directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camacho exigeix que l'Oficina Antifrau investigui els consellers que apareixen al sumari del Pretòria

Creu que cal saber 'què és el que està succeint amb els consellers Castells i Nadal'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, ha reclamat a l'Oficina Antifrau de Catalunya que dugui a terme un informe jurídic per especificar quins alts càrrecs del Govern de la Generalitat s'han enriquit de 'manera il·legal' a través del Cas Pretòria. Sánchez Camacho ha fet aquestes declaracions durant una visita a Sabadell en què també ha exigit que s'ampliï la Comissió d'Investigació del Cas Millet al Cas Pretòria per saber 'què és el que està succeint amb els consellers Castells i Nadal'. La líder del PP també ha reclamat a Artur Mas, que comparegui davant el Parlament per explicar el grau de coneixement que tenia de les actuacions il·legals de Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, mentre que Ciudadanos també ha demanat la compareixença de Nadal i Castells.
alícia sánchez camacho, partit popular de catalunya, ppc
Comparteix
   


Etiquetes
Alícia Sánchez Camacho ha lamentat l'actual situació de 'corrupció' que es viu a Catalunya i que des del seu punt de vista 'està esquitxant de manera gravíssima' la política catalana. En aquest sentit s'ha referit directament al conseller d'Economia, Antoni Castells i al de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que apareixen en el sumari del Cas Pretòria i ha assegurat que els ciutadans 'han de rebre explicacions'.

Per tot plegat ha exigit a l'Oficina Antifrau de Catalunya que dugui a terme un 'informe jurídic' en què es posi de manifest quins als càrrecs del Govern de la Generalitat 's'han enriquit' de manera 'il·legal o al·legal' en les actuacions que van dur-se a terme en el marc del Cas Pretòria.

Camacho ha dit que cal fer 'un exercici de transparència absoluta' i ha reclamat que s'ampliï la Comissió d'Investigació del Cas Millet al Cas Pretòria: 'Cal saber què està succeint amb els consellers Nadal i Castells', ha indicat la popular que ha afegit que també cal determinar quines implicacions existeixen a les diferents direccions generals de l'Executiu Català: 'És gravíssim el tràfic d'influències i la incidència de les persones imputades amb alts càrrecs del Govern', ha assegurat.

Pel que fa a la presència del secretari general de CiU, Artur Mas, en el sumari, Camacho ha reclamat al convergent que 'comparegui davant el Parlament' per tal de donar explicacions i exposar 'quin era el grau de coneixement que tenia de les operacions il·legals que van fer Macià Alavedra i Lluís Prenafeta'. En aquest sentit Camacho ha indicat que Mas hauria de comparèixer 'tant pel Cas Millet com pel Cas Pretòria'.

Albert Rivera demana que compareguin al Parlament

Per la seva banda, el president de Ciudadanos, Albert Rivera, ha demanat la compareixença al Parlament de Castells i Nadal 'per aclarir els fets', i si els consellers es neguen a comparèixer voluntàriament demanaran a la cambra que se'ls forci a comparèixer. Per Rivera no s'hi val a excusar-se assegurant que la justícia ja està investigant el cas. 'Cal fer neteja perquè molts ex-alts càrrecs han utilitzat il·legalment les seves agendes', ha reblat el líder de Ciudadanos.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jaumetria fletxa Solsona
27 de maig de 2010, 18.47 h

de fora estant # LES COMISSIONS PERILLOSES # Avui ens toca rectificar. No vol dir que siguem savis. Només que avui ho som una punta més que ahir. En efecte, quan ahir vam escriure el comentari 'UN ESTAT DE NOVA CREACIÓ [...]', no érem conscients que el reglament de la cambra catalana limita les comissions d'investigació a una per any per cada grup parlamentari. Això canvia les coses. Tot i comptar més d'un terç dels escons, el grup de CiU, per haver forçat la comissió sobre l'incendi d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.