directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Arrufat: La CUP no es presentarà com a CUP, ho canviarem tot, el nom, l’estructura, la llista...

En aquesta entrevista el diputat de la CUP fa una veritable radiografia de l’actual situació i ens explica amb tota claredat l’actual situació política

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese .- Parlem amb Joaquim Arrufat i Ibáñez, conegut popularment (i mai millor dit) com Quim Arrufat, que és una de les cares més visibles de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP). Jove, nascut a la Seu d'Urgell al 1982, té molt a dir sobre el 'procés català. Politòleg de formació, és activista social català des de fa anys. La seva tasca s'ha institucionalitzat des de que el 17 de desembre de 2012 és diputat del Parlament de Catalunya per la CUP, exercint de portaveu adjunt del Grup Mixt, però una tasca curta, ja que en cap cas repetirà. Abans, però, del 2009 al 2012 fou regidor de Vilanova i la Geltrú pel mateix partit. Què farà la CUP a les properes eleccions? Quina és la seva visió sobre la Llista Única? I el frec a frec amb PODEMOS? Ens respon en exclusiva al directe!cat.
Quim Arrufat
Quim Arrufat

Comparteix
   


Etiquetes
Si et sembla, comencem l’entrevista amb Podemos…!

Ostres, tu!

Ells afirmen que Podemos i la CUP sou el mateix tret que ells no són independentistes…

No, això no és pas així. Per començar Podemos són una formació pensada per intervenir per d’alt: plantegen obrir el meló de la reforma constitucional espanyola. Per tant, ells són un partit d’àmbit nacional espanyol. Està totalment enfocat a provocar una crisi al sistema bipartidista espanyol i al règim establert amb la Constitució del 78. La CUP no és això per una raó molt bàsica: els Països Catalans no tenim Estat.

Pot ser que hi hagi votants del sector més d’esquerres que us van votar però que no eren independentistes i que se’n vagin a Podemos?

Les enquestes no diuen això. Tothom té clar qui defensa què i qui serà útil per fer què. La CUP és independentista i centralitza els esforços en generar una ruptura amb l’Estat espanyol per la via democràtica al conjunt dels PPCC i, a més, que aquests processos comportin un canvi on les classes socials siguin les protagonistes i es democratitzin les estructures econòmiques de la nostra societat que actualment són dictatorials. No podem oblidar que PODEMOS no defensarà el dret a l’autodeterminació de Catalunya perquè ningú pot aspirar guanyar una majoria a l’Estat espanyol afirmant que està a favor del Dret a Decidir de Catalunya perquè saben que si ho defensen tindran un seriós problema. Faran el que ha fet IU i PSOE: una retòrica en el marc d’una reforma constitucional, que tots els espanyols també tenen dret a decidir i posposar sine die un “dret a l’autodeterminació vaga” que és el que han fet les esquerres espanyoles sempre, dient que ‘estan a favor de la autodeterminación de los pueblos’ però després mai fan res per dur-ho a terme.

Si Podemos guanya les eleccions a l’Estat espanyol s’obrirà un procés de canvi però en cap moment servirà per respectar als catalans i catalanes com a subjecte polític sobirà.

Tema estrella: Llista unitària. La CUP ja ha dit que no hi serà. Si finalment hi ha acord entre ERC i CiU molts vots per l’esquerra s’anirien a la CUP?

(somriu abans de contestar) Automàticament.

Per tant a la CUP li interessa un pacte CiU + ERC...

A veure... a la CUP li interessa que hi hagin unes eleccions perquè es produeixi un canvi en clau independentista i en clau social pel poble de Catalunya. Aquestes eleccions són clau en dues visions: seran en clau plebiscitàries (independència si o no) i també constituents: cap on orientem la independència, quina Catalunya volem.  Si els instruments per aconseguir-ho és llista única, separades, amb partits, sense partits... és el que estem debatent ara per maximitzar aquest objectiu.

La CUP ha sigut molt clara: no hi serà en una llista única amb el Mas. Però no seria un impacte internacional i una lliçó a la història de Catalunya perquè mai hem sabut anar junts?

En aquest enllaç la resta de l'entrevista a Quim Arrufat 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
11 de desembre de 2014, 11.04 h

-però una feina curta, perquè no repetirà pas. No "ja que en cap cas"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
10 de desembre de 2014, 19.52 h

Diu en Quim Arrufat :
"No podem oblidar que PODEMOS no defensarà el dret a l’autodeterminació de Catalunya perquè ningú pot aspirar guanyar una majoria a l’Estat espanyol afirmant que està a favor del Dret a Decidir de Catalunya perquè saben que si ho defensen tindran un seriós problema."
Sobre aquesta formació nacional-espanyolista, i com diria aquell : "No hase falta disir nada más".
El que s'ha de tenir clar es que hi hagi o no llista unitària (jo no hi crec en aquesta fórmul... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
muntsa fletxa Barcelona
9 de desembre de 2014, 23.14 h

#16 Calumniar és cosa molt lletja, certament. I dir-li estúpid a l´altra perquè no hi està d´acord amb un és també molt lleig. Així que tu ves calumniant en Mas que alguna cosa quedarà i jo me´n vaig a dormir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
9 de desembre de 2014, 23.00 h

Si sou facils de ENGANYAR si hus podeu creura lo que diu ARTUR MAS molt amic de Rajoy del P.P. amb qui te molts PACTES FETS Per tot Catalunya Cuan vingui NADAL ,, . Hi aneu als REYES MAGOS DE ORIENTE Mireu fareu pareja amb els bostres fills ELS CREUEN EN ELS REIS HI BOSALTRES CREIEU EN ARTUR MAS .. Dues grans mentires ha ha ha ha Pero te perdon les criatures creguin en los REYES MAGOS ara no te perdo que bosaltres pogueu creura un politic de dretes amic de RAJOY com es ARTUR M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
9 de desembre de 2014, 22.55 h

Artur Mas ,, que a FET LES RETALLADES SOCIALS Mai vistes a Catalunya mentres abaixa els impostos els seus amics Rics he a BCN--WORLD ,, Vinga home que sou facils de Enganyar si hus podeu creura que C.I.U. Vol la Independencia de Catalunya ,, ha ha ha Els volem poder pER AJUDAR ALS SEUS AMICS rICS DE DRETES ELS VENDRAN TOT LO DE CATALUNYA A BON PREU REBAJAS i els se emportaran una bona parte a paisos fiscals un no sels podra atrapar mai . MALNUTRICIO INFANTIL Noli importa res... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
SO4H2 fletxa Estat espanyol = viver de CORRUPTES INCOMPETENTS I DE CRETINS PEDANTESCOS FARSANTS # ESTAT ESPANYOL = PARÒDIA DE DEMOCRÀCIA
9 de desembre de 2014, 22.30 h


#14
#10 Muntsa, per la teva manera d'expressar-te, crec que parles de bona fe. Però està clar que no tens gaire noció dels avantatges i dels inconvenients de les dues opcions (llista única o candidatures separades però amb un distintiu comú)

T'aconsello que abans de fer propaganda de cap de les dues opcions, procuris informar-te. En aquest mateix digital s'ha explicat i discutit el tema fa pocs dies.

Això sí, NO CAIGUIS EN L'ERROR DE DIR QUE QUI NO ESTÀ D'ACORD AMB EN MAS ÉS UN A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
SO4H2 fletxa Estat espanyol = viver de CORRUPTES INCOMPETENTS I DE CRETINS PEDANTESCOS FARSANTS # ESTAT ESPANYOL = PARÒDIA DE DEMOCRÀCIA
9 de desembre de 2014, 22.23 h



#4 Mira, Ovidi, no parlis de l'intel.lecte d'altri. Dius "el nostre", quan un mínim de DECÈNCIA INTEL.LECTUAL t'indicaria que pots parlar de les TEVES MANCANCES, però no pas de les dels altres. Tu no saps ni qui ni com són aquells que pretensiosament englobes en el teu "nosaltres".

Que no acceptar sense discussió el que digui el TEU admirat Artur Mas, signifiqui una traïció a Catalunya, i que aquesta traïció vingui de la mà de L'ÚNIC partit que ha lluitat per la independència SEN... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
muntsa fletxa Barcelona
9 de desembre de 2014, 22.04 h

#4 Per alguns comentaris contra en Mas em pregunto si no hi haurà un infilttat de les clavegueres de l´Estgat. Barroeria en estat pur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
9 de desembre de 2014, 21.55 h

3 ) Son de DRETES DURA I PURA lo unic que fam moltbe son RETALLADES SOCIAL Vendre el patrimoni de la Generalitat de Catalunya als seus amics a bon preu rebajas he .. C.I.U. Li importa una merda la Independencvia de Catalunya els volem mes temps per mal vendre Catalunya als seus amics hi se emportaran un tanto por ciento he Cuan C.I.U. Deixi el Govern Catalunya quedara ala ruina no quedara res TOT se lo habra vendido Artur Mas als seus amics TANCA GUARDERIAS PUBLICAS Molt fasil per o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
9 de desembre de 2014, 21.47 h

Ara el de C.I.U. ja diuen res de de VOTAR PER LA LLIBERTAT DE Catalunya hus pren el pel Artur Mas hi no hus doneu ni conta el vol el poder si ho si ARTUR MAS Vol poder per arruinar catalunya vende tot als seus amics a bon preu rebajado es deu emportar un tanto por siento de la ventas de edifisis publics CUAN ARTUR Deixi Catalunya la deixara ben arruina i en molts pobres aturats i gent sense casa vivin sota un pont


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.