directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV-EUiA presenta una resolució amb ERC que demana el cessament d'Álvarez

No anirà a remolc de CiU i PP perquè també els considera responsables de la situació

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu parlamentari d'ICV-EUiA, Jaume Bosch, ha anunciat aquest dilluns que ha presentat conjuntament amb ERC una resolució sobre la situació de Renfe a Catalunya i que, en un dels seus punts, inclou la petició al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que destitueixi la ministra de Foment, Magdalena Álvarez. Bosch, però, ha avançat que el seu grup no donarà suport a una resolució de CiU que va en la mateixa direcció 'per principis', perquè tant la federació com el PP 'en bona part són responsables del que estem patint avui'. Bosch considera 'important' que el Parlament 'adopti una posició sobre el que està passant a Catalunya amb el servei de Rodalies i les obres del TGV'.
ministra foment magdalena alvarez
La ministra de Foment Magdalena Álvarez

Comparteix
   

El portaveu parlamentari ecosocialista ha avançat que intentaran que el PSC doni suport a aquesta resolució, perquè la compareixença del president de la Generalitat, José Montilla, en el plenari de mitjans de novembre 'ha d'anar acompanyada de l'aprovació de la resolució'.

Bosch, però, ja ha advertit que no aniran 'a remolt' de CiU i PP en Rodalies, 'perquè ells en bona part són responsables del que estem patint avui'. 'Per principis no donarem suport a la seva resolució', ha afegit, tot dient que 'si volen que el Parlament aprovi una resolució que demani el cessament de la ministra hauran de votar la nostra resolució'.

D'altra banda, el portaveu d'IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, ha qualificat la visita de Zapatero aquest diumenge a Bellvitge de 'retòrica, incoherent i falsa'. 'Retòrica perquè assumeix responsabilitats aquí, però no les depura a Madrid, incoherent perquè no es pot dir que es dóna prioritat a Rodalies i continuar amb les obres del TGV'. Herrera ha denunciat 'l'excés de presses, la imprevisió i la manca històrica d'inversions'. Per això, ha demanat el cessament de la ministra i ha anunciat que li traslladarà dimecres a la seva compareixença que farà al Congrés.

Responent a la ministra de Foment, Herrera ha dit a Álvarez que 'el que és de cobards és no assumir responsabilitats i no atrevir-se a venir a Bellvitge, però mantenir-se en el càrrec'. A més, creu que el seu cessament ha de significar 'una reorientació de les polítiques sobre infraestructures per prioritzar Rodalies'.

De fet, la formació ecosocialista ha començat una campanya sota el lema 'Primer Rodalies' i ha editat 4.000 xapes que farà arribar arreu del territori afectat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Núria fletxa tossa
30 d'octubre de 2007, 18.39 h

Bé esta clar si ara dieu que el govern catala no podia fer res en els temsp de ciu tampoc,per tant la culpa sera del pp però no votar una resolució de ciu o votar conjuntament una es perque us queareu en minoria però així feu veure que marqueu perfil per les eleccions de ma´rç es lo unic que us deixa fer el montilla clar....marcar paquet pero ni una fisura ni res de res així de que serveix votasr esquerra republicana de catalaunya? per res!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
DavidC fletxa Taradell
30 d'octubre de 2007, 10.42 h

Benvinguda aquesta visualització de l'esquerra nacional al Parlament de Catalunya. Confiem que aquesta flor sí que faci estiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.