directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 23:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El Papa Francesc i Canadà claus en el restabliment de les relacions entre els EUA i Cuba

"L'aïllament no ha funcionat", assegura el president nord-americà, Barack Obama i el president Cubà Raúl Castro ha confirmat la reobertura de les relacions entre els dos països

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Pas històric per a la reobertura de les relacions entre els Estats Units i Cuba. El president dels EUA, Barack Obama, i el de Cuba, Raúl Castro, han confirmat aquest dimecres que s'obre "un nou capítol" entre aquests dos països. "Dècades d'aïllament nord-americà a Cuba han fracassat per arribar al nostre objectiu de donar als cubans el poder per construir un país obert i democràtic", ha assegurat la Casa Blanca. Obama ha anunciat una sèrie de mesures per acabar amb l'aïllament, entre les quals destaquen l'obertura d'una ambaixada a l'Havana, facilitar els viatges dels nord-americans a l'illa o rebaixar les restriccions comercials i financeres.
 
El president Barack Obama
El president Barack Obama

Comparteix
   


Etiquetes
Els miracles són possible i les relaciones entre els EUA i Cuba ho poden demostrar

L'inici de la represa de les relacions entre Washington i l'Havana s'ha conegut poc després de l'alliberament d'Alan Gross, empresonat des de feia cinc anys a Cuba. A més, ha coincidit també amb la posada en llibertat de tres cubans detinguts a Florida i que estaven acusats d'espionatge.

Obama ha assegurat en la seva compareixença que es tiraran endavant els "canvis més importants en la política nord-americana respecte a Cuba dels últims 50 anys". Els Estats Units van trencar les relacions amb l'illa, que és només a 90 milles del seu territori, després de la revolució de Fidel Castro, i van imposar un embargament econòmic al país. Ara, però, la Casa Blanca ha admès que aquesta política "ha fracassat" i que, de fet, "ha aïllat els Estats Units dels socis regionals i internacionals".

Cop de porta a la política anti Castro del PP

La Casa Blanca ha anunciat, a més, que el president nord-americà participarà a la propera Cimera de les Amèriques, que se celebra a Panamà el proper mes d'abril. A la cita, també hi estarà representat el govern cubà, a través del seu president, Raúl Castro.

Les mesures anunciades pel govern inclouen la represa de les relacions diplomàtiques, congelades totalment des del 1961. "El president reobrirà immediatament les negociacions amb Cuba i treballarà per restablir una ambaixada a l'Havana en els propers mesos", assegura el comunicat de Washington. A més, el govern nord-americà i el cubà iniciaran converses sobre temes "de preocupació comuna" com "la immigració, la lluita contra el narcotràfic, la protecció del medi ambient o el tràfic de persones".

El Papa Francesc clau en l’èxit de les negociacions

A més, Obama prendrà mesures per facilitar "els viatges" a l'illa i des de l'illa per "incrementar el contacte entre la gent, donar suport a la societat civil de Cuba i expandir la lliure circulació d'informació cap a, des de i entre la gent de Cuba". Els plans del govern nord-americà també inclouen que, amb més viatges a Cuba, s'ajudi a expandir l'economia de l'illa i el "creixement del nou sector privat cubà".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
18 de desembre de 2014, 17.58 h

No aceptaste la vergüenza.
Resististe.
Sacrificaste tu vida
por la Libertad, Justicia y Honor.





( Del Memorial en Honor a la Resistencia )


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 de desembre de 2014, 09.04 h

#1 AI noi, aixó ha fa el Obawa el pitjor i més elemental president ridicul d'America!!! esperem que el poble americà envii a la merda les animalades del obawa, un personatge curtet, xarlatan i venedors de neveres del segle passat!!! Llibertat o Castro-nazis, Llibertat o Obawa, el amigo de Castro


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4

Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
18 de desembre de 2014, 01.21 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
18 de desembre de 2014, 01.06 h

A l'era de la globalització econòmica, Espanya no ês res, ni existeix. CAT, no obstant,està estratègicament situada amb els dos ports més grans de la Mediterrania. Europa no vol ni pot perdre a CAT. CAT pot perdre a Europa. I tant! Allà ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
17 de desembre de 2014, 23.15 h

Sembla impossible que un país amb els grans cervells que tenen els USA, hagi tardat més de mig segle en entendre que el bloqueig de Cuba no funciona. Tanta lentitud ...com si es tractés d'Espanya !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.