directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ernest Maragall: “la llista unitària no està a l’alçada de la potencia del 9N”

L’eurodiputat de NECat defensa les llistes separades cara les plebiscitàries i que ERC, Moviment Socialista MES i ICV-EUiA, s’uneixin en una candidatura que sigui “l’embrió de la gran esquerra catalana”.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L’exconseller del tripartit, exdirigent del PSC i fundador de NECat, en una entrevista a Europa Press d’aquest divendres, assegura que la llista unitària que proposa el president Mas “Es una unitat petita d’autoprotecció i defensiva que pot tenir un cert valor però que no està a l’alçada de la potència del 9N”. Maragall reclama al president que convoqui eleccions de forma immediata i defensa que ERC, ICV-EUiA i MES concorrin conjuntament a les eleccions en una aliança que hauria de ser l'embrió d'un futur moviment que s'erigeixi en la "gran esquerra catalana". L'eurodiputat  considera que l’obligació del socialisme sobiranista es “crear elements de confluència amb altres formacions" i establir aliances amb altres partits sobiranistes cara a unes eleccions plebiscitàries.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
En ple debat sobiranista torna l’eix dreta-esquerra

L’eurodiputat confia que la independència de Catalunya arribarà i es configurarà un nou mapa polític a Catalunya que necessitarà una gran formació de centreesquerra que aspiri a governar. En aquest sentit, Maragall considera que en el nou mapa català hi haurà tres blocs d’esquerres: una de majoritària formada per ERC, ICV-EUiA I MES; una esquerra alternativa que es disputaran la CUP i Podemos, i un socialisme espanyol “legítim i minoritari” encarant pel PSC, i assegura que una formació de centreesquerra que tingui com a objectiu assolir la majoria aconseguint el suport del 40 o el 50  per cent dels vots és necessària.

Unitat del socialisme escindit del PSC cara les municipals

Maragall assegura en l’entrevista que MES ja té "presència garantida i amb possibilitat d'augmentar" a 200 municipis per concórrer a les eleccions municipals del proper mes de maig, i confia que Avancem, el partit escindit del PSC que lidera Joan Ignasi Elena, rectifiqui i participi en el projecte polític de MES ."Convido als companys d'Avancem a tornar a parlar de tot. A deixar-nos de qüestions personals i de petites diferències i a veure tot el que ens uneix que és moltíssim i més important ", ha conclòs Margall.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
28 de desembre de 2014, 07.54 h


No es tracta de blocs d'esquerres, el que vol aquest geperut mental és fer un "bloc Maragall", perquè veu que dins del PSC ni¡o hi té cap futur, perquè el mateix PSC no té cap futur, i ell pretén seguir remenant les cireres


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
28 de desembre de 2014, 07.27 h

Els Maragall del Franco, familia franquista i forrada pel Caudillo, els van col.locar a l'Ajuntament Franquista del Porcioles per esser fills dels seus; durant 20 anys el franquista Ernest i Pasqual van impedir le s4 barres al emblema de la ciutat, com franquistes que eren.
i ara que vol aquest vell franquista, que sempre ha viscut del treball dels altres? Ernest, tu ets del PP-ESPAÑA, i poca cosa més, franquista i velll!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Gentil fletxa Osona
27 de desembre de 2014, 13.59 h

Aquest Maragall sempre fent-se el savi. No sé qui és que no està a l'alçada en aquest moment. Aquestss pere-pun yetes només posen pals a les rodes per dissimular la seva manca decapacitat política.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
M. Serra fletxa Barcelona
27 de desembre de 2014, 13.16 h

Sr. Maragall, ara NO ÉS L'HORA DE BLOCKS D'ESQUERRES /DRETA, ARA ÉS L'HORA DE FER BLOCS SOBIRANISTES. Els que No esteu a
l'alçada, sou els que No ho veieu així i continueu posant per davant els Partits que el País/Estat I voleu continuar amb la poltrona, potser un
Altre Tri Partit ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de desembre de 2014, 12.50 h


A las puertas de un nuevo año, queremos desde la Resistencia desear a todos los independentistas y a todos los héroes que luchan frente a la Ocupación española, un Feliz Año Nuevo 2015, y hacer un balance de lo que ha supuesto este periodo anual en relación con los proyectos y las situaciones que se han presentado en torno a la lucha por las libertades de las Naciones y Pueblos ocupados por el estado fascista español.

Los últimos meses han venido marcados por asuntos de especial relev... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
27 de desembre de 2014, 12.49 h

Hemos expresado en anteriores ocasiones nuestra apuesta particular por la conformación de listas separadas para las Elecciones Plebiscitarias , que pueden aportar datos sustanciales sobre el apoyo de cada candidatura concreta , y partiendo de que ya sea CiU, ya sea ERC, o CUP, etc.,estarían todas estas fuerzas unidas por el común denominador del acuerdo en torno al Derecho a Decidir y a favor de una Catalunya independiente.

De todos modos, estamos abiertos a cualquier otro tipo de diseño d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Francesc fletxa Calders (Bages)
27 de desembre de 2014, 12.46 h

Estem en un dilema evident. En aquests moments fer blocs d'esquerra i dreta em sembla improcedent, per no dir una tonteria. Tan els de dretes com els d'esquerres som catalans i volem la independència. Quan la tinguem ja farem les distincions que calgui fer. De manera que, al meu parer, res de blocs.
D'altra banda em sembla que tampoc és convenient la llista única perquè no és real. No reflexa prou les diferències que hi ha a la societat.
En conclusió: en aquests moments no hi poden have... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
27 de desembre de 2014, 11.26 h

L'independentisme ha passat de les grans majories que deia el neoliberal Artur Mas a una majoria parlamentaria. Majoria parlamentaria afavorida per una llei electoral injusta i espanyola. Espanyola per que, ja que tot i tenir competència per tenir una llei electoral pròpia a Catalunya des de fa 30 anys, cap govern de la Generalitat ha volgut crear-ne una. Motiu? Afavoreix a CiU.

A les eleccions de 2012 es va escollir un parlamentari per cada 46.141 habitants a Barcelona, 30.284 a Tarragona, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
27 de desembre de 2014, 11.22 h

Sr. Ernest Maragall, sou vos que no esteu a l'alçada del moment, al cap i a la fi, vostè s'ha afegit a ERC, per fer el que?, per fer trontollar l'independentisme?, per fer un país independent, ens necessitem tots, soc d'esquerres de tota la vida i vostè m'està negant el que pugui fer-ho possible?. Per què és millor NCat que Ciu?, al cap i a la fi, tant uns com uns altres s'han afegit desprès, els independentistes no els vam veure al 2.009, ni al 2.010, ni al 2.011, que ja fa temps que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
27 de desembre de 2014, 09.52 h

Sr Maragall: de debò creu que es pot fer un front ampli d'esquerres? Per poder ser així hauria d'estar constituït com a mínim per ERC + ICV + CUP + altres grups segregats d'ERC i PSC com el seu net. Com tothom sap, la cup segueix una altra via i respecte a ICV ja tots sabem que no volen la independència. Així doncs, què pretèn fer? Li falta estar a l'alçada del moment històric que vivim: a grans reptes calen solucions imaginatives i no seguir operant amb instruments de la vella polít... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.