directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Josep Rull: “Sabem què voldria dir gestionar la decepció de la gent, ho farem bé”

CDC no es planteja que no hi hagi acord amb ERC

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN). Josep Rull (CDC) ha volgut llençar un missatge "de tranquil·litat, confiança i de molta responsabilitat" enmig de les negociacions amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. "Sabem què tenim entre mans i sabem què voldria dir gestionar la decepció de la gent. Ho farem bé, no ho farem malament", ha assegurat el líder de CDC, que ha reivindicat els acostaments que hi ha entre les postures de Mas i de Junqueras, especialment pel que fa al 'què'.
Josep Rull (CDC)
Josep Rull (CDC)
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes

CDC i ERC acosten posicions amb el full de ruta

 

El Coordinador General de Convergència Democràtica, Josep Rull, ha defensat que les eleccions plebiscitàries siguin abans de les municipals, però ha insistit que la condició és que hi hagi una llista conjunta i que les eleccions serveixin per fer el referèndum. En una entrevista amb l'ACN, ha assegurat que hi ha "aproximacions importants" amb ERC pel que fa al full de ruta i s’ha mostrat convençut que l’aprovació dels pressupostos és compatible amb aquest avançament.

 

Una transició nacional més curta

 

Rull ha indicat que el termini de 18 mesos que va establir el president de la Generalitat com a període de transició és "modulable" i "es pot abreujar", ja sigui perquè no hi hagi més marge de negociació amb l'Estat, o perquè ja s'hagi acreditat que Catalunya tindria "prou solidesa des del punt de vista del reconeixement internacional i de la construcció d'estructures d'estat". Els divuit mesos, ha subratllat, era un "termini màxim”. Aquest seria un punt de possible acord amb ERC, com també el fet d'incorporar en el programa electoral una explicació de per què Catalunya vol la independència. "Podem dir que la independència ha d'anar molt vinculada a la regeneració democràtica, i això ho podem pactar, i podem explicar que ha d'estar al servei de l'estat del benestar", ha argumentat.

 

La pedra a la sabata: les llistes

 

Delimitats aquests punts de possible acord amb ERC on "s'està avançant de manera significativa", queda per veure com queda la qüestió de la candidatura conjunta que planteja Mas, que per a CDC és una línia vermella. Després d'insistir que no es tracta de parlar d'una coalició de partits, sinó d'una llista de persones en què les forces polítiques s'hi vegin reflectides, Rull ha indicat que la data no serà problema si hi ha pacte en la resta. De fet, fins i tot ha remarcat que el "millor escenari per poder tenir una opció victoriosa" és que les eleccions fossin abans de les municipals en forma d'una candidatura unitària.


Però l’acord arribarà aviat

 

Els convergents no es plantegen que no es pugui arribar a un acord amb ERC i creuen que hi prou marge en aquesta primera quinzena de gener per continuar treballant perquè les eleccions siguin abans de les municipals. I és que Rull ha indicat que aquest termini de mes i mig en què s'està i s'estarà negociant és "raonablement breu en el context de la història", i ha demanat no posar-se "nerviós" per una qüestió de setmanes. "Estem parlant d'un termini que és un mes o mes i mig en un procés que ha durat segles i que estem a punt de culminar-lo", ha remarcat.

 

El coordinador general de CDC ha reclamat tenir "mentalitat de corredors de fons" en aquest sentit per fer l'últim pas "adequadament". "Fins ara ho hem fet molt bé, no ens equivoquem a l'hora de fer el pas final"





COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Francesc fletxa Calders (Moianés)
29 de desembre de 2014, 20.54 h

Jo entenc que els dirigents dels partits `polítics allarguin les converses perquè tenen moltes coses a plantejar, sobretot per el dia després de les eleccions. Fer un nou Estat s'ha de mesurar bé perquè ningín se'ns enrigui. Ara bé, si hi ha una línia vermella en allò de la llista única, això és una barrabassada. Ni el senyor Mas, ni el senyor Rull ni el senyor Junqueras poden posar línees vermelles com fa el senyor Rajoy. Insisteixo una vegada més en el meu punt de vista: els par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
JORDI fletxa Granollers
29 de desembre de 2014, 20.00 h

Ja ho heu fet malament al no haver fet la DUI, el poble no us perdonarà mai aquesta traició.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
29 de desembre de 2014, 12.53 h


MISSATGE DE NADAL DE LA RESISTÈNCIA ANTIESPAÑOLA

A les portes d'un nou any, volem des de la Resistència desitjar a tots els independentistes i a tots els herois que lluiten enfront de l'Ocupació espanyola, un Feliç Any Nou 2015, i fer un balanç del que ha suposat aquest període anual en relació amb els projectes i les situacions que s'han presentat entorn de la lluita per les llibertats de les Nacions i Pobles ocupats per l'estat feixista espanyol.

Els últims mesos han vingut marca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
29 de desembre de 2014, 12.52 h

Hem expressat en anteriors ocasions la nostra aposta particular per la conformació de llistes separades per a les Eleccions Plebiscitàries , que poden aportar dades substancials sobre el suport de cada candidatura concreta , i partint que ja sigui CiU, ja sigui ERC, o CUP, etc.,estarien totes aquestes forces unides pel comú denominador de l'acord entorn del Dret a Decidir i a favor d'una Catalunya independent.

De totes maneres, estem oberts a qualsevol altre tipus de disseny de les llistes ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Ai Senyor! fletxa Barcelona
29 de desembre de 2014, 11.53 h

Sr. Rull la seva "línia vermella", és un autèntic xantatge per part de CDC, fruit del seu cavall de Troia que s'anomena "Unió". I dir que les eleccions, (fins i tot amb llista unitària!), només servirien "per fer un referèndum" el 2016, és allargar l'agonia d'una Catalunya que a cada bugada dels polítics perd llençol. Unes eleccions han de donar lloc a una declaració parlamentària per part dels diputats que el poble ja hagi triat. I no ens facin veure que Europa, (o qui sigui!), es ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
29 de desembre de 2014, 11.13 h

RULL, CONFIO EN VOSALTRES. NO EM DESEVEU !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros fletxa Espanya roba a cada ciutadà català 2.130 euros
28 de desembre de 2014, 21.30 h

https://twitter.com/denterd/status/539092671638548480/photo/1

Més us val Rull, més us val.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de desembre de 2014, 19.11 h

#1 Capablanca, tu nomes vols un nou tripartit per menjar naps com un Junqueras, oi, esquerranista del Caviar, el puro i el atic del Carod, que es va forrar com un Florentino amb el Tripartit dels LLADRES!!! APA ESQUERRES DEL AUSAS!!! ROBAR, ROBAR I ROBAR son els principìs del Junqueras i la seva colla de rabarssaires!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
28 de desembre de 2014, 13.54 h

En el titular hi ha la innocentada del dia en qüestió, 28 de desembre.
Realment hi hem de llegir: "Sabrem com gestionar la decepció de la gent, perquè ho farem perfecte, com tots els tripijocs als que us tenim acostumats des de la -derechona catalana-"
Collons quina broma, se la podrien haver estalviat aquesta darrera, oi?
Au catalans anem a Madrid a rendir-nos i a tornar a pidolar, que és el que nosaltres des de CiU sabem fer com ningú. De et per això hi tenim en Duran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.