directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Unes 300 persones desafien el fred i fan la primera remullada de l'any a la platja de Sant Feliu de Guíxols

El participant més jove ha estat un nen de 4 anys i el de més edat, un avi de 78

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Sant Feliu de Guíxols (ACN).- Gairebé 300 persones de totes les edats han fet la primera remullada de l'any a la platja de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà). Al punt de la una de la tarda, els participants han desafiat el vent de garbí que bufava i els 14ºC de temperatura de l'aigua i han entrat al mar per donar la benvinguda al 2015. El més petit a participar en aquesta primera capbussada ha estat una nen de 4 anys i el més gran, un home de 78. L'organització ha posat fins a tres boies diferents; la més allunyada, a uns 75 metres de la sorra, perquè els més atrevits s'hi acostessin. Després, ja fora de l'aigua, els banyistes s'han pogut reconfortar amb brou i xocolata calenta o bé continuar la festa amb cava.
Primer bany de l'any a Sant Feliu de Guixols
Primer bany de l'any a Sant Feliu de Guixols



Comparteix
   


Etiquetes
Hi ha moltes formes de donar la benvinguda a l'any nou. Els més noctàmbuls surten fins a altes hores de la matinada, els més matiners -o els qui encara no han acabat la festa- veuen sortir els primers rajos del sol des de llocs com el Cap de Creus i d'altres prefereixen entrar al 2014 amb una capbussada al mar.
 
A Sant Feliu de Guíxols, ja fa disset anys que es porta a terme aquesta particular iniciativa, impulsada pel Club Aquàtic Xaloc i el centre excursionista Montclar. En un principi, eren només un grup d'amics que es trobava cada 1 de gener per banyar-se al mar. Però avui dia aquesta remullada ja compta amb centenars de participants (i el mateix número de curiosos que s'ho miren des del passeig).
 
Aquest 2014, unes 300 persones s'han concentrat a la sorra de la platja per prendre-hi part. Al punt de la una del migdia, tots han fet una remullada al mar. L'organització ha instal·lat tres boies a distàncies diferents de la sorra (des dels 10 metres fins gairebé els 75) i les ha decorades amb motius nadalencs.
 
Mar de fons i l'aigua a 14ºC
 
Com és habitual, el primer bany ha comptat amb participants de totes les edats. El més petit, un nen nascut el 2010; el més gran, un avi de 76 anys, perquè la Maria Roca, que no s'ha perdut cap de les últimes edicions, enguany no s'ha vist en cor de fer-se a l'aigua. Tot i que avui fes sol, els banyistes han hagut de desafiar la baixa temperatura -d'uns 6 graus- i la temperatura a la qual es trobava l'aigua, només a 14 ºC.
 
Després, de retorn a la sorra, els banyistes s'han pogut reconfortar amb brou o xocolata calenta. I per a aquells que encara tenien ganes de xerinola, l'organització també ha repartit cava. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
5 de gener de 2015, 12.53 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
2 de gener de 2015, 06.52 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Maginet fletxa Tarragona
1 de gener de 2015, 22.10 h

Això es fa a Tarragona des de l'any de la catapum xim pom
Ja veus tu, la noticia. És com si digués que cada any a Berga, es fa la Patum.

A veure si espabileu, periodistes!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
1 de gener de 2015, 21.26 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.