directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 de juliol de 2024 03:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU i PP demanen una auditoria per esbrinar si Hereu ha pogut creuar dades dels votants de la consulta de la Diagonal

Creuen que es poden relacionar el nom i DN amb el sentit del vot · El consistori 'garanteix absolutament' el secret del vot en la consulta de la Diagonal

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'oposició a l'Ajuntament de Barcelona ha criticat avui durament l'equip de govern i en especial l'alcalde, Jordi Hereu, per la consulta de la Diagonal, però sobretot pels dubtes en la confidencialitat de les dades dels votants. CiU i PP han demanat una auditoria per esbrinar si s'han pogut creuar dades que podrien relacionar aspectes dels votants com nom, DNI, edat, sexe i lloc de residència amb el sentit del vot. Hereu i el quart tinent d'alcalde d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bragado, han assegurat que el procés va tenir totes les garanties i han dit que properament es presentarà el resultat de l'auditoria, a més d'exigir responsabilitat a l'empresa que va organitzar la votació electrònica, Indra.
Diagonal, Jordi Hereu, consulta, votació
Comparteix
   


Etiquetes
El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, Ramón García Bragado ja va voler respondre ahir a CiU i PP en les seves 'sospites' sobre la seguretat en les dades dels votants de la consulta de la Diagonal i va assegurat que és 'impossible conèixer el sentit de vot de cada persona perquè el sistema de vot utilitzat va generar des del primer moment dos registres diferenciats, un de votants i un registre de vots encriptats amb dades no identificatives'. El govern explica que d'aquesta manera es poden extreure dades estadístiques sense relacionar els vots amb els votants, i només es coneixen dades com la franja d'edat o el barri. Xavier Trias, ha denunciat que el govern dóna dades estadístiques impossibles de saber si no es relacionen les dades del votant amb l'opció que va triar.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Infraestructures i Habitatge, Ramón García-Bragado va explicar ahir que el sistema de votació electrònic que es va utilitzar a la consulta per la reforma de la Diagonal 'va segregar de manera radical el vot de les persones que van participar a la consulta i per tant, no hi ha cap possibilitat de conèixer què va votar cada ciutadà'. Segons García-Bragado, 'a l'inici de la consulta el sistema de vot utilitzat va generar dos arxius de dades completament diferenciats', creant un 'fitxer precintat notarialment, al qual no s'hi podia accedir, amb les dades personals de cada votant per poder actuar en cas de reclamacions', i d'altra banda s'hi va establir un altre fitxer 'diferenciat amb els vots'.

Segons el tinent d'alcalde, aquest segon fitxer va estar encriptat des del principi del procés i va incloure dades genèriques no identificatives de cada votant, com el sexe, la nacionalitat, la franja d'edat (sense la data de naixement concreta ni l'any específic), el districte i el barri' per tal de fer-ne 'un tractament estadístic posterior'. Les dades 'no identificatives' que es van incloure en aquest fitxer són, per García-Bragado, 'equiparables a les que s'obtenen en unes eleccions a nivell de secció censal, mesa i col·legi electoral'. En les dades estadístiques extretes de qualsevol elecció convencional, però, no apareix el sentit del vot, cosa que sí passa en les dades que té el govern de l'Ajuntament de la consulta de la Diagonal.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme insisteix en garantir que 'aquest segon fitxer va estar desvinculat en tot moment de les dades personals de cada votant' i es va 'desencriptar quan els membres de la Secció d'Acreditació van unir les seves tres claus, coneixent-se el sentit de vot i les dades genèriques no identificatives dels votants, però en cap cas les dades personals'. Des del govern municipal han volgut deixar clar que 'els dos fitxers van ser declarats prèviament a l'Agència Catalana de Protecció de Dades i l'Ajuntament de Barcelona va proporcionar a l'Agència la informació de les dades que es registrarien i la seva finalitat'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
David fletxa Cornellà
28 de maig de 2010, 22.07 h

I com, si no, es va poder anul·lar el vot de l'Albertito Fernàndez Diaz?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
ERC = R.I.P fletxa Barcelona
28 de maig de 2010, 20.28 h

Ja podeu preparar la dussió amb el PSC per sobreviure a la debacle que se us acosta. Us podrireu a l'oposició que és d'on no hauríeu d'haver sortit mai.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
pako fletxa VdG
28 de maig de 2010, 16.24 h

CIU pactant retallades amb el PSOE. CIU venuts per 4 duros..


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JAN PRESIDENT fletxa Barcelona
28 de maig de 2010, 16.08 h

sSi volem REGENERACIÖ i que TOTA la merda del PSC i de CIU surti a fora només podem votar la llista que encapçalada per Laporta integri els reagrupats de Carretero. ERC ja hatingut massa oportunistas de tirar de la manta i només ho fa en una direcció. El cas Pretòria que no vol que investigui el Parlament és només una prova del que dic. Però n'hi ha moltes més. ja sortiran al Novembre ja.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de maig de 2010, 15.50 h

CIU i PP volen gastar-se els diners de tots els barcelonins. No saben el milers i milers d´euros que costa una auditoria? Que paguin ells, no amb els meus impostos. Fora CIU-PP! Prou!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Javier fletxa Barcelona
28 de maig de 2010, 14.30 h

"En les dades estadístiques extretes de qualsevol elecció convencional, però, no apareix el sentit del vot"
Qué? En todas las elecciones se publican resultados por seccion censal (y mesa electoral) con el sentido del voto. De hecho, de eso se trata.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Els sabaters que facin sabates i els turistes que ajudin a millorar la vida de tots

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.