliganisme” que es respira en l’ambient comença a ser insuportable. Comportaments literalment incomprensibles, gent que busca permanentment la confrontació amb els mateixos amb qui diu voler formar una llista unitària. Gent que respon amb una agressivitat exaltada contra qui diu que ha de compartir un Govern de concentració. Opinadors assenyats de mitjans fins ara plurals que, directament, es dediquen a amenaçar la contrapart que no segueix el seu criteri, tot en defensa de la transversalitat. Acabem-ho quan abans (naturalment, bé), que això no hi ha qui ho aguanti gaire temps. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

 

Comparteix
   


Etiquetes

Bernardos, Gonzalo (professor d’economia de la UB).
Sense problemes de finançament.
Escoltar-lo, omnipresent, provoca habitualment entre hilaritat i vergonya aliena. En el món, tan divers, de les tertúlies als mitjans resulta difícil trobar un personatge més patètic. Entre els misteris més insondables del panorama comunicatiu català de principis del segle XXI, algú haurà d’estudiar de quina manera un semi-analfabet lingüístic, amb nul·les capacitats comunicatives més enllà de les guturals i un discurs que navega enmig de la contradicció permanent ha aconseguit tants minuts de presència pública. Recordeu (només és un exemple) com, en mesos, va passar de petonejar els peus a la solvència acadèmica del conseller Mas-Colell a afirmar amb contundència que és incapaç tècnicament de confegir uns pressupostos! Aquesta setmana el personatge amb més fonts de finançament (confessables i inconfessables) del país, ha acusat la gent de Súmate de subvencionats. Francament, cal tenir poca vergonya.
 
Casamitjana, Magda(presidenta provisional de Moviment d’Esquerres).
Reconstruir la socialdemocràcia.
Els dos (un) grans transatlàntics de la partitocràcia espanyola, el PPSOE, han embarrancat i es troben en greus dificultats: Podemos neix de la seva desfeta i de la incapacitat de les terceres opcions fins ara existents; a Catalunya els referents dels partits clàssics espanyols van camí de situar-se clarament per sota del 10% dels vots en les properes eleccions. Tot i que els de Pablo Iglesias passaran el rasclet, en el cas del PSc, una part dels seus fidels poden anar a raure a Moviment d’Esquerres, la nova formació política que intenta reagrupar el socialisme sobiranista. Aplega (o aplegarà) l’herència de Pasqual Maragall, la presència de veterans que van formar part dels seus governs, però sobretot alguns joves (i no tant) cridades a jugar un paper rellevant a la nova República. Confiem que, després de tant temps de desconnexió, sàpiguen ara reprendre correctament el pols del país.
 
Catalá, Rafael (ministre espanyol de justícia).
Paraula de moderat.
Famós per la patètica compareixença del cel·lo la nit del 9-N, el nou ministre va ser presentat en el seu dia pels agents de la Tercera Via com a un home obert i moderat. Imagineu-vos. Ara, considera que el moviment sobiranista, pel seu caràcter cabdillista i lliurat a l’impuls de les masses, recorda els feixismes europeus del segle XX. Fixeu-vos que la dreta espanyola (hereva, directament, tant que fins i tot es nega a condemnar el franquisme i perseguir els franquistes) sempre parla d’aquella mena de règims com una d’una cosa llunyaaana llunyana. Francament, quan l’acusació de nazis és el resultat de l’exabrupte i la limitació neuronal s’entén més que quan, a sobre, vol ser el producte d’una suposada elaboració teòrica sobre la tensió entre legalitat i legitimitat a les societats democràtiques.
 
Cospedal, María Dolores(Presidenta de Castella-La Manxa i  secretària general del PP).
Escenaris de combat.
Encara que la pròpia interessada va mirar de rebaixar el soufflé hores més tard i que la direcció socialista s’ha apressat a negar-ho, el cert és que la secretària general dels populars ha començat a preparar el terreny en la línia d’una gran coalició entre els dos grans partits estatals, capaç de frenar la previsible força descomunal de Podemos als propers comicis generals. Els d’Iglesias van camí de guanyar les eleccions i un pacte de perdedors entre PP i PSOE tindria per a les forces de statu quo la gran virtut de blindar l’immobilisme per quatre anys més, amb una majoria parlamentària sòlida. Comportaria també un altre efecte fortament desitjat pels populars: estroncar d’arrel qualsevol mena d’entesa per a reformar la Constitució.
 
Junqueras, Oriol(president d’Esquerra Republicana).
Un camí més clar.
La conferència del líder d’Esquerra ha estat acollida amb evident disgust per part d’amplis segments del sobiranisme. Es pot dir que, des de dimarts, Artur Mas ha consolidat encara més les seves opcions de victòria en les properes eleccions, amb un resultat fins i tot que, si sap envoltar-se personalitats brillants, pot apropar-se al de 2012. Tanmateix, si, amb la seva aposta, Oriol Junqueras s’ha apropat a la gent del sí-no i n’arrossega ni que sigui uns quants diputats més haurà valgut la pena. Per entendre el seu moviment, probablement, cal tenir en compte que el proper partit a esclatar serà una ICV en procés de deglució (a Barcelona, completat) per Podemos. Les previsibles tres llistes sobiranistes (amb la CUP) sumaran més diputats pel Sí dels que hi ha hagut mai al Parlament de Catalunya: una majoria incontestable per construir i declarar la independència.
 
Mas-Colell, Andreu (conseller d’Economia).
La peça clau de la sala de màquines.
El veterà professor ha presentat aquesta setmana en nom de CiU el projecte de pressupostos per a l’any vinent, que difícilment comptarà amb l’aval parlamentari per surar. Retrata la insuficiència financera del Govern de Catalunya, resultat d’un ofec llargament executat, i fia una part dels ingressos a un seguit de transferències procedents de l’aixeta de Montoro que tothom sap que no vindran. L’assignació a l’Agència Tributària de Catalunya, ara sí, augmenta d’un 26%: una estructura encara clarament insuficient per fer realitat una hisenda pròpia. El veterà professor ho té clar: aquests pressupostos han de servir sobretot per denunciar el gran negoci que l’Estat espanyol fa amb Catalunya, enmig del patiment de milers i milers dels nostres conciutadans. Confiem que sigui l’últim.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
9 de desembre de 2014, 16.41 h

Hacemos desde la Resistencia Antiespañola un llamamiento a todas las personas y organizaciones que se consideran respetuosas con los derechos inalienables de las naciones y pueblos a luchar por su libertad y por la independencia,p ara que acudan a las diversas manifestaciones antifascistas y contra el poder opresor del estado español. Desde nuestra organización ,consideramos que no podemos permanecer callados ante la dictadura española del psoe-pp,que se turnan en el gobierno para seguir si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
7 de desembre de 2014, 10.40 h

Més LLarg va ser el Cami dels Negres pero al Final ban aconseguir tenir un President dels Estats Units Negra , cal perseguir els Somnis si son autenticos se aconsegueixen realisan JUNQUERAS tu no baixis a cap LLista te feria molt de mal mantente firme en Principis he . No volem que tu siguis President de Catalunya els de C.I.U. NI LA VANGUARDIA Ni el Govern Espanyol de MADRID alla volem de President de Catalunya a un de C.I.U. els poden controlar molt millor com ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
6 de desembre de 2014, 21.09 h


#10 #19 Et diuen que dius bestieses, i jo també ho penso així. Que en Gerard s'hagi equivocat, és una cosa, que tu parlis de "prova fefaent" de que és un blavero, és tan estúpid com dir que Jonqueres, EL MILLOR POLÍTIC EN ACTIU QUE TÉ CATALUNYA EN AQUESTS MOMENTS, és "esperpèntic", només ho pot dir un pobre ruc que prefereixi denigrar els independentistes catalans, mentre es queda tan tranquil davant els mil atacs que patim de part dels castellans, fins i tot en aquest mateix digit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
6 de desembre de 2014, 20.56 h

#10 #19 Blaveros? ... el teu comentari 19 és tan absurd com el 10. Sembla que no saps què dius, només carallades..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
joanr fletxa Canet
6 de desembre de 2014, 20.23 h

#12 A Catalunya també hi ha "blaveros" , aquest és la mostra fefaent. Es pensa que el català és només el seu parlar particular i no té ni idea de la riquesa i varietat de la nostra llengua catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
http://www.ventadetela.com/content.php fletxa nuevastapicerias@gmail.com 655801497
6 de desembre de 2014, 20.05 h




#7


Miguel Romualdo,

C/ Valle de la ballestera 17/2 46015 Valencia




Tu, porqueta, en el comentari 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu .


vares INSULTAR CATALUNYA EN NOM DE TECNOTAPI



I fins que no demanis HUMILMENT PERDÓ A CATALUNYA, nosaltres farem un . . .




. . . B O I C O T

. . . . . . . . . . . . . . . . . A . . . T E C N O T A P I ! ! ! ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
http://www.ventadetela.com/content.php fletxa nuevastapicerias@gmail.com 655801497
6 de desembre de 2014, 20.05 h




#7


Miguel Romualdo,

C/ Valle de la ballestera 17/2 46015 Valencia




Tu, porqueta, en el comentari 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu .


vares INSULTAR CATALUNYA EN NOM DE TECNOTAPI



I fins que no demanis HUMILMENT PERDÓ A CATALUNYA, nosaltres farem un . . .




. . . B O I C O T

. . . . . . . . . . . . . . . . . A . . . T E C N O T A P I ! ! ! ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
http://www.ventadetela.com/content.php fletxa nuevastapicerias@gmail.com 655801497
6 de desembre de 2014, 20.03 h




#7


Miguel Romualdo,

C/ Valle de la ballestera 17/2 46015 Valencia




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
ECb fletxa Terrassa
6 de desembre de 2014, 20.03 h

#12 No estic d'acord amb #10, en Joanr de Canet. Però ho ha escrit correctament en sud-occidental (català de les Terres de l'Ebre i del País Valencià).
Dono suport al model de llistes d'Esquerra i de les CUP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
BOICOT A TECNOTAPI fletxa dirigit a Miguel Romualdo Dpto.Comercial TECNOTAPI www.ventadetela.com nuevastapicerias@gmail.com 655801497
6 de desembre de 2014, 19.31 h




#7




MICAELA ROMUALDA,


Tu, porqueta, en el comentari 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu .


vares INSULTAR CATALUNYA EN NOM DE TECNOTAPI



I fins que no demanis HUMILMENT PERDÓ A CATALUNYA, nosaltres farem un . . .




. . . B O I C O T

. . . . . . . . . . . . . . . . . A . . . T E C N O T A P I ! ! ! !







Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.