directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Caixa o faixa (partits o societat civil)

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.- El temps s’exhaureix. Som en les hores decisives. La pilota lluent, en perfecte estat, que les grans mobilitzacions de la V i el nou 9-N de la gent va posar a mans dels partits polítics, a fi que en fessin la concreció institucional de tot plegat, s’està pansint, greument malmesa pels cops maldestres dels jugadors de partit. És molt senzill: o hi ha acord en els propers dies per a unes eleccions plebiscitàries, que tenen molts, molts, molts formats possibles (tots els que vulgueu des de la generositat) o esclata la revolta del poble. Ells sabran que prefereixen. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.
 


Comparteix
   


Etiquetes

Junqueras, Oriol(president d’Esquerra Republicana).
Destapar la impostura.
Durant alguns mesos semblava confirmar-se una tendència a dissipar-se, però darrerament les enquestes reflecteixen la possible configuració d’un nou comportament electoral dual a Catalunya, amb un 20% dels votants d’ERC al Parlament decantant-se per Podemos en el cas de celebrar-se unes eleccions generals espanyoles. Després de setmanes de contemporitzar amb aquest nou electorat comú, finalment, Oriol Junqueras ha optat per obrir un front necessari: el de denunciar la radical inviabilitat de la proposta de reforma constitucional de Podemos. I és que en l’àmbit de la reforma territorial de l’Estat espanyol els de Pablo Iglesias han triat esdevenir aliat fàctic de l’statu quo vigent: afirmar que el nou disseny ha de comptar amb el vistiplau del Partido Popular és el mateix que condemnar a mort per inanició el dret a l’autodeterminació.
 
Martínez, Enric (representant de Podemos a Nou Barris).
Comença l’espectacle.
De fa setmanes, les xarxes socials denuncien el paper d’aquest ultraespanyolista, que actua com a representant de Podemos a Catalunya. Marc Bartomeu, flamant secretari general a Barcelona, li nega des de les xarxes socials cap representativitat, però el cert és que aquest enemic contrastat de la immersió lingüística es passeja ben lliurement com a tal pels centradíssims debats de 13TV. Repeteix tot un repertori de llocs comuns anti-independentistes que podria fer seu qualsevol  portaveu de l’actual PSC de Miquel Iceta, però amb l’afegit d’una negació directa i explícita del dret a decidir. La seva activitat als mitjans anuncia el desgavell que viurem en els propers mesos. Quan les eleccions autonòmiques a diverses comunitats espanyoles i municipals posin milers de candidats de la formació a ocupar càrrecs públics, sense que se sàpiga pràcticament d’on surten, viurem escenes francament hilarants.
 
Mas, Artur (president de la Generalitat de Catalunya).
Sortir de l’enrocament.
El president Mas ha portat el gran transatlàntic del centredreta català a l’independentisme. Avui, gairebé el 90% dels electors de CiU es declaren a favor de la plena sobirania del país. És un servei absolutament clau, sense el qual no seríem on som, amb moltes opcions de guanyar la llibertat. Ara toca que el president superi el seu principal error, l’escassa acceptació de la transversalitat del procés. Ara mateix, vincular l’exercici pràctic de l’autodeterminació a una opció electoral concreta, la de la llista unitària. Perquè, i tant, té tot el dret a pensar que aquesta fórmula és la més adequada per mostrar al món la ferma voluntat de constituir-nos en un nou Estat, però no per enviar-ho tot en orris si es constata, com és el cas, que els altres membres de l’expedició no s’hi volen sumar. Les plebiscitàries no tenen un sol camí.
 
Pastor, Ana (ministra de Foment).
Pressa de pèl permanent.
L’amiga del conseller Vila no desaprofita cap oportunitat per fer un nou forat a les finances públiques, a compte de les infraestructures de la capital d’Espanya. Fa alguns dies, després del procés de socialització de les pèrdues multitudinàries de les autopistes radials de Madrid, s’anunciava la construcció d’una xarxa d’autovies que voregen la capital per unir Àvila, Segòvia, Guadalajara, Tarancón, Toledo i Maqueda. Aquests dies, som-hi, una inversió d’1,13 MEUR per a condicionar l’estació d’Atocha i permetre el funcionament d’un tren d’enllaç directe amb Barajas, de caràcter estrictament provisional, mentre s’acaben les obres de l’AVE. Cal recordar que Madrid i el seu aeroport ja estan connectats amb metro i rodalies de RENFE. Tot plegat, de tan bèstia, esgota qualsevol reflexió que no sigui la de tornar-nos a la conclusió que aquesta soferta colònia ha de fer botifarra a la metròpoli per via d’urgència.
 
Simó, Anna(portaveu d’Esquerra Republicana).
Negociar des de l’ultimàtum.
A nivell públic, des de mitjans d’octubre fins ara és difícil trobar un repertori més gran de fets i declaracions tan contraproduent per a l’assoliment de l’acord. Naturalment, no em refereixo només a la portaveu republicana. Potser els mitjans hi contribueixen, però aquesta constant escenificació pública d’exigències i ultimàtums a l’altre és una estranyíssima manera d’assolir l’acord. Potser (segur) es tracta de traslladar als propis una actitud de fermesa en la negociació, però el cert és que infon en el conjunt de l’opinió pública sobiranista una imatge de batussa permanent que no ajuda gens a evitar el desànim. Si no volem que la societat civil esclati d’indignació convindria anar posant al congelador amenaces, emplaçaments públics i ultimàtums i concentrar-nos a restablir de cara endins les millors condicions per a l’acord més important de la nostra història.
 
Vidal, Santiago (jutge de l’Audiència de Barcelona).
Encetar el debat que suma.
Després de tants mesos de presentar la seva contribució com “la” Constitució catalana i de la persecució patida de part del CGPJ, aquesta setmana ha passat massa desapercebuda la publicació del text de proposta de nova carta magna. El moment no pot ser més propici: encallats en les llistes amunt i avall, fa massa temps que no parlem de la Catalunya que volem, amb la que hem de seduir als nous partidaris de la independència que encara ens falten. D’una lectura ràpida, tres desacords: la renúncia a l’establiment en el futur de llaços polítics amb la resta dels Països Catalans, la no atribució d’estatut de llengua oficial a l’aranès i, sobretot, l’establiment d’un sistema prou agreujat (amb una majoria reforçada de dos terços) de reforma constitucional, que ens faria caure en els vicis d’inflexibilitat de l’actual Constitució espanyola: una democràcia que no confia en el criteri dels seus ciutadans no és de qualitat.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
6 de gener de 2015, 21.47 h

#21 Idiota, si això va en benefici del ciutadans catalans que tan sería.

Burros com aquets malauradament a Catalunya ara n'hi han un grapat. Es increible, prefereixen patir i estar malament amb aquest cony d'independència que es del tot inviable i perjudicial de totes totes , a anar bé. Es de tancament en un hospital psiquiàtric el que els hi passa a aquesta malalta gent que viu entre nosaltres.

Quina paranoia, per l'amor de Déu !!!. Ja n'hi ha prou de comedia i merda, si us plau. BO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Roser Folch fletxa Barcelona
6 de gener de 2015, 21.43 h


Subscrebeixo totalment, aquest escrit del senyor Lucio :

"Deshecho todo como un azucarillo en aguardiente.

Ya ha jugado el nene un rato con la pelotita??, si??. Pues que dejen de gastar el tiempo y el dinero de los catalanes y se pongan a trabajar seriamente para el pueblo volviendo a ser la locomotora de España, que es el único tiempo en el que los ciudadanos catalanes hemos ido mejor. Dentro de España y siendo la punta de lanza de la economía. España es el pulmón de la economía y l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Roser Folch fletxa Barcelona
6 de gener de 2015, 21.41 h

#21 Ets mes simple i tens el cap tan rentat que ja ets un desfet humà sense solució. Quina paranoia porteu a sobre.


VISCA ESPANYA, CABRONS !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
5 de gener de 2015, 12.13 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Marc Bertomeu és fill del milionari Jordi Bertomeu fletxa Advocat defensor del cas Nóos-Urdangarin, membre de la casta Upper Diagonal i President de l'Eurolliga
5 de gener de 2015, 11.27 h

http://1.bp.blogspot.com/-VO6DCvFGd3U/VHy_Wpo8iBI/AAAAAAAAD4k/i3dX1ISD4F4/s1600/FORJADORES.jpg

Jordi Bertomeu amb Salvador Alemany (ABERTIS- LA CAIXA) primer i segon començant per l'esquerra i sentats.

Jordi Bertomeu era l'Advocat defensor de l'empresa d'Urdangarin>>>>http://politica.elpais.com/politica/2012/10/18/actualidad/1350573187_867749.html

Marc Bartomeu diu hi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Catalana
5 de gener de 2015, 10.45 h

#17
#20


LUCIO,JOSE,HORTENSIA TRAGANABOS,BEJOTA,ARAGONESES,LA MISMA PUTILLA CASPAÑOLA CON DIFERENTES NOMBRES


Alguns juguen amb pilotetes i els altres amb les pilotes dels camioners
S'et veu el plumero puteta caspañola,ves a xuclar-la a la carretera
mamona,travestorra de barriada,xarnega.
Vete al Valle a mamarla a Frasquito Frasco
Abajo Podemos la nueva casta-mafia de los hijos de papas millonarios que juegan
a politiquillos,Jodemos el nuevo fascismo caspañol de izquierdas con Pablito Ca... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Dr.Acula fletxa com és possible que siguin tan rucs, aquesta gentussola pancastellanista? Potser perquè de petits no menjaven prou i el cervell se'ls vaa atrofiar? O perquè els pares eren borratxos? o . . .. per la PATATERA ???!!!
5 de gener de 2015, 10.39 h









#20
#22 huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! . . . POBRET !!!


A tu, Jose,, tambe t'ha crescut una PATATERA al cervell?

huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH huah huAH HUAH HUUAAH HHUUUAAAHH HHHUUUUAAAAHHH ! ! ! ! ! ! !







!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Jose fletxa Rubí
4 de gener de 2015, 21.54 h

#18

155, 155, 155, 155, 155, 155, 155, ............ 155.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
4 de gener de 2015, 21.21 h

#17 claro claro................... que trabajen los putos catalanes y los demás a poner la mano y que paguen la fiesta joder, que se han creído estos polacos de mierda, putos vagos si ellos no son la locomotora de españa ..ARRIBA!!!... quien sera quien trabaje entonces!!!!

NO se os ve el plumero mas porque no lo decís mas alto,


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jose fletxa Rubí
4 de gener de 2015, 21.06 h

De verdad os pensáis que los políticos aceptarán la constitución de este payaso?
Todo tiene que estar controlado por ellos.
Adelante PODEMOS echad a esta gentuza (CIU/ERC) de las instituciones públicas, son perjudiciales para el pueblo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.