directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 18:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras veu amb Podemos un possible aliat per fer net

“És més fàcil posar-se d'acord amb Podemos a l'hora de netejar que amb segons qui, algú que no estigui tant net i que no tingui tantes ganes de netejar, hi ha partits més bruts que d'altres”, ha dit.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat que ha plantejat al president de la Generalitat, Artur Mas, estar al capdavant d'un "govern de màxima unitat possible" encara que CiU perdés unes eleccions en què finalment s'hi concorregués per separat. Junqueras ho ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio com una de les fórmules d'una Esquerra "molt generosa" per arribar a l'acord. El republicà ha insistit en la necessitat de demanar eleccions i s'ha mostrat convençut  que després es posaran d'acord "fruit de les majories" que s'aconsegueixin a la cambra. A l’entrevista Junqueras també ha mostrat "màxim respecte" per la formació de Pablo Iglesias amb qui ha dit veu més fàcil posar-se d'acord per fer net que amb segons qui. 

Comparteix
   


Etiquetes
Junqueras cediria la presidència a Mas si aquest perdés les eleccions 

El president dels republicans assegura que ERC és i serà molt generosa fins i tot amb les propostes que el propi Junqueras va plantejar com a full de ruta de la seva formació. Un nom compartit, programa conjunt , actes de campanya, independents que funcionessin de "ròtula de conjunció" i un govern d'unitat. Sobre qui ha de presidir aquest govern, Junqueras ha insistit en una generositat absoluta. Al detall, i en ser preguntat sobre si ha ofert personalment a Mas presidir aquest executiu de concentració encara que Convergència perdi les eleccions ha afirmat que sí. "Jo li he dit, sí, és una opció, i tant", ha reblat a Catalunya Ràdio.

No ha especificat què hi ha va respondre Mas i ha assegurat però que en qualsevol cas no és "rellevant" qui estigui el capdavant, tampoc ell en una "república catalana", sinó que és prioritari construir-la.

Tindrem aquests dies foto Pablo Iglesias i Junqueras ?

El líder d'ERC ha insistit que la fórmula més fructífera per concórrer a les eleccions és la que proposen els republicans, una llista paraigües perquè és la que "inclou més gent". En aquest sentit ha alertat que sota una candidatura unitària defugiran vots: algú votarà Podemos perquè ERC es presenta amb CiU, o dinàmiques semblants, ha exemplificat. Junqueras, que no presta gaire atenció a les enquestes, ha dit, sí que ha recordat que les estadístiques donen poca viabilitat a la llista única. "Embarrancar-se amb una proposta que enlloc diu que sigui millor és una mica complicat", ha etzibat.

En qualsevol cas, ha demanat "un gest" al president per convocar eleccions després que els republicans, creu, ha fet una "allau de gestos" aquests dies al Parlament amb els pressupostos per desencallar la convocatòria electoral.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
matas fletxa barna
23 de desembre de 2014, 22.41 h

primero doy mil y una ayuda a los imigrantes, todos para cataluña, ahora ya tengo mano de obra barata y los charnegos sin estudios tambien claudicaran.... mas mano de obra barata, ahora la lio y busco la independencia, todo redondo

cataluñase hace pais, mano de obra barata y las 4 familias catalenes de tota la vida... a vivir como si fuera un feudo.....
anda anda somi, vaigi be


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Voltaire fletxa Hispanistán
23 de desembre de 2014, 19.13 h

Ni MAS ni l'Oriol: ALFONS LÒPEZ-TENA, proper president!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
PereelDigne fletxa Granollers
22 de desembre de 2014, 19.48 h

Potser la proposta que sigui Mas qui ho lideri no és dolenta perquè el que serà significatiu no serà el de capdavant sinó que serà decisu el govern de transició que es farà i si ha una bon resultat pels republicans llavors en seran majoritaris amb l'objectiu inequívoc de l'assoliment de la independència. Junqueras ja va dir que volia ser president de la República Catalana i no de la Generalitat que es regeix per lleis espanyoles.
Amb la generositat d'ERC en els pressupostos i en el ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ai Senyor! fletxa Barcelona
22 de desembre de 2014, 11.41 h

"Podemos" es impotent de mena. A què ve dir demagógicament que està pel "dret a decidir" i posar-hi pegues amb hipocresia, dient que no vol que ens anem, influint en els que l'escolten perquè no destorbin el seu podicionament a l'Estado Español. Un polític més que oculta veritats, les diu a mitges, i només obeeixels propis interessos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
mario fletxa barna
22 de desembre de 2014, 11.28 h

#7 Encara no s'ha entès que la ANC la formen també persones de diferents partits? quina tonteria esteu dient, per tant d'una manera ho altra hi estarà representada. Estigueu tranquils i penseu per vosaltres mateixos, segurament hi afinareu més.
El que no perdono a mas és que ens faci passar les Festes de la Unió dels pobles frissant per la seva decisió, que ha sobre es preveu negativa. Quins collons té i que mal posats! a d'acabar prenent decisions el més aviat possible i ELL sap que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ai Senyor! fletxa Barcelona
21 de desembre de 2014, 23.25 h

Junqueres, els podemos que s'ho facin. O es declaran a ffevor de la independència o ni aigua.
Si Mas es presenta com CiU l'independencia perd vots. Si és separa d'Unió i és presenta com CDC, es possible que també. Si és així deixa-li fer la llista que vol promoure, si així la independència guanya més vots. I ERC que presenti la seva llista on puguin votar indecisos i no indecisos amb confiança. En el programa poseu clarament com a punt primordial la Independència. I afegiu tot el qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Joan fletxa València
21 de desembre de 2014, 16.20 h

Podemos és: perpetuar l'imperialisme castellà


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
resolutum fletxa catalunya
21 de desembre de 2014, 12.16 h

CLARÍSSIM QUE EL QUE SOBRA SÓN ELS PARTITS. TOTS ESTIREN CAP A CA SEVA. Lícit o il.lícit ?

SOL.LUCIÓ : Que davant de tot hi vagi algú sense arrels polítiques visibles. (Per cert això ja ho va anunciar en Mas, i està disoposat a anar l´últim) QUE MÉS ENS FALTA ?

DECISSIÓ, collons, DECISSIÓ !!!!!!!!!

QUE NO TENIM UN PARELL DE MOVIMENTS INDEPENDENTISTES AGLUTINADORS ? DONCS AIXÒ I ENDAVANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
21 de desembre de 2014, 09.44 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14

Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.