directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 18:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Benach destaca el patriotisme dels descendents de catalans en la Trobada de Comunitats Catalanes a l'Exterior de Xile

S'hi han aplegat 500 catalans, d'origen o descendents de la nostra terra

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach, ha tancat la X Trobada de Comunitats Catalanes a l'Exterior del Con Sud d'Amèrica que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Santiago de Xile. Benach ha destacat la catalanitat dels fills, néts i besnéts de catalans residents a la regió a pesar de no haver estat, en molts casos, mai a la terra dels seus avantpassats.
ernest benach xile
Comparteix
   

Uns 500 catalans, alguns d'origen, obligats a deixar Catalunya per la Guerra Civil i la resta descendents seus, s'han reunit al llarg de dos dies per debatre diferents aspectes que els afecten com a comunitats catalanes a l'exterior. Aspectes com la transmissió de la cultura catalana o bé com gestionar els Casals Catalans a partir de les noves necessitats dels residents a l'exterior.

El president del Parlament, Ernest Benach, ha destacat la feina feta pels Casals i els ha animat a seguir treballant per la identitat catalana 'que és molt diversa i s'expressa de diferents maneres, fins i tot en castellà'. Segons Benach, la sortida de nou de les empreses catalanes fora de Catalunya obre les portes als Casals a convertir-se una vegada més en la casa dels catalans a l'exterior.

A la Trobada de les Comunitats Catalanes a l'Exterior que s'ha celebrat aquest cap de setmana a Santiago de Xile, amb el Centre Català d'aquesta ciutat sudamericana com a anfitrió, hi han participat entre d'altres l'historiador Josep Ma Soler i Sabater i el grup de rock i pop Lax'n Busto, que la setmana vinent oferirà un concert a Buenos Aires (Argentina).



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.