directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull: “Podemos és l'instrument per evitar que es trenqui Espanya”

CDC defensa que la llista conjunta és la millor manera de contrarestar el partit de Pablo Iglesias que considera és el "cavall de Troia" del procés

Comentaris 30  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha defensat la llista conjunta com la millor manera de contrarestar l'efecte Podemos, a qui ha definit com el "cavall de Troia" del procés. "Quant més plebiscitàries siguin les eleccions, menys Podemos", ha resumit en una entrevista amb l'ACN, on ha remarcat que mitjans i opinadors contraris a la independència estan veient en el partit de Pablo Iglesias la manera d'evitar que es trenqui Espanya. "Antes roja que rota", ha dit. El líder convergent ha donat més arguments per configurar una llista unitària, com que és l'escenari "que més neguiteja" el govern espanyol de Mariano Rajoy, i també que seria una resposta a la querella pel 9-N.

Comparteix
   


Etiquetes
Rull ha advertit que si les properes eleccions catalanes s'afronten amb un esquema clàssic de partits, l'expressió que representa Podemos, "que és importar un model espanyol ignorant la realitat de Catalunya", se'n pot sortir. "Però si som capaços de fer unes eleccions en termes molt plebiscitaris, en què l'element bàsic sigui 'independència sí o independència no', Podemos queda en una posició més secundària", ha argumentat.
 
Al seu parer, per tant, "com més normals siguin les eleccions, més facilitat perquè Podemos pugui avançar", i encara ha anat més enllà. Rull ha identificat el partit de Pablo Iglesias com "el cavall de Troia del procés", és a dir, com aquell instrument que ara envia l'Estat per desactivar l'independentisme a Catalunya.
 
En aquest sentit, ha subratllat que Iglesias "genera entusiasme" en mitjans de comunicació i opinadors que estan "radicalment en contra del procés", i això "dóna moltes explicacions del que està passant". Per a ell, Podemos  és "l'instrument que tenen per evitar que es trenqui Espanya", però ha remarcat que pot donar-se la paradoxa que "acabi sent l'instrument de la casta dels espanyols", aquella que tant critica la seva cara més visible.
 
El líder de CDC ha criticat les "expressions de Lerrouxisme" d'Iglesias, perquè "no aporten res de bo al país" i perquè només signifiquen "frontisme". De fet, ha augurat que amb un Podemos molt potent a Catalunya, "la Via Catalana no hagués estat possible, perquè no hagués possible que gent de procedències ideològiques tan diferents s'hagués donat la mà". "Nosaltres, per construir un país millor, ens podem donar la mà amb gent que té idees molt diferents sobre el dia a dia, i això, amb l'actitud frontista és impossible de construir", ha reblat.
 
'El Zapatero 2.0'
 
Pel que fa a la postura d'Iglesias sobre el dret a decidir, Rull li ha demanat que "es deixi de subtileses" i aclareixi si està a favor d'un referèndum vinculant sobre la independència de Catalunya. Per a Rull, aquest partit representa una "expressió tan jacobina" que és improbable que realment es comprometi amb un referèndum independentista. De fet, des de CDC es té la sensació que Podem és "la versió 2.0" de la promesa de José Luis Rodríguez Zaptero de donar suport a l'Estatut que sortís del Parlament, una versió "menys sofisticada i més maldestre".
 
"Però nosaltres ja hem canviat d'esquema, i la immensa majoria de Catalunya està convençuda que per nosaltres sols ens en podem sortir", ha afegit.
 
El coordinador general de CDC ha apostat per explicar als ciutadans indecisos que "la gran revolució democràtica que s'està produint és la que va vinculada al procés sobiranista", i no la que vol impulsar Podemos per al conjunt d'Espanya, que ofereix un "producte molt espanyol i que té molt poc a veure amb Catalunya".
 
"Si el PP està preocupat, aquest acord és bo per a Catalunya"
 
Rull ha utilitzat un altre argument per aquesta llista conjunta que defensa Mas i que de moment Oriol Junqueras no li compra. Segons ell, una candidatura unitària és "l'escenari que neguiteja més el govern espanyol". "Si el PP sobretot està preocupat perquè no arribem a un acord, és que aquest acord és bo per a Catalunya", ha assenyalat.
 
Ha remarcat que els populars sempre s'han equivocat amb les seves prediccions, perquè es pensaven que no hi hauria pacte sobre la data i la pregunta, i que no hi hauria 9-N després de la reunió al Palau de Pedralbes. "Ells sempre han desitjat la ruptura de la unitat a Catalunya, i nosaltres no els podem donar aquesta satisfacció, perquè quan anem junts som invencibles i la capacitat d'eixamplar la base del país és extraordinària", ha al·legat.
 
Aquest és l'escenari que "més tem" Rajoy i el govern espanyol, motiu de més per fer-lo possible, però també com a resposta a la querella pel 9-N dirigida contra Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau. El convergent ha advertit que aquesta querella demostra el "compromís inequívoc" de CiU, pel "nivell de risc que s'està assumint", però també que l'Estat "no està actuant de manera subtil, sinó de manera molt dura i molt contundent contra el procés".
 
És per això que ha opinat que cal respondre des de Catalunya "amb la mateixa fermesa". "Si l'estat espanyol està utilitzant instruments excepcionals per combatre el procés, nosaltres hem d'utilitzar instruments excepcionals també", ha destacat.
 
Convençut que UDC pot estar en aquesta llista conjunta
 
Rull s'ha mostrat "convençudíssim" que UDC pot veure's reflectida en la llista conjunta que planteja Mas. "Claríssimament", ha dit. Ha argumentat que aquesta candidatura "lliga amb la trajectòria històrica de CDC, d'UDC i de CiU", i que no es tracta d'una coalició de partits, sinó que és una llista de persones amb què les diferents forces polítiques s'hi poden sentir representades, totes les sensibilitats, des dels liberals fins a l'esquerra "més contundent".
 
"Estem convençudíssims que UDC s'hi pot sentir molt còmode i molt perfectament reflectida, perquè aquesta candidatura àmplia és la conseqüència directa del que ha estat el catalanisme dels darrers 100 anys",ha insistit.
 
Tot i que a UDC hi ha gent que no sigui independentista, també n'hi ha que sí que ho és, ha dit, i ha considerat que pot ser més fàcil sumar voluntats superant aquesta dinàmica de partits, perquè hi ha "molta més capacitat de sumar i connectar amb sectors que poden tenir dubtes, però també amb els hiperconvençuts".
 
Això precisament, ha continuat, és el que va passar el passat 9 de novembre, on va participar molta més gent de la que molts s'esperaven perquè "l'instrument era excepcional i la manera com es va fer va donar tranquil·litat i seguretat".
 
Un acord Mas-Junqueras donarà nova empenta a l'independentisme
 
Després del 9-N i de l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió que dóna la victòria als contraris a la independència, Rull ha constatat que el país ja té molt clar que aquest procés va de veritat i que aviat s'haurà de pronunciar, motiu pel qual es mobilitza el vot del 'no'. En tot cas, ha subratllat que en poc més de quatre anys, s'ha doblat el nombre de partidaris d'un estat independent, i quan hi hagi un acord amb ERC per a unes eleccions plebiscitàries, es donarà un nou impuls a aquest moviment. "Estem molt convençuts que quan ens posem d'acord, i ens acabarem posant d'acord, això generarà un nou al·licient, un incentiu per a molta gent que vol aprofitar l'oportunitat i fer-ho bé", ha opinat.
 
També s'ha dirigit a PPC, PSC i C's i els ha reptat a fer el referèndum si realment pensen que l'independentisme s'està desinflant. "Que ho aprofitin i que posin les urnes si hi ha aquesta convicció que el 'no' avança posicions", ha etzibat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#30
29 de desembre de 2014, 20.01 h

UN PAIS UNA SOLA SELECCIÓ ... LA NOSTRA LA CATALANA ....... UN PAIS UNA SOLA LLENGUA OFICIAL .... LA NOSTRA LA CATALANA ....... .. UN PAIS UNA SOLA CULTURA ....LA NOSTRA LA CATALANA .. Per la Selecció Catalana UN CAPITÀ QUE PARLI EN ,... CATALÀ . No com el que ara ja ques Espanyol i Castellà NO A UN CAPITÀ CASTELLÀ per la Selecció Catalana de Futbol ES UNA VERGONYA Una putada quel Capità parli en ESPAÑOL EN Castellano es una burla despresi als catala... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
29 de desembre de 2014, 19.43 h

#28 A Catalunya menys corrupció???? Tu on vius company???? CiU lluita amb el PP per veure quin és el partit més corrupte de l'estat. Si és el partit de la seu embargada i casos de corrupció com el cas Banca Catalana, cas 3%, cas ITV, cas Adigsa, cas Solà i Matas, cas Osàcar, cas Treball, cas Millet, cas Pallerols, cas Pretòria, cas Pujol...?

http://ca.wikipedia.org/wiki/Banca_Catalana

http://ca.wikipedia.org/wiki/Oriol_Pujol_i_Ferrusola#Cas_ITV

http://ca.wikipedia.org/wiki/Cas_Mille... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jaume fletxa Barcelona
29 de desembre de 2014, 15.23 h

ALGÚ CONEIX ALGÚN ESPAÑOL QUE NO SIGUI JACOBÍ (= CENTRALISTA, UNIONISTA,...)? LA LLUFA DE 'PODEMOS'

Podemos no l'envía ni se l'ha inventat l'Estat Español. No li cal. Podemos ha sortit de la brutal corrupció política, financera i moral de la societat española i del desgavell de l'esquerra española (i catalana) al participar en aquest merter i no ser molt més ferma contra tot això. I Punt. Una altra cosa és que vagi bé a la dreta (i a l'esquerra) española per fotre falca al centr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
29 de desembre de 2014, 14.01 h



MISSATGE DE NADAL DE LA RESISTÈNCIA ANTIESPAÑOLA


A les portes d'un nou any, volem des de la Resistència desitjar a tots els independentistes i a tots els herois que lluiten enfront de l'Ocupació espanyola, un Feliç Any Nou 2015, i fer un balanç del que ha suposat aquest període anual en relació amb els projectes i les situacions que s'han presentat entorn de la lluita per les llibertats de les Nacions i Pobles ocupats per l'estat feixista espanyol.

Els últims mesos han vingut marc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
28 de desembre de 2014, 22.04 h

Emili ,, deies aportes ideas no criticas ,, aqui va unaltra .... QUE TOT COMERÇ .. Pogui obrir els diumenges y festius que volgui y no per aixo sel multi ,, LLIBERTAT DE ORARIS JA .. Quina VERGONYA Vinguin TURISTES a BARCELONA i un Diumenge ho festiu trobin todo cerrado Aqui perden molts diners y fama de Ciutat turistica y oberta NO Vindran els turistes si no poden comprar a les botigas ESQUE No es donen conta que tanca TANQUES LES PORTES VINGUIN MES TURISTES... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
28 de desembre de 2014, 21.17 h

Diuen que PODEMOS ,, de PABLO IGLESIAS ,, .. Fa la mateixa tantica politica que va fer HOGO CHAVEZ ... a VENEZUELA .. Amb la diferencia que alla tenia els militars a favor del Dictador , per que Hugo Chavez era un militar era un dictador , y portaba al Pais comuna dictadura de ferru


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
28 de desembre de 2014, 17.18 h

¿Podemos..o VOLVEMOS???. La "regeneració" del PPPSOE. La mateixa i casposa cara del socialisme hipanocèntric de sempre, es digui Pablo Iglesias, Felipe Gonzalez o Alfonso Guerra. "Más de lo mismo". Centralisme, espanyolisme a dojo i Catalunya???. Pos eso. CataluÑa es un problema.
Neolerrouxisme il·lustrat, PODEMOS (res de Podem), segueix fil per randa el camí que als anys trenta del segle passat va traçar Alejandro Lerroux, i mes recentment el populisme de Juan Domingo Perón a l'Argent... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
28 de desembre de 2014, 15.19 h

22 ) PODEMOS ,, En el PAIS BASC Desbanca a BILDU als Independentistes ,, aixo diu amb quina Força be y puja he A Catalunya tambe fara molt de mal a Ajuntaments Socialistes de tota la vida com ,, GRANOLLERS ,, MOLLET DEL VALLES Y CANOVELLES ,, Ara si que podran perdre la cadira molts alcaldes y alcaldeses . A les Eleccions ara tindren moltes sorpreses hasta ara eren aburrides a partir de ara no seran res aburrides PODEMOS Evitara que LA ABSTENCIO PUJI COM SEMPRE pujaba a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Gentil fletxa Osona
28 de desembre de 2014, 10.07 h

Cada vegada veig més clar que "Podemos" és el cavall de Troya que entra a Catalunya, ai, ai ai catalans que el nen de la cueta va salvador, no ens deixem enganyar, no siguem il.lusos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
28 de desembre de 2014, 08.37 h

Ja alguns que no se donen conta de res ,, cuan mès se critica a PODEMOS ,, .. Més vots octenen mès el Vota la gent he ,, les Criticas a Podemos es donar-lis la raó ja es poden ficar ELS CORRUPTES DE C.I.U. ,, amb PODEMOS teniu totes les de perdre no sou bosaltres un ejemplo a seguir he LLADRES Y CORRUPTES Desde el Fundador de C.I.U. ques JORDI PUJOL , Hasta el ultimo sou corruptes ho amics de corruptes y hus agrada fer fortes retallades socials NO PODEU DIR RES A P... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.