directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Normalitat al Palau: estelades i crits d’independència, independència

Els Castellers de Vilafranca aixequen quatre pilars de quatre durant la interpretació del Cant de la Senyera i sota un clam d'independència

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Música, poesia i cultura popular s'han unit per fer un cant a la pau en el Concert de Sant Esteve, que enguany coincideix amb el centenari de la I Guerra Mundial i el tricentenari de 1714. Sobre l'escenari, temes de contingut nadalenc i tres grans cants a la pau de Schönberg, Arvo Pärt i Bach a càrrec dels músics i cantaires de l'Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música. A ells s'ha unit la veu de Montse Guallar, recitant poemes d'obres escrites al voltant del 1914 i que descriuen l'horror de la guerra. El colofó l'han posat els Castellers de Vilafrancam aixecant quatre castells de quatre simultanis durant la interpretació del Cant de la Senyera i sota el clam d'independència del públic.
Castells, cant de la senyera i crits d'independència al Palau de la Musíca
Castells, cant de la senyera i crits d'independència al Palau de la Musíca


Estelades, castellers i crits d'independència al Palau
Estelades, castellers i crits d'independència al Palau
© @acn



Comparteix
   

El Palau de la Música Catalana ha reunit tots els cors de l'Orfeó Català i, per segon any, també el Cor de Cambra del Palau de la Música. Sota el títol 'En molts llocs d'aquest món', el concert de Sant Esteve s'ha convertit en un gran cant a la pau en un any es que es compleixen dues efemèrides d'agres records com l'inici de la Primera Guerra Mundial i els fets de 1714.
 
I és precisament aquest anhel de pau arreu del món el que, juntament amb el contingut nadalenc del propi concert, han fet de fil conductor de l'espectacle. El director, Josep Vila, ha articulat el concert al voltant de vuit poemes que parlen d'aquest horror de la guerra, seleccionats per Miquel Desclot i interpretats sobre l'escenari per l'actiu Montse Guallar.
 
Es tracta d'obres escrites al voltant del 1914, d'autors van patir la Primera Guerra Mundial, la Guerra Francoprussiana o la Guerra Civil Espanyola, com Conrad Ferdinand Meyer; Paul Éluard; Herman Hesse; Agustí Bartra, que amb 'En molts llocs d'aquest món' dóna nom al concert; Archibald MacLeish, Georg Trakl i 'El poeta com a heroi' de Siegfried Sassoon. Aquest darrer poema, acompanyat musicalment amb el fragment 'Dona nobis pacem' de la 'Missa en Si bemoll' de J. S. Bach -interpretat per l'Orfeó Català, el Cor de Cambra, el Cor Jove i el Cor de Noies-, ha servit per tacar l'espectacle.
 
La de Bach ha estat una de les tres grans peces musicals seleccionades per aprofundir en la reivindicació pacífica del concert de Sant Esteve d'enguany. Les altres que han sonat han estat 'Friede auf Erden' d'Arnold Schönberg -interpretat pel Cor de Cambra-; 'Da pacem Domine' d'Arvo Pärt -interpretat per l'Orfeó Català-.
 
Un dels moments més vistosos de l'espectacle ha estat el de la interpretació de 'Bubbles' de Bernat Vivancos, compositor convidat del Palau, cantat pel Cor Jove i el Cor de Noies i les veus masculines de l'Orfeó Català. Mentre s'ha interpretat la peça, els nens del Cor Infantil han omplert la sala de bombolles de sabó.
 
També han protagonitzat moments culminants el Cor Jove, interpretant dos fragments del lluminós 'Magnificat' de Bach, o el Cor Infantil, amb la cançó esquimal 'The joiku' de Jukka Linkola, un tema ple d'onomatopeies i que simbolitza un diàleg entre les tribus de Lapònia. Els cantaires de l'Orfeó Català, per la seva banda, s'han convertit en ballarins a l'estil dels musicals de Broadway amb la interpretació de 'Christmas song' de Mel Tormé i Robert Wells.
 
Clàssics com 'Santa nit', 'El pobre alegre', 'Cançó del bon dimoni', 'El noi de la mare', 'Fum, fum, fum', 'Cançó del bressol', 'Les dotze van tocant', 'Les bèsties del naixement', o 'Escolteu, els àngels canten', han posat la nota nadalenca a l'espectacle.
 
El moment culminant l'han protagonitzat els Castellers de Vilafranca. Com és tradició, el 'Cant de la Senyera' ha tancat el Concert de Sant Esteve i durant la seva interpretació els verds han aixecat quatre castells simultanis de quatre. Ha estat el moment en què el públic assistent ha desplegat nombroses banderes estelades i ha clamat per la "independència" de Catalunya.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros fletxa Espanya roba a cada ciutadà català 2.130 euros
28 de desembre de 2014, 00.40 h

https://twitter.com/denterd/status/539092671638548480/photo/1


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Rivas fletxa L'H
27 de desembre de 2014, 15.07 h

# 6 Si, es podia veure per la tele. Jo no sé un borrall de música, però en sé prou per saber que no és el mateix sentir una cançó a la ràdio que anar a un concert. I això es paga.

#10 No he dit que a L'Hospitalet no n'hi hagi, de nacionalistes. Jo només parlo de TENDÈNCIES. La tendència és que a La Mina la gent sigui molt pobre i que a Sarrià la gent pertanyi a la classe alta, mitjana alta.

"I com aquesta, moltes altres coses que haurem de revisar en un futur que espero no sig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Francesc fletxa Calders (Bages)
27 de desembre de 2014, 13.08 h

H i ha alguna cosa de veritat en el nº 4 i s'ha de reconèixer. La societat catalana tampoc és igualitària i els "catalans de tota la vida" ho hem de reconèixer. Em sembla improcedent la al·lusió al Senyor Millet ja que una conducta personal no té res a veure amb el nacionalisme. Tampoc em sembla bé la al·lusió als diners que suposa tenir als nacionalistes. És un apriorisme que no diu res en favor de qui el fa. També hi ha nacionalistes pobres i del mateix Hospitalet. La Meritxel Bo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 de desembre de 2014, 12.55 h

A las puertas de un nuevo año, queremos desde la Resistencia desear a todos los independentistas y a todos los héroes que luchan frente a la Ocupación española, un Feliz Año Nuevo 2015, y hacer un balance de lo que ha supuesto este periodo anual en relación con los proyectos y las situaciones que se han presentado en torno a la lucha por las libertades de las Naciones y Pueblos ocupados por el estado fascista español.

Los últimos meses han venido marcados por asuntos de especial releva... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de desembre de 2014, 12.53 h

Hemos expresado en anteriores ocasiones nuestra apuesta particular por la conformación de listas separadas para las Elecciones Plebiscitarias , que pueden aportar datos sustanciales sobre el apoyo de cada candidatura concreta , y partiendo de que ya sea CiU, ya sea ERC, o CUP, etc.,estarían todas estas fuerzas unidas por el común denominador del acuerdo en torno al Derecho a Decidir y a favor de una Catalunya independiente.

De todos modos, estamos abiertos a cualquier otro tipo de diseño d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Lluìs Blanquè Llobet fletxa MONTEVIDEO URUGUAI
27 de desembre de 2014, 12.44 h

Encara tinc la emoció al cor. I sobre-tot penso que els catalans no mereixen la pena d'estar dintre d'Espanya que es el nostre enemic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
27 de desembre de 2014, 11.41 h

Molt emocionant.. Al 4 li dic que també es pot veure per la Tv., així que no cal viure a la Diagonal per disfrutarlo. I la cultura musical, sempre s'esta a temps de agafarla, sols es necessiten ganes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros fletxa Espanya roba a cada ciutadà català 2.130 euros
27 de desembre de 2014, 11.37 h

https://twitter.com/denterd/status/539092671638548480/photo/1


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rivas fletxa L'H
27 de desembre de 2014, 11.23 h

Esta noticia es una maravilla, aunque suceda todos los años. Nos recuerda algunas cosas fundamentales:

1) Los nacionalistas son gente que maneja mucha guita, por mucho que les guste hacerse los populacheros. Se presentan ante el mundo como un pueblo oprimido, pero no son más que una clase media alta que disfruta de todas las prebendas del poder, aunque nos quieren hacer comulgar con ruedas de molino en su disfraz de clases subalternas.

2) No creo que mis conciudadanos hospitalenses, indepe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
JORDI fletxa GRANOLLERS
27 de desembre de 2014, 08.07 h

Que bonic, això es el clam del poble a tots els nivells però els polítics en estan al marge, donen l'esquena als crits d'independència, ho faran ben be per força però ho pagaran en vots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.