directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya sempre ens torna a la realitat

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- Encara que ens entestem a fer-nos-ho difícil, els veïns sempre ens recorden qui són ells i qui nosaltres. La condició de cada qual. Aquesta setmana, Pablo Iglesias ha vingut, amb aquell to d’odi amb el qual denuncia l’odi dels altres, a explicar-nos que, cas de guanyar, no pensa fer-nos cap concessió més enllà d’un camí de reforma constitucional inviable. I el Borbó, casat amb una divorciada, desbordant coherència emocional, en ha recordat que les desavinences no se solucionen amb ruptura. I, entretant, la societat civil ha tornat al carrer amb la força de les autoinculpacions, escalfament pel que ha de venir en l’any que comença: per a tots, feliç 2015 definitiu des del Bestiari del Procés!

Comparteix
   


Etiquetes
Herrera, Joan(coordinador nacional d’Inciativa per Catalunya-Verds).
Unicornisme confederal.
Nerviosos i pansits, els ecosocialistes viuen amb neguit els seus darrers mesos, si no com a formació política, sí com a marca electoral. El procés de deglució per Podemos sembla inevitable. De moment, Herrera ha plantejat l’objectiu de futur polític d’Iniciativa: un Estat per Catalunya dins Espanya. Unicornisme confederal en estat pur. Com el PSC, Herrera s’apunta al bloc partidari d’evitar a tota costa les plebiscitàries i la Declaració d’Independència, relegant la solució del plet català a una refundació d’Espanya absolutament irrealitzable, per a la qual calen 235 diputats dues legislatures i un referèndum d’aprovació pel mig. Es tracta de tornar-nos a embolicar en una via sense sortida, exactament igual que fa trenta-cinc anys. Sobretot, doncs, abans que acudim d’aquí poc a les urnes, caldrà que aclareixin sí, com sembla, els seus diputats votaran no a la independència quan la proclami el Parlament.
 
Iglesias, Pablo(secretari general de Podemos).
Retorn al passat.
Hem canviat les grenyes i l’americana de pana per la camisa blanca casual de mànigues arromangades. A tots ens fa més joves: encara que no tenia ús de raó política, em sembla que la visita de Pablo Iglesias a les colònies ha recordat l’any del Naranjito. Pletòric, desembarca, no reconeix el diàleg amb un president triat pels catalans democràticament i censura als qui, fins i tot després de dècades de construir l’anticapitalisme al carrer, el respecten. Per rematar-ho, diu que se sent com a casa a Cornellà i l’Hospitalet, com si a Tortosa, Lleida o Vic tothom fos casta. Almenys, el 1982 el PSC constituïa una franquícia suposadament independent. Ara, amb ell, no tenim ni això: una estructura política muntada de dalt a baix, per un politburó universitari amb seu a Madrid, que practica un sucursalisme salvatge. El símbol gràfic de Podemos és un bucle: no pot ser més adequat.
 
López Tena, Alfons(president del Consell Nacional de Solidaritat).
Despullant demagògies.
Amb aquella barreja acidíssima, no massa sovint reeixida, a voltes brillant i gairebé sempre excessiva, el líder de Solidaritat acostuma a fer pensar el sobiranisme més conscient des de les xarxes socials. Aquesta setmana dedicava un tuit divertit i eloqüent a la visita de Pablo Iglesias. Si l’espanyolisme més arnat repeteix com un mantra (amb la barra habitual de negar-se a comparar despesa per habitant) que els impostos els paguen les persones i no els territoris, el líder de Podemos fa el paral·lel pel que fa a la percepció dels serveis públics, naturalment, de la manera més populista possible. Com si la dependència no hi tingués res a veure, remarca la similitud dels problemes de la gent de Nou Barris i de Vallecas. Resposta: Nou Barris-Alacant, 72 € en peatges; Vallecas-Alacant, 0. Nou Barris-Saragossa, 51 €; Vallecas-Saragossa, 0. Nou Barris-Santander: 112 €. Vallecas-Santander: 0.
 
Mas, Artur (president de la Generalitat de Catalunya).
Reacció necessària.
Tal i com era previsible, el TSJC ha admès a tràmit la querella contra el president Mas i les conselleres Ortega i Rigau. S’engega el mecanisme que ha de portar-los, tal i com vol el Govern espanyol, al banc dels acusats. La societat civil ha engegat una campanya d’autoinculpacions per donar-los suport. La força de la figura presidencial, envigorida pel nou 9-N i el TSJC, però, corre risc de deteriorar-se si continua escolant-se el temps sense noves passes en el procés. Ara, el president té moltes possibilitats de tornar a guanyar les eleccions: d’aquí un any el més probable és que no. Cada vegada sembla més clar que l’única sortida és la de convocar d’una vegada les eleccions, que ja li reclamen fins i tot alguns dels seus “spin doctors” més fidels. Si ho hagués fet el 10-N, ell mateix i el país sencer ens hauríem estalviat l’actual paràlisi.
 
Serra, Narcís (exvicepresident del Govern espanyol).
Exigència de responsabilitats.
Aquesta setmana hem sabut que el Jutjat d’Instrucció núm. 30 de Barcelona dictava una interlocutòria per enviar a judici els sobresous de Catalunya Caixa. Literalment, deia: “los acusados, unos beneficiarios directos por la aprobación de unos elevados ingresos a su favor y otros convenios de orden económico y otros en connivencia o con temeridad rayana en el dolo con el propósito de ser bien vistos en la institución y abriendo puertas a alguna expectativa o posibilidad futura, todos en perjuicio y desprecio de los intereses de la entidad, de su finalidad, y de los intereses generales, tomaron las aparentemente reprobables que se consideran.” Ensorrat el model de caixes, els ara imputats, Adolf Todó i Narcís Serra, definits pel FROB com a “gestors irresponsables”, representen la perversió i el saqueig d’unes institucions socials que constituïen una magnífica eina de servei al país. Censura total.
 
Ubasart, Gemma(membre del Consell Ciutadà de Podemos).
La Gran Impostura.
La, fins a la consagració definitiva de Gemma Galdón, molt més experimentada davant dels mitjans, cara visible de Podemos a Catalunya, intervingué diumenge passat com a telonera del gran Pablo per advertir-nos, entre altres coses, que ningú pot dubtar de la seva catalanitat. I ara. De cap manera. Del que dubtem és de la seva honestedat. Bàsicament, perquè encara esperem que concretin quin és el seu projecte alternatiu per evitar que Catalunya voli lliure. De moment, només sabem com volen fer-lo realitat (és un dir!): que creuen que qui defensa la viabilitat d’una Declaració d’Independència al Parlament de Catalunya està enganyant els ciutadans d’aquest país, però que qui, en canvi, pensa com ells que l’encaix del nostre país a Espanya ha de passar per un procés constituent pactat amb el PPSOE en el que es reconegui l’exercici de l’autodeterminació, no. Senzillament, de traca.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
29 de desembre de 2014, 16.45 h



MISSATGE DE NADAL DE LA RESISTÈNCIA ANTIESPAÑOLA



A les portes d'un nou any, volem des de la Resistència desitjar a tots els independentistes i a tots els herois que lluiten enfront de l'Ocupació espanyola, un Feliç Any Nou 2015, i fer un balanç del que ha suposat aquest període anual en relació amb els projectes i les situacions que s'han presentat entorn de la lluita per les llibertats de les Nacions i Pobles ocupats per l'estat feixista espanyol.

Els últims mesos han vingut mar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
29 de desembre de 2014, 16.44 h

Hem expressat en anteriors ocasions la nostra aposta particular per la conformació de llistes separades per a les Eleccions Plebiscitàries , que poden aportar dades substancials sobre el suport de cada candidatura concreta , i partint que ja sigui CiU, ja sigui ERC, o CUP, etc.,estarien totes aquestes forces unides pel comú denominador de l'acord entorn del Dret a Decidir i a favor d'una Catalunya independent.

De totes maneres, estem oberts a qualsevol altre tipus de disseny de les llistes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
28 de desembre de 2014, 23.30 h

Val a recordar que als més rics els importa ben poc la independència perquè ells viuran molt bé tant a la propera Catalunya lliure com a l'actual regió del regne hispano-borbònic. Els principals beneficiats de la llibertat nacional en la República de Catalunya són les persones més humils, molts d'ells arribats durant la segona part dels segle XX i llurs descendents. Totes aquestes persones no es deixaran ensarronar pels de Podem, que són molt semblants al PP i al PSOE perquè Pablo Ig... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
28 de desembre de 2014, 23.29 h

Podem es bolca a Catalunya perquè arrasa a Barcelona, Sabadell, Terrasa i Cornellà:

http://www.catalunyapress.cat/cat/notices/2014/12/podem-es-bolca-a-catalunya-perque-arrasa-a-barcelona-sabadell-terrasa-i-cornella-115537.php


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de desembre de 2014, 19.52 h

#1 La Galdón mai se sap per quin lloc va.......,. Es dificil dintre de les esquerres , situarla. Es rara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Albert fletxa Tortosa
28 de desembre de 2014, 18.59 h

#4 També recomano aquesta lectura. Reveladora de l'entramat universitari que ha encimbellat aquesta colla de galifardeus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Moragues fletxa Mataró
28 de desembre de 2014, 16.28 h

aclarint qui és aquest tal Pablo i l'altre Gemma

un molt bon article, que cal llegir

http://www.economiadigital.es/es/notices/2014/12/podemos-o-como-llenar-el-vacio.-de-perry-anderson-a-gemma-galdon-63977.php


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
alecanti fletxa alecant ppcc
28 de desembre de 2014, 15.35 h

no debem fiar-nos de podemos i pablo ...naixen en madrid i pensen en castella...son regim per catalunya tan com el pp o el psoe espanol.sense la independencia no niaura res!!!,conseguir-la deuria llebar-nos els ductes i la son,sen se ella no hi ha res de res...tan sols mes de lo de cempre el odi a lo catala.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
J.Rom fletxa mar
28 de desembre de 2014, 14.34 h

Espanya és un model caduc i viciat, i s´ha de modernitzar. Catalunya ho farà independent i lliure molt millor que fins ara. Pel bé de Catalunya, però també d´Espanya ( si no aquesta es quedaria com fins ara, que ja els està bé vivint a l´esquena dels catalans ).
Visca Catalunya independent !


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de desembre de 2014, 08.03 h

L'Herrera està pansit per que el firaire Iglesias ven pornografia marxista com qui ven turrons.
Per votar al gilipollo Iglesias cal esser un analfabet i poca cosa més.
Ara, que el de Soria, el miserable Lara, hagi col.locat a aquest cotorra Loca d'España, un tal Iglesias a dalt del cel de l'analfabeta españa, es un tret per la culata dels barbars espanyols


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.