directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ja tenim acord Mas i Junqueras: “Ara és l’hora – Entesa dels catalans”

Els dos líders han aprofitat aquests dies de Nadal per tancar un acord que en cas de victòria electoral garanteixi un govern d’unitat i constituent d’un nou estat independent

Comentaris 92  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 35 vots )
carregant Carregant

Personalitats diverses properes a Mas i Junqueras han intervingut per recuperar la confiança entre els dos líders del procés, el que semblava impossible ha estat possible per la bona disposició de totes les parts i per persones properes als dos partits. Estudis fets per entitats com Òmnium i l’ANC han demostrat que la llista amplia i unitària és clarament guanyadora i a la vegada reforça la candidatura a l’entorn de la CUP, “Crida Constituent”. Les reticències dels líders polítics han quedat al calaix i ja s’han establert comissions per treballar amb una llista amplia i de consens amb la participació de persones de confiança de Mas i Junqueras i de membres de les entitats de la societat civil. L’acord permet la convocatòria de les eleccions “plebiscitàries” pel mes de març i que diferents comissions de treball comencin a treballar amb el pla de ruta a desenvolupar i el futur organigrama del nou govern.

Comparteix
   


Etiquetes
Primers noms per la llista, el futur govern i una gran llista d’adherits
 
Malgrat que tot és molt recent alguns noms comencen a ser consultats per formar part de la llista, del futur govern i d’una gran llista de suport, des de Mas-Colell, Sala-Martín, Carme Forcadell, Muriel Casals, Amadeu Altafaj, Carles Boix, Manuel Estaller, Salvador Cardus, Eduardo Reyes, Pep Guardiola, Lluís Llach, Carles Puyol, Josep Carreras, Germà Bel, Patricia Gabancho i fins a una llista inacabable per posar el millor a cada lloc, una llista de país i guanyadora que donarà un missatge clar al món.
 
Diverses comissions s’han posat ja en marxa, de llistes, de programes, de campanya, de finançament...
 
L’acord final entre Mas i Junqueras farà possible la implicació total de les entitats de la societat civil com Òmnium i l’ANC que ara ja no hauran de triar. L’acord sens dubte fa recuperar la il·lusió entre la gent que l’havia perdut en les darreres setmanes davant la manca de concreció.
 
Negociacions per tal que la candidatura a l’entorn de la CUP s’anomeni també “Ara és l’hora – Crida Constituent
 
Una clara manera de visualitzar quines són les llistes independentistes i un cop d’efecte important per aprofitar tots els suports que preveuen els estudis realitzats per l’ocasió. Les negociacions ja són obertes i es preveu un ampli acord amb aquest sentit, el més important es aconseguir una gran victòria de les forces independentistes que sigui definitiva als ulls de la premsa internacional i, sobretot, inqüestionable pels principals governs del món, una lliçó de democràcia que faria guanyadora l’opció independentista.
 
L’acord per una llista amplia i unitària provoca desencís entre els unionistes que veuen que ara si que el proper procés electoral serà definitiu
 
Ho va dir Aznar, els catalans es dividiran sols, i quan estava a punt de fer-se veritat la profecia de l’ex-president del govern espanyol s’ha produït l’acord a les portes de la victòria dels unionistes, l’acord els fa davallar la moral i ara si que perceben que la derrota serà dolorosa i més amb l’aparició del fenomen Podemos que davant unes eleccions plebiscitàries apostarà clarament per anar contra la independència de Catalunya.
 
Aquesta notícia, a més d’una innocentada, és el  somni de milers de catalans que no entenen el  contrari
 
Seguirem informant, però tot sembla indicar que la notícia tant sols és un somni entre els milers de catalans i catalanes que ho han expressat i que no entenen com aquest senzill acord no es possible. Malgrat tot, sempre cal tenir l’esperança que la democràcia acabarà guanyant i si la llista unitària no és possible per culpa dels lideratges polítics, que això no ens impedeixi guanyar el camí de la independència, el desig majoritari del poble de Catalunya.
 
Si algú s’ha emprenyat per aquest somni, li preguem disculpes, hem volgut interpretar la voluntat majoritària dels ciutadans que volen una Catalunya independent. Amb llista unitària o no seguirem treballant fins a l’extenuació per aconseguir l’objectiu, la independència.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#92
Pere Segura fletxa Barcelona
3 de gener de 2015, 21.49 h

Per continuar somniant.
Cal que quan la llista es presenti no s'hi puguin veure persones partidàries de terceres vies.
Cal que en el programa, sense equìvocs, figuri l'opció per l' Estat independent. Si només es parla d'Estat, s'hi refugiaran els del Si-No del 9N, i no serà llista que asseguri la independència.
Cal que encara que el primer punt del programa sigui la Independència, amb tot el relleu que calgui, tanmateix caldrà afegir un punt que permeti el vot a favor d'una regeneraci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#91
dfasdfa fletxa xzcz<xc
3 de gener de 2015, 11.13 h

Una llista així seria una bona solució. Una unitat entre els partits majoritaris i que ocupen l'espai polític més central. No sent però una llista total, deixant llibertat als partits d'espais polítics menys centrals, i amb programes més diferents als que son més predominants en les democràcies europees. Per tant és mantindria una diversitat política per blocs. Els del sistema (més o menys a la dreta o a l'esquerra) i els transformadors. El que no cap dubte es que la 'unitat de Ci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#90
29 de desembre de 2014, 17.01 h




MISSATGE DE NADAL DE LA RESISTÈNCIA ANTIESPAÑOLA



A les portes d'un nou any, volem des de la Resistència desitjar a tots els independentistes i a tots els herois que lluiten enfront de l'Ocupació espanyola, un Feliç Any Nou 2015, i fer un balanç del que ha suposat aquest període anual en relació amb els projectes i les situacions que s'han presentat entorn de la lluita per les llibertats de les Nacions i Pobles ocupats per l'estat feixista espanyol.

Els últims mesos han vingut ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#89
29 de desembre de 2014, 17.00 h

Hem expressat en anteriors ocasions la nostra aposta particular per la conformació de llistes separades per a les Eleccions Plebiscitàries , que poden aportar dades substancials sobre el suport de cada candidatura concreta , i partint que ja sigui CiU, ja sigui ERC, o CUP, etc.,estarien totes aquestes forces unides pel comú denominador de l'acord entorn del Dret a Decidir i a favor d'una Catalunya independent.

De totes maneres, estem oberts a qualsevol altre tipus de disseny de les llistes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#88
29 de desembre de 2014, 14.33 h

Sou uns desgraciats!
Com us atreviu a fer una broma tan pesada com aquesta¿¿???!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#87
29 de desembre de 2014, 12.45 h

Perdoneu, però sou una mica pocassoltes de fer bromes com aquesta amb una cosa tan seriosa com és el procés d'independència. Jo sempre tinc un bon tarannà, però això es passar-se de rosca. Us hauria de caure la cara de vergonya. No hi ha res sagrat per a vosaltres?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#86
Josep fletxa Baix Llobregat
29 de desembre de 2014, 12.34 h

dexeu-se de enquestes, totes elles interessades....La llista unica amb personalitats de la vida civil en una sola llista de PAIS es LaLLISTA ( AMB MAYUSCULES), per la INDEPENDENCIA, Per una vegada els Catalans tenim la obligació de no fallar i anar tots a la UNA......Els paraigües els hem de guardar per si pluo..!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#85
Ai Senyor! fletxa Barcelona
29 de desembre de 2014, 12.14 h

Per Inocentada una altra:
Podemos s'ha dissolt. Es queda a Catalunya amb el nom de "Podem, (si ens deixen)". ERC, i apressuradament CiU, també s'han dissolt, i s'han incorporat a "Podem, (si ens deixen)", quan aquesta formació s'ha instal·lat a la plaça St. Jaume iniciant vaga de fam fins que Catalunya sigui independent.. I la CUP ha viatjat a la Moncloa per convèncer en Rajoy, acompanyats per Felipe (el Gonzàlez), i l'incommensurable Zapatero.
I Iniciativa ha peregrinat al Tibet per cons... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#84
Josep Roig fletxa Arenys
29 de desembre de 2014, 10.48 h

#38 Bé per la Carme i tota l'ANC per renunciar a anar a llistes! visca els patriotes! que es fotin aquells que deien que l'ANC era per aconseguir càrrecs, ara s'ha demostrat que no era cert.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#83
El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros fletxa Espanya roba a cada ciutadà català 2.130 euros
29 de desembre de 2014, 08.59 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.