
Malestar a les bases de l’ANC per la passivitat del secretariat nacional
Preocupació per la desmotivació i fins i tot emprenyament pel paper passiu de l’ANC davant el bloqueig dels partits per assolir un acord i la unitat d’acció
Són segurament símptomes, però les xarxes respiren malestar, desmotivació i els ciutadans de peu, els veritables herois de les mobilitzacions massives dels darrers anys comencen a estar cansats dels polítics. No entenen que amb la que està caient no tinguem un acord entre les dues forces polítiques majoritàries, aquesta mateixa ciutadania entén l’actitud de la CUP que ja s’encamina a la seva llista unitària per combatre el populisme de Podemos/Guanyem, però no entenen l’actitud i la manca de sintonia de Mas i Junqueras. No cola, no s’entén l’actitud dels republicans de no voler la llista unitària i àmplia i pel contrari dir que volen un govern d’unitat, fins i tot el suposat gest de Junqueras de renunciar a la presidència si guanya les eleccions ha tingut un efecte contrari.
Les pressions polítiques poden està matant l’ANCSegurament si els militants de CiU i d’ERC s’apartessin i deixessin de fer partidisme dins l’ANC tot aniria molt millor. Les pressions que aguanta Carme Forcadell i el secretariat de l’assemblea poden ser dignes d’un veritable sainet. De l’acord per demanar una llista amplia i unitària als partits polítics hem passat a una actitud passiva i de demanar tant sols un acord i eleccions, algú va filtrar i intoxicar les diferents actes de les territorials per crear malestar i com a sortida un actitud passiva i de deixar ens mans dels partits la solució.La piulada de Carme Forcadell: “Encara que a alguns no us ho sembli, el procés cap a la independència avança. El silenci de vegades és una manera d'actuar”, no ha convençut.
I si l’ANC pregunta amb una pregunta clara i concreta als seus associats i simpatitzants quina solució volen, llistes separades o llista transversal?
Això podria evitar la situació actual de malestar, decepció i desmotivació. Per què som tant complicats? Avui al programa 8aldia han preguntat a ciutadans que feien cua per l’autoinculpació, és a dir, han preguntat a la ciutadania que va omplir la via catalana o la “V” i el resultat ha estat unànime: sinó tenim acord saba nova.
Si Òmnium té un estudi sobre les diferents possibilitats de llistes i quina és la millor opció, perquè no el fa públic?
El directe.cat va preguntar si existia l’estudi que ens havia estat confirmat per membres de CDC i d’ERC, i ens van dir que sí, però que l’estudi és d’ús intern de l’entitat. L’hem demanat una vegada i una altre vegada i ens l’han negat. Té sentit en ple segle XXI, i en un dels moments més crucials de la nostre història, aquesta actitud?
En ple segle XXI, en plena època de les tecnologies, no són capaços els nostres líders polítics o socials de fer un estudi en profunditat sobre quina és la millor opció?
No s’entén aquesta situació, no pot ser tant difícil tenir un estudi seriós sobre quina és la millor formula, no pot ser que tant sols l’opinió de polítics en funció dels seus interessos siguin els que marquin el full de ruta, tenim pressa, comença a visualitzar-se desmotivació i desengany, la gent no entén que no tinguem ja un acord.