directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 12:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Malestar a les bases de l’ANC per la passivitat del secretariat nacional

Preocupació per la desmotivació i fins i tot emprenyament pel paper passiu de l’ANC davant el bloqueig dels partits per assolir un acord i la unitat d’acció

Comentaris 64  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Són segurament símptomes, però les xarxes respiren malestar, desmotivació i els ciutadans de peu, els veritables herois de les mobilitzacions massives dels darrers anys comencen a estar cansats dels polítics. No entenen que amb la que està caient no tinguem un acord entre les dues forces polítiques majoritàries, aquesta mateixa ciutadania entén l’actitud de la CUP que ja s’encamina a la seva llista unitària per combatre el populisme de Podemos/Guanyem, però no entenen l’actitud i la manca de sintonia de Mas i Junqueras. No cola, no s’entén l’actitud dels republicans de no voler la llista unitària i àmplia i pel contrari dir que volen un govern d’unitat, fins i tot el suposat gest de Junqueras de renunciar a la presidència si guanya les eleccions ha tingut un efecte contrari.
Les pressions polítiques poden està matant l’ANC

Segurament si els militants de CiU i d’ERC s’apartessin i deixessin de fer partidisme dins l’ANC tot aniria molt millor. Les pressions que aguanta Carme Forcadell i el secretariat de l’assemblea poden ser dignes d’un veritable sainet. De l’acord per demanar una llista amplia i unitària als partits polítics hem passat a una actitud passiva i de demanar tant sols un acord i eleccions, algú va filtrar i intoxicar les diferents actes de les territorials per crear malestar i com a sortida un actitud passiva i de deixar ens mans dels partits la solució.La piulada de Carme Forcadell: “Encara que a alguns no us ho sembli, el procés cap a la independència avança. El silenci de vegades és una manera d'actuar”, no ha convençut.

I si l’ANC pregunta amb una pregunta clara i concreta als seus associats i simpatitzants quina solució volen, llistes separades  o llista transversal?

Això podria evitar la situació actual de malestar, decepció i desmotivació. Per què som tant complicats? Avui al programa 8aldia han preguntat a ciutadans que feien cua per l’autoinculpació, és a dir, han preguntat a la ciutadania que va omplir la via catalana o la “V” i el resultat ha estat unànime: sinó tenim acord saba nova.

Si Òmnium té un estudi sobre les diferents possibilitats de llistes i quina és la millor opció, perquè no el fa públic?

El directe.cat va preguntar si existia l’estudi que ens havia estat confirmat per membres de CDC i d’ERC, i ens van dir que sí, però que l’estudi és d’ús intern de l’entitat. L’hem demanat una vegada i una altre vegada i ens l’han negat. Té sentit en ple segle XXI, i en un dels moments més crucials de la nostre història, aquesta actitud?

En ple segle XXI, en plena època de les tecnologies, no són capaços els nostres líders polítics o socials de fer un estudi en profunditat sobre quina és la millor opció?

No s’entén aquesta situació, no pot ser tant difícil tenir un estudi seriós sobre quina és la millor formula, no pot ser que tant sols l’opinió de polítics en funció dels seus interessos siguin els que marquin el full de ruta, tenim pressa, comença a visualitzar-se desmotivació i desengany, la gent no entén que no tinguem ja un acord.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#64
CATANYOL ... ... ... CATAÑOL ... ... ... ...................................................................................................................... fletxa El HÉROE ESPAÑOL y CATALÁN..."El pequeño TAMBORILERO del BRUCH" !!! ... ... ... ....................................................................................
21 de març de 2015, 17.53 h

"PRACTICAREM" ... "LLENGÜES" ... i ... "LLIBERTAT d'EXPRESIÓ"...

Adéu "PRUSÉS" !!!
Adieu "PRUSÉS" !!!
Good bye "PRUSÉS" !!!
"PRUSÉS" ... adeus !!!
Auf Wiedersehen "PRUSÉS" !!!
Adiós "PRUSÉS" !!!
Arrivederci "PRUSÉS" !!!

VEIEU SEPARATES QUE EL MÓN ES PLURILINGÜE, HM?
PODRIA FICAR MILERS..però crec que JA N'HI HA PROU.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
26 de desembre de 2014, 18.01 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
Francesc fletxa Calders (Bages)
26 de desembre de 2014, 17.22 h

Bones festes i bon any 15. Estic segur que tindriem moltes coses a comentar i per enriquir el nostre diàleg que, em sembla, s'ha tornat més amable. Espero que ens retrobem en la independència de Catalunya ja assolida. Una abraçada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
26 de desembre de 2014, 12.34 h

#59 També donaré per extingit aquest intercanvi de punts de vista. Si vostè analitza el seu darrer escrit veurà que, d'argument, ni un. Tot són desqualificacions i voler quedar per sobre, com l'oli de l'olla. Quan algú es posa a descriure el que entén de l'opinió emesa per altri pot emprar descriptors que no hagin estat usats per cap dels autors que vostè esmenta, sense que això vulgui dir que, amb l'instrument descriptiu emprat, hom vulgui generar nova terminologia. Allò que es pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
jbm fletxa Palma
26 de desembre de 2014, 00.10 h

Quan arribi el moment, si els polítics no fan via, l'ANC s'haurà de palntejar la convocatòria d'una vaga general revolucionària.
Continuar la situació d0ofec actual és condemnar Catalunya a la desfeta i molts de catalans a la misèria.
La independència no és la solució dels mals però sí la condició necessària per poder intentar evitar-los.
Les terceres vies existien però el jull que han sembrat el PP, La COPE, i la majoria de mitjans d'informació de l'estat
contra Catalunya i con... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#59
Francesc fletxa Calders (Bages)
25 de desembre de 2014, 21.42 h

- 57 Amic meu, em sap greu que vosté en comptes d'argumentar les coses que diu es limiti a desqualificar el que dic jo sense cap mena de consideració que toqui al raonament. Es veu que les coses per vosté són només d'un sol color i aquest és el que vosté els hi atribueix.
M'acusa "d'elitisme discursiu" que ni vosté sap el què vol dir. Parla de mecanicisme històric i vosté l'enté e l'inrevés. ( tot i que cal dir que el mateix Ferrater Mora en dona accepcions molt diferents). Parla ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
jdjqjdjf fletxa Barcelona
25 de desembre de 2014, 16.17 h

Evidentment que es lògic que Omnium no publiqui aquest estudi. Com a organització no partidista ha d'abstenir-se de posicionar-se sobre llista unitària o llistes separades, però també ha de fer el possible per no influir de cap manera en aquesta decisió. Un estudi d'Omnium, defensi la tesi que defensi, influiria, és evident. Hem de tenir en compte que poden aparèixer estudis defensant les dues posicions, depenent dels paràmetres que s'analitzin el resultat afavorirà l'una o l'altra. P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
25 de desembre de 2014, 10.02 h

#50 Continua mostrant un elitisme discursiu encara que vagi esmentant la massa a cada pas. Analitzar els processos com si no tinguessin res a veure amb les condicions en les quals sorgeixen i sense tenir en compte la dialèctica existent entre aquestes condicions preexisitents i l'evolució posterior de les coses és fer mecanicisme històric. L'elitisme no es basa fonamentalment, com vostè deu saber, en lloar o blasmar la massa, sinó en com situem el nostre discurs en relació a ella, amb... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
SO4H2 fletxa CATALANS, SISPLAU, SI VOLEM SER INDEPENDENTS VOTEM EN BLOC ESQUERRA REPUBLLICANA
25 de desembre de 2014, 09.27 h



#43 El desencís crec que el produeixen fets com ara que el conseller Mas-colell es dediqui a dir que cal reformar el "finançament autonòmic", com si pensés que no serem independents i que ens importen molt les lleis espanyoles.


El desencís també prove del fet que el President Mas , havent tingut tant de temps per preparar-ho, no hagués fet res respecte a les molt necessàries estructures d'estat, i que tot just ara comenci a pensar en l'Agència Tributària catalana.


Una altra cau... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
25 de desembre de 2014, 09.04 h


#23 #24 #26 Et vols fer passar per bon català i per independentista, però en comptes d'atacar el Wifredo que és un porc castellanista que ens molesta amb les seves cagarel.les hispàniques, tu et dediques a atacar ERC ?

Ets un merdós miserable. No crec ni que siguis de la CUP, a la CUP d'imbècils com tu suposo que no en volen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.