De Guindos ens vol confondre
El ministre defensa que l'executiu de Rajoy mai s'ha negat a dialogar amb Catalunya, però el que no diu és que a Catalunya, l’ordre és ni aigua
El ministre d'economia, Luis de Guindos, ha assegurat que els ciutadans se sorprendrien de la "quantitat de contactes" que hi ha entre el govern espanyol i el català. "Hi ha contactes tots els dies, tenim inversions en comú", ha afegit en una entrevista a la Cadena Ser. En el seu àmbit, ha explicat que va ajudar el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, quan la Generalitat tenia dificultats amb els bancs espanyols. "Hem parlat de bancs, de CatalunyaCaixa, del futur financer de les entitats de Catalunya. Parlem molt", ha assegurat. D'altra banda, ha refermat que el govern de Rajoy mai s'ha negat a dialogar i ha reiterat que tots els polítics han de respectar la legalitat
De Guindos defensa que la recuperació econòmica és una realitat tot i que no s'ha deixat enrere la crisi, però a Catalunya la crisi va en augmentEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, assegura que la recuperació econòmica és una realitat però que "això no vol dir que ja s'hagi deixat enrere la crisi". En una entrevista a la Cadena Ser, ha afegit que el 2015 serà el primer any de la "recuperació real" amb una creació d'uns 800.000 llocs de feina. En l'àmbit laboral, De Guindos creu que els espanyols han perdut la por de perdre la seva feina i, en conseqüència, hi ha una recuperació del consum i de la inversió que estaven "comprimits". El ministre manté la projecció de creixement de l'economia per a aquest any del 2% i ha afirmat que aquest càlcul té uns "riscos positius més intensos que els riscos negatius".
De Guindos preveu taxes de creixement "relativament" elevades i pròximes al que l'economia espanyola ha de tenir a mig termini. En l'àmbit laboral, pronostica una creació de llocs de treball "notable" que calcula en uns 80.000, una xifra que després de set anys "duríssims" suposa una "modificació substancial" respecte la crisi "més profunda des de la guerra civil espanyola".
El ministre ha assenyalat la seva preocupació perquè dos terços dels aturats són de llarga durada i l'atur juvenil és "molt elevat". Tot i així, ha considerat que els ciutadans que han mantingut la seva feina han modificat les seves perspectives de l'economia espanyola. "S'ha perdut la por de perdre el lloc de treball i això limitava el creixement de l'economia, el consum i la inversió estaven comprimides", ha argumentat.
La sortida de Bankia a borsa va ser un "error"
De Guindos ha qualificat d'error la sortida de Bankia a borsa perquè el problema de l'entitat, segons el ministre, era que els seus actius no estaven ben valorats. Ha evitat entrar en qüestions de responsabilitats personals però sí que ha assenyalat que la responsabilitat és "dels equips gestors anteriors i dels que havien de vigilar l'evolució de l'entitat".
"Es va pensar que amb 3.000 MEUR de capital s'arreglava el problema però el problema era diferent i els 3.000 MEUR no eren la solució, sinó que agreujaven el problema", ha explicat. En canvi, ha defensat que ara és una entitat sanejada, transparent i sense interferències polítiques.
Notícies relacionades
- L’Eurogrup qüestiona les mesures econòmiques del govern espanyol 08.12.2014.
- “Podemos” el lerrouxisme del segle XXI que vol guanyar Espanya 05.11.2014.
- De Guindos tracta els catalans com imbècils 24.10.2014.
- L’Eurogrup qüestiona les mesures econòmiques del govern espanyol 08.12.2014.
- “Podemos” el lerrouxisme del segle XXI que vol guanyar Espanya 05.11.2014.
- De Guindos tracta els catalans com imbècils 24.10.2014.