directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La "generació de la independència" creix a Escòcia

El referèndum per a la plena sobirania segueix essent una prioritat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Partit Nacional Escocès (SNP) acaba de finalitzar el seu 73è congrés anual. Aquest ha tingut però un to especial ja que és el primer que celebra el partit independentista tenint la paella pel mànec al govern d’Escòcia. Un dels punts forts del congrés fou la crida a celebrar el referèndum per a la independència de la Gran Bretanya. A més, Alex Salmond, amb una crida els escocesos a convertir-se en la 'generació de la independència'.
alex salmond primer ministre escocia escoces snp
Alex Salmond, el primer ministre escocès independentista

Comparteix
   

En el congrés del Partit Nacional Escocès (SNP), partit que governa en minoria, va apostar per l’oportunitat històrica que representaria convocar un referèndum d’autodeterminació.

E líder del partit i president del govern escocès, Alex Salmond, va fer un discurs molt optimista. Va ressaltar la bona feina feta des del Govern i va posar diversos exemples que propulsaven una Escòcia independent. Salmond va afirmar que si Escòcia s’independitzés, seria ‘el tercer país més ric d’Europa’. ‘Cal, però, que puguem gestionar tots els diners que genera el petroli del mar del Nord per invertir-los a Escòcia; demanem gastar el que generem’, va afegir.

El futur immediat, un repte

El més important per a la credibilitat del govern es produirà d’aquí a tres setmanes, quan presenti els primers pressupostos per als pròxims tres anys i hagi de quadrar el números per complir totes les promeses que ha fet, com ara la gratuïtat dels medicaments, de l’assistència a la tercera edat, una autopista gratuïta entre Edimburg i Glasgow i dels menjadors escolars i l’abolició dels peatges per circular sobre els ponts.

Més independentistes que mai

Segons sembla, la bona gestió del SNP al govern està donant molta credibilitat i prestigi als independentistes. De fet, una enquesta publicada al diari Scottish Mail on Sunday assegura que el 33% dels escocesos són partidaris de la independència. El mateix sondeig donava l’any passat un 31%. El partit té ara una xifra rècord de diputats, regidors i d’índex de popularitat. Fa tres anys el congrés va estar marcat per la divisió i la tornada de Salmond com a líder després d’una gran desfeta electoral.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
30 d'octubre de 2007, 11.50 h

A veure si n'aprenem!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi Torres fletxa Seu d'Urgell
29 d'octubre de 2007, 18.29 h

No m'estranya que creixin! A Catalunya també seríem un dels països més rics, amb millors serveis socials i amb molt més benestar (i no cal deixar de ser solidaris i bons 'veïns' de la resta de pobles de la península). Jo també vull!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.