directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 00:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: No es pot obligar a ningú a viure d’una manera que no vol viure

El president de la Generalitat considera que admetre el problema català però avalar l’estratègia de Rajoy de dir no al dret a decidir no aporta solucions al problema

Comentaris 34  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha valorat que el rei Felipe VI admeti el problema català però l'ha avisat que el respecte passa per permetre el dret a decidir. "El respecte de fons és que a ningú se l'obligui a viure d'una manera que no vol viure", ha apuntat després de realitzar l'ofrena floral davant de la tomba de Francesc Macià. Mas ha apuntat que "el dia que s'entengui i es respecti que Catalunya té dret a decidir el seu futur lliure i democràticament, aquell dia hi haurà el respecte de fons que cal entre Catalunya i Espanya, entre nacions". 
Artur Mas, durant el seu parlament després de fer la tradicional ofrena davant de la tomba de Francesc Macià
Artur Mas, durant el seu parlament després de fer la tradicional ofrena davant de la tomba de Francesc Macià
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Felipe VI, el rei dels espanyols no serveix per buscar solucions al conflicte polític

El president ha lamentat que aquest dia no hagi arribat perquè el govern espanyol "boicoteja sistemàticament" qualsevol intent de votar.

Mas ha explicat que no va poder escoltar en directe el discurs del rei, però pel que ha llegit, ha volgut destacar el fet que Felipe VI parlés de Catalunya quan fa dos anys "l'estat espanyol i el govern espanyol no va donar cap importància" al que estava començant a succeir. "Ho va menystenir, ho va menysprear, i al cap d'un temps gairebé ho va ridiculitzar i se'n va riure", ha recordat.
 
Només dos anys després, ha continuat, el rei en parla en el seu discurs de Nadal, "i això ja és un reconeixement que realment l'Estat té un problema i un repte amb Catalunya que fa dos anys pràcticament ignorava i menystenia".
 
Ara bé, el president ha remarcat que tot i que reconèixer un problema és la primera condició per intentar resoldre'l, el respecte que moltes vegades es demana "passa perquè el unts o no tan junts es pugui decidir des del poble de Catalunya". En altres paraules, passa perquè el catalans puguin decidir el seu futur.
 
Amb una majoria social i política, ha dit Mas, Catalunya "no perd l'esperança de tenir un futur bo en la línia que volia Macià: un país políticament lliure, econòmicament pròsper, socialment just i una societat ètica". Després de recordar que Macià mai va dissociar l'avenç nacional i la justícia social, ha introduït aquest element de l'ètica, reclamant "un comportament ètic per part de tothom, també dels servidors públics" com a condició per tenir un millor país.
 
Encara parlant de Macià, ha opinat que el millor homenatge que se li podia haver fet a l'expresident de la Generalitat aquest 2014 "es diu urnes i es diu 9-N", un homenatge a ell i a totes les persones que van lluitar per una Catalunya lliure i que no han pogut veure que el país ha avançat des del punt de vista nacional.
 
Mas ha dit sentir-se orgullós d'haver pogut ajudar a celebrar el 9-N de forma pacífica i cívica, i ha cridat a "no creure's massa allò que diuen de les famílies dividides". "Aquí es pot parlar de tot amb tranquil·litat, amb serenitat. Convido a aquest diàleg a casa nostre sempre que sigui serè, tranquil", ha conclòs.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#34
3 de gener de 2015, 12.44 h

#32 Em agradaría saber que aguesis fet tú governan . Es molt difícil i a vegades s'ha de pactar em qui no t'agrada, pero sa de tirar endevant.
No siguis tan derrotiste!
Per parlar de política, s'hi a de entendra una miqueta molt. !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
2 de gener de 2015, 20.42 h

#31 Jo vaig anar a l'escola pública i em varen fer aprendre a llegir i escriure en castellà, però m'hi esforço per escriure'l el millor que puc per amor a la meva llengua que em van escatimar i perquè el que em llegeixi no hagi de fer un gran esforç per entendre el que vull expressar. Jo facis judicis precipitats sobre els altres i si t'expressessis millor es faria més entenedor el que vols dir


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
30 de desembre de 2014, 08.05 h

...... DOLORS ... JO SÓC INDEPENDENTISTA I D´ESQUERRES .. NO DE .. DRETES .. ,, Un Català hu portu ala Sang , lo que mai votare un partit politic com C.I.U. que tota la seva vida politica a fet tractes pactes i donar suport AL GOVERN ESPANYOL A estado amb el Enemic fins fa ben poc ,, y ara encara te molts PACTES FETS C.I.U. Y P.P. ,, Per tot Catalunya C.I.U. NO SON DE FIAR Frenen el PROCÉS INDEPENDENTISTA Per que no son independentistes mai huban ser n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
30 de desembre de 2014, 08.00 h

29 ) Angels ,, els altres llocs no els molesta com escribo ,, si no lo que dic els importa molt mès he , no es com escribo si no lo que escribo y opino lo que discuteixen , ques com ha de ser he No tots ban a escoles Privades com tu deus be hido he , altres ban a frios BARRACONS que no son ni escoles he son CONTENIDORS Metalicos ques podries trobar al Port de Barcelona LO que tu i altres no hus molesta si escribo bien ho mal si faix faltes de ortografia ho no HUS Molesta lo q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
29 de desembre de 2014, 09.32 h

#24 Ets de un "derrotisme" exagerat. Si es que t'agrada algún partit, es pot saber on estás tú?. PER QUE NO T'ENTENC !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
28 de desembre de 2014, 23.59 h

#25 Ja que escrius a tants llocs diferents pot ser faries bé de fer algun curset de gramàtica i d'ortografia perquè escrius que fa pena del munt de faltes d'ortografia i sintaxi que fas. El teu nivell no és ni d'EGB.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
28 de desembre de 2014, 08.47 h

PODEMOS Treura vots a C.I.U. ,,,P.P. Y P.S.O.E.= P.S.C. ,, els els faran baixar dels nuvuls un estan ara els fara toca de peus a terra de cop .


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
27 de desembre de 2014, 11.06 h

#8 Les retallades que tú dius, no son mai estúpides, mes aviat son mol greus. Per aixó et recomano que tots els esforços que posas per atacar les nostres institucions, o faixis cap el govern de españa i tots el seus polítics i empresaris corruptes, que han sigut la nostre desgracia .


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
27 de desembre de 2014, 10.54 h

#24 Pagés, em tots els respectes, deus está molt aburrit. Jo et puc donar algunes ideas : feste un hortet, ves de voluntari per acompanyar a avis, també necessiten voluntaris a las gosseres, fes macramé, els travalls de casa també están molt bé, estudia idiomes i fes la carrera de políticas. ¿Ja tens un "selfi" em el pequeño Nicolás ? ¿No?. Dons no estás al día.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
27 de desembre de 2014, 10.51 h

Dolors Dona te trobu a faltar a .. NACIODIGITAL..CAT ,, Tambe ja NACIODIGITALGRANOLLERS.CAT .. Tambe tenen NACIODIGITALBAIXMONTSENY ..CAT .. Alla no beixis lo tranquil que estic no me trobu a la meva amiga Dolors ha ha ha JO esque opinu a tot arreu que puedo hi me deixen ha LA VANGUARDIA , y podia opinar hasta fa poc en llibertat . Ban canviar de Director y lo bueno se termino ara no puedes opinar sense CONTRASEÑA y jo no vui contraseñas aixo es control p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.