directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP va per feina

L’esquerra independentistes anuncia “propostes excepcionals davant les eleccions excepcionals” i assegura que no participaran de la "dinàmica perversa" i en “l’espectacle mediàtic” de CiU i ERC

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El diputat de la CUP Quim Arrufat ha anunciat que davant d'unes "eleccions excepcionals, calen propostes excepcionals" i, per això, "apostem per no tornar-nos a presentar amb la mateixa proposta política". Arrufat ha explicat que la seva proposta passa per incloure "una participació majoritària de la societat civil" i que aposti "per una ruptura amb l'Estat". També ha fet una crida al Procés Constituent perquè se sumi a la iniciativa, que es presentarà públicament el 10 de gener. D'altra banda, Arrufat a assegurat que la CUP "no participarà en la dinàmica perversa i en l'espectacle mediàtic" de CiU i ERC de "comunicar-se a través dels mitjans i no en els marcs de discussió política".
La CUP ja té una llista unitària

En un acte conjunt amb diferents entitats d'arreu del país, Arrufat ha afirmat que "calen eleccions anticipades immediatament per obrir un procés de ruptura amb l'estat espanyol i amb el model econòmic i social vigent". El diputat de la CUP creu que la legislatura actual "està esgotada" després del 9-N i ha reclamat unes eleccions "en clau plebiscitària i constituent". Per això, la CUP proposta la creació d'una candidatura "àmplia i rupturista" oberta a diferents persones i entitats de l'esquerra independentista, anticapitalista i ecologista. De fet, aquesta candidatura es presentarà públicament el 10 de gener al Casino de l'Aliança del Poble Nou.
 
Arrufat s'ha mostrat molt crític amb la proposta de llista unitària d'Artur Mas i creu que la millor opció és una "fórmula que permeti als diferents projectes socials presentar-se lliurement". A més, el diputat de la CUP creu que "enlloc està escrit" que la llista única "sigui la millor fórmula per llegir els resultats a nivell internacional" i ha assegurat que "reduir tots els vots favorables a la independència a un sol líder i programa no acostuma a ser la millor manera de representar la opció independentista". Arrufat ha assegurat que s'ha de buscar la "millor fórmula" per "clarificar prou bé els resultats"
 
Crida perquè el Procés Constituent se sumi a la candidatura
 
La CUP, juntament amb les diverses entitats que conformaran la nova candidatura, han presentat aquest dissabte un acord polític de deu punts, que inclou un esbós del full de ruta per proclamar la independència i iniciar un procés constituent. Arrufat ha avançat que probablement la candidatura no es presentarà amb el nom de la CUP, però que això es decidirà en les assemblees territorials que es constituiran properament per definir el programa polític, el codi ètic i les llistes.
 
Arrufat també ha fet una crida perquè el Procés Constituent, que en aquests moments fa un paper d'observador en aquesta nova candidatura, s'impliqui "activament" en la proposta. Segons ell, la seva implicació "pot tenir un efecte multiplicador en la suma de sectors socials i polítics favorables a una proposta de ruptura".
 
Entre els deu punts que s'han presentat de la candidatura, destaca que l'acord implica un "procés de ruptura amb el marc jurídic i polític estatal", així com també el "trencament amb el règim hereu del franquisme". La candidatura també defensa el "no pagament del deute" i proposa un pla de xoc per revertir les retallades i privatitzacions. A més, proposen que les persones electres cobraran uns ingressos mensuals no superiors a dues vegades i mitja el salari mínim i tindran els càrrecs limitats a una sola legislatura.
 
"No participarem de l'espectacle mediàtic"
 
En relació al missatge que ha llançat aquest matí el líder d'ERC, Oriol Junqueras, per demanar "un gest" a Mas i convocar eleccions, Arrufat ha afirmat que els dos partits "han entrat en una dinàmica similar a les tres setmanes anteriors al 9-N en què els líders parlaven a través dels mitjans de comunicació per fer-ho anar tot a pitjor". El diputat de la CUP ha anunciat que el seu partit no entrarà "en el joc d'anar criticant per aquesta dinàmica perversa de comunicar-se a través dels mitjans i no en les reunions". Arrufat ha titllat aquesta situació d'espectacle mediàtic per substituir els marcs de discussió política".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
22 de desembre de 2014, 22.36 h

Per mi per mi humilde opinion ,, LA CUP Y PODEMOS ,, Tenen moltes coses iguals si aixo no els fa iguals que cada hun pensi lo que volgui SON TOTS DOS SOCIALISTES Y COMUNISTES ,, Ho LA CUP NO PINTA LA BANDERA COMUNISTA CON LA HOZ Y MARTILLO a Cardedeu si hu a fet hi molt HO LA CUP No saluda con el PUÑO CERRADO si hu a fet tot igual que PODEMOS Fins aqui he besteixen igual pijos de niños de papa tots dos ..Cap de els pasa gana casi tots viuen molt be he .... ..Ban en tr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
22 de desembre de 2014, 20.00 h

17 ) Si vols podre dir mes Tonterias nomes que aquestes son veritat , es poden llegir als diaris todo queda registrado he LO que fam els partits politics he nomes cal tenir bona memoria he .... HO Es mentira quels de LA CUP SON NENS DE PAPA nens rics de bona familia he b home .. Feu per els pobres lo que fa C.I.U. , res de res ANEU A MENTIR A UNALTRA AMI JA NO PODEU .. ENGANYAR NO JA CAP POLITIC DIGUI LA VERITAT TOT ES CORRUPCIO HO COMPLICES DELS CORRUPTES QUE VE SER A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
22 de desembre de 2014, 19.55 h

LA CUP , Baro tindra problemas amb la justicia per ESPIAR UN ALTRA PARTIT POLITIC ho politic hos pillaron con las manos en la masa , era per el mateix temps DE METODO--3 DE LA SEÑORA CAMACHO Y NOVIA DEL FILL DE JORDI PUJOL . LA CUP al estilo mafia Rusa espiando al contrario para fiarte de LA CUP Juega sucio he no hu dic jo va sortir la prensa als mitjans de comunicasio he no me inventu res


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
22 de desembre de 2014, 19.51 h

Quin es els SOUS DE TOTS ELS DE LA CUP , Cuans cotxes oficials tenen els de la CUP ,, Cuan gastan de mobils QUE PAGUEN TOTS ELS CATALANS HE Cuan cobren PER DIETAS y segur que son legals de rebre 44 ALCALDES CORRUPTES HI LLADRES HE ..LA CUP , No va ser acusada de espar a algun altra politic he crec que si Metodo--3 algu baix escoltar veritat


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
22 de desembre de 2014, 19.45 h

QUE Maca la Fotografia quel lider de LA CUP , Don un peto buenu una forta abrasada al LIDER DE LA DRETA Catalana Artur Mas ,, com se estimen LA CUP Y C.I.U. .. Son FETS NO PARAULES Son fotografias que hu demostren he ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
22 de desembre de 2014, 19.43 h

17 ) Fesme un favor tu ,, DILIS A LA CUP ,, de Cardedeu no Embruti tan el Pobre en tantes pintades COMUNISTES Y SOCIALISTES Ja PROU de pintades NO Gastin diners en pintura donguin els diners de la pintura a CARITAS LA CUP DE CARDEDEU Ban rebre molts diners de tot el poble hi sel queden pdr els he EL PODRIEN DONAR A ... CARITES Per els mes pobres del POBLE HE .. Si els poguesis DIR DEIXIN DE pintar hi embrutir el MUR DE ENTRADA A CARDEDEU . Que no es seu es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
22 de desembre de 2014, 17.33 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
22 de desembre de 2014, 06.20 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

Pablemos és més espanyol que la Pantoja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Lluc fletxa Barcelona
22 de desembre de 2014, 00.33 h

Josep Pagès, com pots dir tantes tonteries a #12, #13 i #15 ?
Les CUP volen la INDEPENDÈNCIA de Catalunya i els de Podemos NO ens deixarien ni votar per ella, te n'enteres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Lluc fletxa Barcelona
22 de desembre de 2014, 00.20 h

Aquesta gent de les CUP cada dia m'agraden més. Són els que tenen les idees més clares respecte a la INDEPENDÈNCIA de Catalunya.
No a podemos, no a iniciativa, no als socialistes, la independència només la defensa la CUP i els votaré per això


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.