directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 23:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Presenten el Centre d'Estudis Passionarium per investigar i difondre les passions

El seu objectiu és esdevenir un centre de referència a Europa sobre el fenomen cultural de les Passions

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha presentat aquest dijous a Barcelona el Centre d’Estudis Passionarium, dedicat a la investigació, la difusió i la gestió del coneixement i la història al nostre país de les representacions teatrals populars i tradicionals de la vida, mort i resurrecció de Jesús. El Centre, creat per la Fundació Passionarium, té com a element central de la seva activitat la construcció del Dipòsit Digital i Base de Dades consultable en línia Corpus Passionarium, que aplega, digitalitzats, tot tipus d’objectes procedents del patrimoni generat per les representacions tradicionals al llarg del temps. El Centre, que és el primer de les seves característiques, ha creat també un portal web sobre Passions que reuneix informació i dóna accés a la seva base de dades, i que està oberta a tothom interessat en la investigació d’aquesta tradició.
Les institucions que donen suport al projecte són l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, i hi participen les Passions de Cervera, Esparreguera, Olesa de Montserrat i Ulldecona, a les quals estan a punt d’afegir-s’hi una desena d’altres Passions catalanes. També s’ha iniciat converses amb algunes localitats europees per establir-hi vincles de col·laboració.

Durant la presentació del Centre d’Estudis Passionarium, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, ha manifestat la importància de “preservar, a través de les noves tecnologies, el nostre patrimoni cultural tradicional” i ha agraït la tasca del Centre, tot destacant que “el Passionarium fa créixer la nostra memòria i posa a la disposició de tothom, des de qualsevol racó del planeta, un aspecte tan important i propi de la nostra cultura a través de la immensa finestra de les possibilitats digitals”. En aquest sentit, el secretari Bosch ha afegit que “el món globalitzat deixa de ser una amenaça per a la cultura popular, i esdevé una gran oportunitat per eixamplar-la i enfortir-la”.

A més del secretari Jordi Bosch, han intervingut en la presentació del Centre d’Estudis Passionarium el president i la directora de la Fundació Passionarium, -Pere Quer i Magda Lorente, respectivament-; la cap de la Secció de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, Teresa Reyes; l’alcaldessa d’Olesa de Montserrat, Magda Graells, i el director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana, Ramon Fontdevila.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.