directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Volem guanyar, oi?

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 16 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-Uns quants dels opinadors de més pes en el panorama mediàtic català han com embogit davant la disjuntiva actual sobre la convocatòria o no d’eleccions plebiscitàries. Aprofitar qualsevol escletxa, malalts de “hooliganisme”, per engruixir les diferències entre els dos grans actors del sobiranisme català és una manera estranya de facilitar la unitat, que tothom sap que és condició indispensable per a la victòria. Perquè volem guanyar, oi? Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
Boix, Carles(professor de política i afers públics a Princeton).
Clarividència entre nervis.
La negociació entre els partits independentistes, afortunadament, després de l’atzucac de l’inici de la tramitació dels pressupostos, continua endavant. HI ha qui (és un dir, en realitat, hi ha un exèrcit d’opinadors!), per comptes de veure-hi una oportunitat de donar el cop definitiu, es dedica a llançar improperis i a fer augmentar la pressió d’una situació ja de per sí prou tensa per als protagonistes, tot avançant escenaris de càstig que, si cal, ja arribaran. Hi ha, en canvi, qui com Carles Boix, membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, posa tota la seva intel·ligència al servei de treballar i  oferir els matisos d’un acord que permeti un gran pacte de país que inclogui CiU i ERC (amb altres), com a gran referents independentistes. La proposta: en aquest article del diari Ara aparegut fa uns dies.
 
Buch, Miquel(president de l’Associació de Municipis de Catalunya).
Eleccions necessàries.
L’alcalde de Premià de Mar, el convergent Miquel Buch, no ha dubtat a demanar aquesta setmana, en nom de l’entitat municipalista més important del país, coautora, amb l’AMI, de l’emocionant mobilització d’alcaldes per la sobirania (recordeu l’estampa a la plaça de Sant Jaume i el Palau de la Generalitat, a Barcelona) més reeixida des de fa un segle, la convocatòria d’unes eleccions plebiscitàries immediates que, en els propers mesos, permetin dotar el Parlament de Catalunya del mandat democràtic necessari per obrir definitivament el camí cap a la independència. L’associació, que aplega multitud d’alcaldes convergents i republicans, ha sabut bastir una postura unitària en favor del que dicta el sentit comú: que és completament inviable continuar amb una legislatura normal després del clam del 9-N.
 
Elena, Joan Ignasi(advocat i cofundador d’Avancem).
Passes cap a la triple candidatura.
Separar el progrés social del nacional és un dels objectius més cobejats pel dependentisme. Portem anys repetint-ho: són senzillament indissociables. Com demostren els actuals pressupostos de la misèria autonomista, serà impossible (re)crear unes condicions de vida dignes a Catalunya sense disposar d’un Estat propi. Després de la constitució fa algunes setmanes del Moviment d’Esquerres (MES), aquests dies, en la seva quarta assemblea,  Avancem ha manifestat, a més, de la seva voluntat de construir un pol de centre-esquerra a les municipals, la seva obertura a situar algú a la llista construïda al voltant d’ERC a les eleccions que ha de convocar ja el president Mas. A l’espera del llançament definitiu de la Crida Constituent, van prenent forma les tres grans llistes independentistes que podrien concórrer a unes eleccions plebiscitàries, és a dir que donessin el mandat democràtic necessari per proclamar la independència.
 
Fachín, Albano-Dante(periodista).
Destruir-ho tot.
La crítica a la política de l’actual govern català en l’àmbit sanitari no només és justa, sinó absolutament imprescindible. A partir de l’execució d’una retallada total de 6.000 milions d’euros als pressupostos de la Generalitat dels darrers anys (imposada per la troika i per la dependència a parts iguals) i de l’aprofitament del moment per fer passar bou per bèstia grossa, amb transformacions en la gestió de dubtosa orientació público-privada, la situació del sector en aquest moment, si no aconseguim els recursos i les eines d’un Estat, és directament agònica. D’aquí, a fer una activíssima campanya a les xarxes contra la Marató de TV3 hi ha una distància enorme de sensibilitat. L’esforç preciós de solidaritat de milions de catalans, tant com els seus serveis de l’estat del benestar, també mereix un respecte. Des d’un odi desbocat i malsà és impossible construir futur.
 
Forcadell, Carme(presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana).
Prova de lideratge.
Els lideratges es consoliden o marceixen en els moments de màxima tensió. El seu, sense dubte, és cada dia més robust. Cada vegada que escolto la Carme Forcadell m’agrada més que l’anterior. Idees clares. No comparteixo la gestió que ha fet del duel de propostes en relació a les eleccions plebiscitàries. Em sembla molt més intel·ligent la posició de l’Òmnium: sigui quina sigui, comprar la postura que neixi de la unitat i l’acord dels dos partits centrals del sobiranisme. Tot i així, la presidenta de l’ANC ha sabut reaccionar a la passa de pessimisme i ganes d’autolesionar-nos que, en les darreres setmanes, s’ha apoderat del sobiranisme. Ningú com ella, que s’ha passejat el país 1.714 vegades de dalt a baix, sap com hem avançat els darrers anys i com d’a prop som ara com per deixar-nos endur per un desànim eixorc.
 
García-Margallo, José Manuel (ministre espanyol d’Afers Exteriors).
Baixos instints.
L’europeisme dels catalans es va fent fonedís, a base de l’efecte combinat de l’acatament de la troika i la inacció de la Unió Europea davant la conculcació dels nostres drets polítics fonamentals. Podria ser que tot plegat acabés no pas amb una inviable expulsió d’una Catalunya indepedent de la UE, sinó amb un apartament voluntari de la nova República Catalana, una vegada esvaït l’interès dels seus ciutadans per formar part d’un club d’Estats amb gravíssimes deficiències de funcionament democràtic. Aquesta setmana el ministre d’Afers Exteriors ha treballat per aconseguir una nova declaració (que, evidentment, quan esclati la bomba del deute espanyol que no voldran assumir sense els catalans, saltarà pels aires) segons la qual, els 28 es comprometen a deixar les qüestions territorials internes en mans de cada estat membre. Una cosa: no havíem quedat que la qüestió catalana ja estava claríssima als Tractats?
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#40

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
( º L º ) fletxa Mireu, mireu quina gentussa l'espanyolista. Que bé que es retratin amb les seves DEGENERACIONS típicament espanyoles.
20 de desembre de 2014, 20.30 h







#35 Vegeu el comentari 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu .


BOICOT A TECNOTAPI - BOICOT A TECNOTAPI



Micaela Romualda de TECNOTAPI : no siguis tan truja ni tan FANTASIOSA,






Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
( º L º ) fletxa Mireu, mireu quina gentussa l'espanyolista. Que bé que es retratin amb les seves DEGENERACIONS típicament espanyoles.
20 de desembre de 2014, 20.30 h







#35 Vegeu el comentari 23 de http://www.directe.cat/noticia/356230/duran-sapunta-al-podemos-doliu .


BOICOT A TECNOTAPI - BOICOT A TECNOTAPI



Micaela Romualda de TECNOTAPI : no siguis tan truja ni tan FANTASIOSA,






Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
( º L º ) fletxa Mireu, mireu quina gentussa l'espanyolista. Que bé que es retratin amb les seves DEGENERACIONS típicament espanyoles.
20 de desembre de 2014, 20.27 h





#35 Micaela Romualda de TECNOTAPI : no siguis tan truja ni tan FANTASIOSA,


Ves a fer-te visitar per un bon psiquiatra i per un sexòleg, que et curaran tant la IMPOTÈNCIA CRÒNICA que pateixes com aquesta tendència a delirar somnis fantàstics de degeneració sexual amariconada.




Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
20 de desembre de 2014, 13.16 h

A MÍ ME DA IGUAL EL QUE GANE LAS ELECCIONES, SEA CIU, ERC , ANC, CUP,....LO ÚNICO QUE LE PIDO AL PARTIDO QUE GOBIERNE ES QUE PROCLAME LA INDEPENDENCIA, QUE SE DEJEN DE ROLLOS Y AL GRANO, ...

ESTAMOS HARTOS DE ESPERAR Y VER CÓMO LOS ESPAÑOLES SE RÍEN DE NOSOTROS Y NOS SIGUEN TENIENDO POR EL FELPUDO DONDE SE LIMPIAN LOS ZAPATOS !!!


INDEPENDENCIA YA !!!! NO OS DURMÁIS, SEÑORES POLÍTICOS CATALANES !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
20 de desembre de 2014, 13.06 h

#31 HOLA GUAPITO DE CULO, ME GUSTARÍA CONOCERTE,...YO ME TRABAJO TODO LO QUE ME PONGA EL CHOCHO BIEN LLENO,...PERO DE VERDAD, ...COMO MI PERRO NADIE ME HA LAMIDO EL COÑO EN LA PUTA VIDA,...NAAAAA- DIEEEEEE !!!

Y MIRA QUE HE FOLLADO, EH ?? QUE NO ME HE PRIVADO DE NADA,...POLLAS , COÑOS, PERROS,...DE TODO UN POCO,...GUAPO,....!!!

PERO HIJO,...ES QUE LA POLLA DE LOS PERROS ES FABULOSA,...NO LA CAMBIO POR NADA,...
TENGO UN PERRO GRANDE, QUE ME ENCULA TODOS LOS DIAS, ES UNA MÁQUINA,...Y ADEM... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
bejota fletxa BCN
20 de desembre de 2014, 12.54 h

Busca mantenir la mobilització.

Forcadell reconeix "desànim" entre l'independentisme.
"No permetrem que ningú es desinfli. Si esteu cansats, descanseu; si esteu nerviosos,
preneu tila".

n.b. quina colla de sonats hi ha per ací!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
20 de desembre de 2014, 12.44 h

#20 Ja veus catañol. Jo també he rebut varies cartes com aquesta. ¿?Tu creus? Jo tampoc lo teu. Cambia de registre. !


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
20 de desembre de 2014, 12.35 h

#23 OK ! Molt bé company. Ja algú que es pensa que els catalans som tontus i caiem em aquets parany.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Catalana
20 de desembre de 2014, 12.25 h

#30

Ets fastigós,cagañol franquista tenies de ser.
A cagar a la"Tercera Via"
Que et donguin cagañol de merda !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.