Turull creu que el discurs de Podemos per a Catalunya és "cada cop més caspós"
Turull considera que els arguments de la formació de Pablo Iglesias sobre el procés català són propis de la política de fa 20 anys
Entrevistat aquest matí per Catalunya Ràdio, Jordi Turull ha criticat Podem per no aclarir si volen o no un referèndum sobre la independència de Catalunya. Turull, president del grup parlamentari de CiU, creu que la formació liderada per Pablo Iglesias fa servir arguments de "fa 20 anys" i ha qualificat el seu discurs de “caspós”. En aquest sentit, el portaveu de la federació nacionalista ha dit que si avui el debat sobiranista ha agafat embranzida a Catalunya és perquè una part dels ciutadans ja "han superat" aquest ideari. Turull també ha aprofitat l’ocasió per llançar una advertència sobre la convocatòria d’eleccions i ha dit que els matisos dels diferents programes electorals poden “aigualir” el caràcter plebiscitari de la cita.
Podem fa bandera de la nova política i fa servir arguments arcaics de fa 20 anysJordi Turull creu que el discurs que articula Podemos és "cada cop més caspós". El portaveu i president de CiU al Parlament, ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio avui, coincidint amb el dia que el nou secretari general de la formació a Barcelona presentarà el seu full de ruta. Turull ha afirmat que els arguments que fa servir el partit de nova creació li recorden a posicionaments polítics previs que els líders actuals del partit nasquessin. En aquest sentit, Turull ha estat contundent i ha retret als de Pablo Iglesias que no esclareixin el seu posicionament sobre la celebració d’un referèndum sobre la independència a Catalunya. "Mira que és fàcil" en comptes d'"embolicar-se" amb reformes de la Constitució i dinàmiques d'"entre tots". "És un discurs que fa 20 anys que sentim i, si som aquí, és perquè els ciutadans ja l'han superat", ha recriminat en recordar-los que s'erigeixen com la "nova política".
Unitat i concentració del vot del sí
D'altra banda, Turull ha explicat que s’estan produint "moltes trobades" amb sectors polítics diferents assolir l’acord que ha de permetre "donar aquest caràcter plebiscitari" a unes eleccions, una decisió que, augura, es pot prendre les properes setmanes.
En aquest sentit, Turull ha insistit que cal defensar el què i el com abans que el quan i ha recalcat la importància que no quedi "dispers" el vot del sí. Tanmateix, Jordi Turull ha volgut deixar clar que creu que, si s'afegeixen elements a diferents programes, el caràcter plebiscitari d'unes eleccions pot quedar "aigualit".