directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 5 de maig de 2024 07:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Artur Mas i Oriol Pujol titubegen cap a la independència

Els discursos juguen amb l’ambigüitat de la idea de tenir un Estat

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Artur Mas, líder de CiU, ha afirmat que 'el meu objectiu és que la nació catalana pugui projectar-se a tot arreu; si per a això és necessari un Estat, serà una conseqüència'. D'altra banda, el nou portaveu de CIU al Parlament català, Oriol Pujol, fill de l’expresident Jordi Pujol, ha dit que defensa la independència de Catalunya, encara que ha afirmat que ‘l'important ja no és establir la meta o la data, sinó treballar en el dia a dia’ per a anar ampliant les cotes de sobirania.
oriol pujol cdc ciu
Comparteix
   

Artur Mas, president de Convergència Democràtica (CDC), ha assegurat que un nacionalista no pot rebutjar la idea de la independència de Catalunya. 'El meu objectiu és que la nació catalana pugui projectar-se a tot arreu; si per a això és necessari un Estat, serà una conseqüència'. Mas afegix que no sap si veurà una Catalunya independent perquè 'no cal confondre els desitjos amb la realitat'. Els dirigents de CDC, amb Mas, Felip Puig i Oriol Pujol al capdavant, han mostrat en les últimes setmanes una actitud que s'inclina cap a postures independentistes.

Oriol Pujol ha dit obertament ser independentista i ha assegurat que ‘qualsevol nacionalista, en alguna neurona del seu cervell més o menys amagada, reté l'opció de la independència del seu país’. Però sortir amb flamarades independentistes aboca a la frustració No obstant això ha advertit que sortir ara amb ‘flamarades independentistes, com fa ERC, aboca a la gent a la frustració, perquè s'eleven uns llistons i uns objectius que no es poden arribar a’. També ha reconegut que té la impressió que no arribarà a veure realitzada la independència, sinó que ‘caldrà esperar a una altra generació’.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Jordi Puig fletxa Cardona
29 d'octubre de 2007, 20.42 h

Home, dir que això és "titubejar"... crec que parlen ben claret. En canvi, tenim un President de Catalunya -gràcies a l'actual direcció d'Esquerra- que també ho té ben clar: crida "Viva España" en acabar el seu discurs del 14-M (és a Youtube). Fins a quan aquesta situació tan anormal, gent d'ERC?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 d'octubre de 2007, 17.52 h

La generació de sobiranistes de CDC podria haver estat a la Presidència de la Generalitat si Esquerra (abans ERC) ho hagués volgut. Com a votant d'ERC prefereixo els sobiranistes de CDC (amb totes les limitacions i mitxel·lins tipus sector negocis) que un membre de l'executiva federal del PSOE (Montilla).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Albert fletxa Barcelona
29 d'octubre de 2007, 17.20 h

I quina serà ara l'excusa per pactar amb el PSC-PSOE? Si després d'això no hi ha pacte nacional, que se'n vagin tots a fer punyetes!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.