directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 9 de maig de 2021 13:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP reclama a Podemos “paraules clares i compromisos transparents”

L’esquerra independentista emplaça a Pablo Iglesias a comprometre's públicament amb la celebració un referèndum d’independència a Catalunya

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

La CUP ha emplaçat al dirigent de Podemos, Pablo Iglesias, a comprometre's públicament amb la celebració un referèndum d’independència a Catalunya, ho ha fet a través d'una carta oberta aprofitant que Iglesias visita Barcelona aquest diumenge per celebrar un míting. Amb un to de cordialitat que arrenca amb un «Benvingut a Barcelona, benvingut a Catalunya, benvingut als Països Catalans», la missiva feta publica per la CUP formula tres preguntes directes al líder de Podemos i li reclama que se sumi “de manera clara i sense ambigüitats”, a la demanda que reclama la majoria social de Catalunya de celebrar un referèndum per a decidir lliurement el futur del país i, sobretot, els emplacen a “no impedir que el procés constituent català avanci independentment de com i quan ho faci l'espanyol”.



Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Per tal de fer poder explicitar aquest compromís, la CUP planteja tres qüestions a Podemos:
 
1.- Podemos es compromet a habilitar un referèndum d’autodeterminació a Catalunya en cas que guanyi les eleccions espanyoles?
 
2.- Podemos es compromet, ara, a celebrar un referèndum d’independència a Catalunya?
 
3.- Podemos respecta la llengua i la cultura catalanes i el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans i es compromet a defensar llengua i cultura catalanes al País Valencià i les Illes?
 
Els arguments de la CUP:

La carta exposa que avui Catalunya és víctima de greus injustícies que cristal·litzen en una majoria social empobrida per una oligarquia política i econòmica que opera a l’empara del capitalisme senil com la resta de pobles de l’Estat i de tot el sud europeu.
 
També explica que, en aquest context i paral·lelament, a Catalunya s'ha conformat una majoria social que ha reclamat la convocatòria d’un referèndum per a decidir lliurement el futur del país. En el text es denuncia que el “ govern espanyol i el PSOE s’hi han oposat reiteradament assegurant que «no tenim dret a votar sobre la independència de Catalunya en un referèndum democràtic i que, si això fos possible, matisen que també haurien de votar els ciutadans espanyols. La CUP s'alegra de “comptar a Espanya amb partits que es comprometen a respectar la nostra sobirania com a poble” tanmateix també mostra la seva “decepció” al “constatar com la voluntat d’entendre’ns i respectar-nos democràticament s’esvaeix de manera reiterada perquè Espanya té altres prioritats” mentre “paradoxalment, no s'atura l’ús de l’anticatalanisme per esgarrapar vots o almenys no perdre’n”.
 
L'esquerra independentista constata en la carta que “no hi ha cap prova més evident de la voluntat de ratificar el règim de la transició que negar als catalans i a les catalanes el dret a decidir. Volem decidir lliurement la nostra relació amb l’Estat i amb els altres pobles del món”, rebla la carta i fa un emplaçament directe a Podemos a sumar-se “de manera clara i sense ambigüitats, a aquesta majoria social. I, sobretot, els emplacen a no impedir que el procés constituent català avanci independentment de com i quan ho faci l'espanyol”.
 
 
La CUP finalitza la seva carta recordant que formen “d’una majoria de catalans i catalanes que estem farts d’un sistema institucional i econòmic profundament desigual i antidemocràtic que pateix la mateixa dominació oligàrquica que patiu a Espanya” i que és per això que la CUP “defensa que la independència ha d’obrir un procés constituent, de base popular i radicalment democràtic i transparent que dibuixi les bases socials, democràtiques i econòmiques de la nova República Catalana” tot aclarint que la missiva “vol ser una carta de benvinguda i de presentació, però també de petició de paraules clares i compromisos transparents.»



COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
22 de desembre de 2014, 12.37 h

Però el 31 de maig de 2007, no et va fer fàstic donar la mà, a l'actual FelipVI, demostrant la quantitat de demagogia que té el teu discurs Pablo Iglesias


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
21 de desembre de 2014, 16.05 h

"Os prometo que a mi no me veréis dándome un abrazo con Rajoy ni Mas", ha dicho en alusión al diputado de la CUP David Fernández (pablo iglesias en barcelona)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
20 de desembre de 2014, 20.56 h

sera si los catalanes lo votan por mayoria no??????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
20 de desembre de 2014, 20.55 h

#18 sera si lo deciden los catalanes por mayoria claro no??????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
20 de desembre de 2014, 13.14 h

A MÍ ME DA IGUAL EL QUE GANE LAS ELECCIONES, SEA CIU, ERC , ANC, CUP,....LO ÚNICO QUE LE PIDO AL PARTIDO QUE GOBIERNE ES QUE PROCLAME LA INDEPENDENCIA, QUE SE DEJEN DE ROLLOS Y AL GRANO, ...

ESTAMOS HARTOS DE ESPERAR Y VER CÓMO LOS ESPAÑOLES SE RÍEN DE NOSOTROS Y NOS SIGUEN TENIENDO POR EL FELPUDO DONDE SE LIMPIAN LOS ZAPATOS !!!


INDEPENDENCIA YA !!!! NO OS DURMÁIS, SEÑORES POLÍTICOS CATALANES !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
20 de desembre de 2014, 12.07 h

L'EXPERIÈNCIA DE LA CUP, AMB MOLTS ANYS ALS MUNICIPIS. L'EXCEL·LENT PRESÈNCIA AL PARLAMENT, DEMOSTRANT UN NIVELL EXCEL·LENT INTEL·LECTUAL I CLARIVIDÈNCIA D'IDEES EN LA LLUITA PER LES CLASSES POPULARS I DEFENSA DELS PAÏSOS CATALANS. / PODEMOS QUE ENS FACI COMPANYIA, PERÒ QUE COMBATI AMB ENCERT, ALS CACICS DINÀSTICS ETC.... DEL REGNE D'ESPANYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Ai Senyor! fletxa Barcelona
20 de desembre de 2014, 11.46 h

I es evident que "Podemos" ja pateix la "impotència" pròpia dels polítics.
Una impotència aquesta és com una malaltia. Els primers símptomes venen amb l'amagar les veritats que els treurien vots.
Continúa amb la fal·làcia de que quan arribem al poder ja ho arreglarem.
I es torna impotència greu quan acaben repetint tant l'amagar la veritat que acaben creient-s'ho.
En aquell palauet d'esports, a Montjuic, en les primeres eleccions democràtiques, ja es cridava "Pujol President, Catalun... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
JORDI fletxa GRANOLLERS
20 de desembre de 2014, 10.18 h

No s'ha de fer cap referèndum, ja es va decidir el 9N que volem DUI i vàrem guanyar pel 80%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Emili fletxa Terrassa
20 de desembre de 2014, 08.38 h

CUP. . . . ENDAVANT ! ! ! ! Per a mi sou els que ho veiesu tot més clar que d'altres, sense menysprear ningú.
Potser seria bo que us deixessin ficar cullerada en les converses Mas-Junqueres, si nés no per opinar o assessorar.
Una opinió meva: crec que haurieu de revisar els vostres temps en el càrrec.
Opino que un sol mandat és molt poc, massa poc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Catalana
19 de desembre de 2014, 15.23 h



MISSATGE A LA CUP: ÚNIC OBJECTIU INDEPENDENCIA

No perdeu el temps amb Podemos,son caspañols d'esquerres(diuen,ja ho veurem).
Ells pensen seguir munyint la "mamella catalana",sinó de que viurà Caspaña
Son putos spaniards,son pitjors que el Psoe.

ÚNIC OBJECTIU INDEPENDENCIA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat


















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La repressió lingüística i política dels perdedors és la mateixa de sempre
Ramon Boixet Ramon Boixet
Amor en poques paraules
Guillem Valls Sala Guillem Valls Sala
O Junts o campi qui pugui!

#xocdetrens fletxa







logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.