directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Seran plebiscitàries tant sí com no

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.Qui guanya en portar la tensió fins a l’extrem? En plantejar un tot o res? En fixar la dicotomia extrema o llista única o eleccions normals? Les properes eleccions seran tant sí com no plebiscitàries. De fet, en 2012 el president Mas en va fixar la lògica: aleshores va reclamar el mandat democràtic per organitzar una Consulta; ara, per proclamar la independència: la suma dels partits que la portin al programa determinarà la força del mandat. La resta, pura tàctica de negociació. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

García, Coque(membre de Súmate).
L’altra guerra bruta.
La bona gent de Súmate va acudir dilluns al programa líder de la ràdio catalana per defensar la seva honorabilitat davant dels atacs de Gonzalo Bernardos, qui dies abans havia titllat de subvencionada la plataforma independentista de catalans d’origen espanyol; l’expert més omnipresent a les tertúlies va marejar la perdiu amb la seva habitual indignitat moral i intel·lectual. Va parlar del seu salari acadèmic, però no de tot el que cobra per participar en desenes de tertúlies. Coque García, en canvi, va ratificar que l’entitat no cobra un euro de subvencions, que planifica els seus actes en funció dels recursos que disposa (recollits dels seus socis) i que, en canvi, veu com altres entitats suposadament nascudes de la societat civil disposen d’ingents quantitats de recursos. A ells mai els difamarà Gonzalo Bernardos, perquè són dels seus.
 
Iceta, Miquel(primer secretari del PSC).
Superar-se sempre és possible.
Mítica conferència del “nou” líder del que queda dels socialistes catalans a les ordres de Madrid. Tot el catàleg de tòpics de Pere Navarro, però enumerats amb més gràcia pel seu autèntic autor intel·lectual. Que la majoria dels catalans, diu, no volen la independència com es va demostrar el 9-N; se li oblida, però, per analogia, recordar que el 2006, d’acord amb la mateixa lògica (i amb idèntiques xifres de suport), també una majoria dels catalans van dir que no volien l’Estatutet i, en canvi, està en vigor. Diu que ens guiarà per fer l’Espanya que volem, en una doble falta de respecte: de primer, perquè el 16% que som els catalans imposarem el nostre criteri al 74% d’espanyols que vol continuar igual o recentralitzar; també, als catalans que durant 300 anys han intentat sense èxit canviar una Espanya encantada de ser com és.
 
Macías, Pere(diputat de CiU al Congreso de los Diputados).
Encara miren enrere.
“És molt fort”; “el camí és un altre”. Per als divuit mesos de negociació que preveu el full de ruta del president Mas, cal ser-hi a Madrid. És molt prematur. Tal vegada, l’ombra de Duran és encara massa allargada. El número dos del grup de CiU al Congreso de los Diputados troba encara excessivament agosarat cremar les naus i plantar definitivament Espanya, emprant mesures de caràcter irreversible. Encara el reflex autonomista és massa present. El canvi de xip del que ell mateix parla, inexistent. Alfred Bosch, per part d’Esquerra, es manifesta també escèptic: no vol passar primer i quedar-se sol. És evident que, en aquesta part definitiva del procés, amb les seves rutines de trenta-cinc anys de regnar sense controls, els partits polítics ens donaran encara moltíssima feina.
 
Mejías, Carina(probable candidata de Ciudadanos a l’Ajuntament de Barcelona).
Xipollejant en la mentida.
Una de les estampes més patètiques de la setmana correspon a una piulada llançada (i rectificada poc després davant l’allau d’indignació generat) des del compte oficial del partit ultra espanyolista a Nou Barris (Barcelona). Deia el següent: “¿Sabias que las Becas comedor estan condicionadas por saber o no catalán?”. Cada dia l’espanyolisme ens ofereix la seva ració d’insult, de bilis i de mentida. Però hi ha jornades en les quals excel·leix. Defensar el #MejorUnidos al mateix temps que es menteix descaradament amb l’objectiu d’enverinar la convivència i fer-se amb un grapat de vots és una actitud moralment inqualificable. Superada la nàusea inicial ens resta el plaer de comprovar com Mordor es degrada dia a dia, mentre nosaltres lluitem, només mirant endavant, per construir una societat inclusiva i plural. Un país nou per tothom. Fins i tot per a la gentussa.
 
Rivera, Albert(president de Ciudadanos).
Reproducció del sistema.
El temps avança cap a un any electoralment intensíssim. La preparació de les eleccions municipals de finals de maig està deixant al descobert els mètodes desesperats d’una opció política que, per massa catalana, tot i que sigui ultraespanyolista, no qualla a Espanya: l’objectiu, constituir del no res unes quatre-centes candidatures electorals. Tot i que, teòricament parlem de formes autoproclamades com a renovadores de la vella política, com en el cas de Podemos, la construcció de candidatures es fa rigorosament de dalt a baix, amb una aplicació de la via digital executada sense contemplacions. Aquesta setmana un centenar i mig de militants i exmilitants de Ciudadanos a Espanya han denunciat les pràctiques caciquils de la direcció d’Albert RIvera. Els mateixos mètodes de sempre però aplicats amb una dosi corregida i augmentada de messianisme.
 
Soares, Mário (expresident portuguès).
Justícia històrica.
Diplocat, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, entitat publicoprivada que desenvolupa una activitat incansable de difusió de la causa i els interessos del nostre país arreu del món, ha organitzat en pocs dies actes a Lisboa i Viena, amb les habituals escenes ridícules provocades per les respectives ambaixades espanyoles, que han enviat alts funcionaris per difondre entre els assistents, a base de papers mal confegits, l’argumentari del Govern espanyol contra la independència. A Portugal, l’expresident socialista Soares ha lloat el paper històric dels catalans en l’assoliment de la independència portuguesa i ha defensat el nostre dret a decidir en llibertat el propi futur polític.  A més, el Govern ha aprofitat per anunciar públicament que obrirà noves oficines a les capitals italiana i austríaca per avançar en la internacionalització del procés. Més, més, volem més estructures d’Estat!

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
15 de desembre de 2014, 11.30 h

#20 ¡QUÈDATI TÚ SI ETS MASOCA ! Jo fora de españa el mes avist possible!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
jbm fletxa Palma
15 de desembre de 2014, 11.25 h

Solució Salomònica:

una llista de país amb el suport de CDC i ERC però encapçalada en els primers llocs per persones no identificades del tot amb cap partit, i una altra llista amb el suport de les CUP que pugui arreplegar el vot dels independentistes d'esquerres que per res no votarien res on hi hagues CIU (de passada la poca gent independentista de dretes que per res no votaria les CUP podria votar la llista de país).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Catalana
15 de desembre de 2014, 09.51 h

#20

CARMEN POLO DE PESETA

Carmencita amb España ni a cagar a la via
España a cagar a la Tercera Via,mamons !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Enric PRAT de La RIBA : " Per CATALUNYA i l'ESPANYA GRAN !!! " ......... SOM i SEREM CATALANISTES i ESPANYOLISTES !!! ... ESPANYOLISTES i CATALANISTES !!! .......................................................................................... fletxa VOLEM el MILLOR per a CATALUNYA i per a ESPANYA !!! ...... però ......SEMPRE DINS d'ESPANYA !!! ...... SEMPRE JUNTS AMB La Resta de POBLES d'ESPANYA !!! ......................................................................................................
15 de desembre de 2014, 03.05 h

Enric PRAT de La RIBA : " Per CATALUNYA i l'ESPANYA GRAN !!! "

SOM i SEREM CATALANISTES i ESPANYOLISTES !!!

ESPANYOLISTES i CATALANISTES !!!

VOLEM el MILLOR per a CATALUNYA i per a ESPANYA !!!

... però ...

SEMPRE DINS d'ESPANYA !!!

SEMPRE JUNTS AMB La Resta de POBLES d'ESPANYA !!!

...................................................................................................................................


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Catalana
15 de desembre de 2014, 01.51 h

#16

CARMEN POLO DE PESETA(FRANCO)


Empresarios de Catalunya es una mierda unionista pinchada en un palo.
A cagar a la tercera via,panda de mamones !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ramon fletxa Sanadell
14 de desembre de 2014, 21.36 h

Apoderar-se del vot del que no han votat és ANTIDEMOCRÀTIC TOTALMENT, en la vostra linia vaja
Amb els que van votar SI/SI el 9N guanyariem un referendum amb una participació del 70% encara que tots els nous votants votessin NO
Amb un 85% (no ha passat mai, max 80% 1 vegada) només faria falta un 15% de SI en nous votants
He considerat el SI/NO com a no que ja és molt


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17

Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
bejota fletxa BCN
14 de desembre de 2014, 20.20 h

Nace Empresarios de Cataluña, una agrupación «a favor de la unidad de España».
El objetivo de esta agrupación, que cuenta con más de 100 empresas, es alertar sobre «las consecuencias negativas que supone el proceso político catalán para la economía .

N.B. COM AL QUEBEC:RES DE RES I LA MARXA D'EMPRESES .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
14 de desembre de 2014, 16.30 h

Truqueu a la Marató de TV3. GRACIES !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
14 de desembre de 2014, 11.36 h

#2 Qui ens caus molt malament ets tú, pero no lleginte s'acabat !
El que encara ens martiritxa, es el pp i ell estat espanyol, Fora, Fora, volem la INDEPENDENCIA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.