directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 01:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas "atònit i estupefacte" per les dificultats de negociar amb ERC

El president nega que hagi proposat quedar-se només ell amb la societat civil en la seva llista com es va filtrar aquest dilluns i assegura que anunciarà la setmana que ve la seva posició sobre les eleccions

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president de la Generalitat, Artur Mas, anunciarà la setmana que ve la seva posició sobre un possible avançament electoral després de setmanes negociant sense èxit amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. "S'apropa el temps de les decisions", ha indicat durant la signatura d'un conveni perquè l'Ajuntament de Barcelona s'adhereixi a Tributs de Catalunya. Mas, que s'ha mostrat "atònit i estupefacte" per les dificultats amb què s'està trobant a l'hora de negociar amb ERC, ha negat que ell hagi plantejat quedar-se amb la societat civil en la seva llista. De fet, ha remarcat que hi ha diverses propostes sobre la taula, i cap d'elles ha estat acceptada per Junqueras.

Comparteix
   


Etiquetes
Després del parèntesi de les vacances de Nadal, ha arribat el moment de les decisions. Aquest és el missatge que ha llençat aquest dimecres Mas després de l'última reunió amb Junqueras del passat dilluns. El president ha remarcat que fa un mes que està parlant amb el líder d'ERC i que ell intenta "negociar una sortida", plantejant diverses propostes que els republicans no han acceptat. "Després d'aquest mes de converses llargues és el moment d'anar prenent decisions, perquè el temps d'espera no es pot allargar gaire més, perquè hi podria haver alguna confusió", ha constatat.
 
Mas farà balanç després de la reunió del Govern aquest dimarts i serà després quan faci pública la seva postura, de forma que ja arribi al ple del 21 de gener amb les decisions preses i un esquema per poder continuar el procés. El president espera que això impliqui un acord amb ERC, que ha considerat possible tenint en compte que hi ha diverses opcions plantejades.
 
En tot cas, ha remarcat que per poder arribar a acords, "cal que hi hagi un element de flexibilitat per arribar a un punt en comú". De fet, ha recordat a ERC que ell "ha mogut fitxa" en aquestes negociacions, perquè sap que cal cedir per poder arribar un mínim comú denominador.
 
També ha aprofitat per negar que ell hagi proposat una llista encapçalada per ell mateix i acompanyat per la societat civil, al marge d'una candidatura d'ERC. Ha explicat que això va ser proposat per les entitats de la societat civil en una reunió que va tenir lloc el passat 27 de desembre. És una proposta que ell entén com un intent de "desbloquejar les dificultats internes" existents, una proposta, ha dit, que ell contempla però que no és seva.
 
Mas ha reiterat la seva "voluntat i determinació" de tirar endavant el procés per aconseguir un estat per a Catalunya encara que les negociacions amb ERC no estiguin donant fruits, però alhora s'ha mostrat "estupefacte" per les dificultats que està tenint en aquestes negociacions amb Junqueras. Moltes més, ha dit, que per poder celebrar el 9-N, cosa que ha trobat "paradoxal". "Increïble però cert", ha lamentat.

Barcelona s'adhereix a Tributs de Catalunya
 
El president ha presenciat aquest dimecres com el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, han signat un acord perquè l'Ajuntament s'adhereixi a Tributs de Catalunya. El conveni incorpora dues oficines al sistema de gestió tributària de la Generalitat, que ja compta amb 92 punts d'atenció gràcies a un acord signat prèviament amb les quatre diputacions. L'objectiu és crear serveis compartits de gestió, recaptació i atenció perquè els ciutadans residents al municipi de Barcelona, així com les empreses i entitats que hi exerceixen activitat, tinguin més facilitats per realitzar els seus tràmits tributaris.
 
Aquest conveni permetrà, a més, l'intercanvi d'informació per regularitzar la situació dels establiments turístics il·legals, i Tributs de Catalunya podrà gestionar en període executiu els deutes dels quals sigui titular l'Ajuntament.
 
El president ha celebrat aquesta col·laboració entre institucions, que no només es circumscriu a l'àmbit tributari. "És el que la gent espera, que ens entenguem, que treballem junts i que treballem bé", ha dit. De tota manera, de totes les estructures d'estat que li manquen a Catalunya, ha dit, la hisenda pròpia és la més important, i ha lamentat que no s'hagi prioritzat en els darrers 30 ó 35 anys. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
Aragomierdas amb patates fletxa una monarquia bananera anomenada ejpanya
11 de gener de 2015, 18.32 h

#25 tens un plat de dog chow al terra del menjador, ves a menjar bobby


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécio (Joan Sales dixit) . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente dentro de todos los españoles estamos todos los catalanes).
10 de gener de 2015, 19.16 h

QUERIDOS NAZIS, JA SOC AQUI

DE REGRESO DE MIS VACACIONES EN LAS MALDIVAS VEO CON ESTUPOR QUE LA REGION CATALANA AUN NO SE HA DECLARADO (PARA CACHONDEO MUNDIAL) INDEPENDIENTE, QUE EL MASS Y EL JUNQUERAS SIGUEN PELEANDOSE POR UNAS MIGAJAS DE PODER SIN IMPORTARLES UNA MIERDA LO QUE PENSEIS, QUE EN LA ULTIMA SUBASTA DEL TESORO ESPAÑOL, LA DEUDA PUBLICA FUE ADQUIRIDA EN SU TOTALIDAD A UN COSTE CADA VEZ MENOR QUE LA ANTERIOR SUBASTA, QUE LA PRIMA DE RIESGO HA BAJADO DE 100 PUNTOS, QUE TODOS LOS PR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
8 de gener de 2015, 21.33 h

....BARCELONA ...ENS ...ROBA ,,, Ho no es roba el enorme sou que cobra el Alcalde Trias Alcalde de una Ciutat molts Espanyola un se serveix molt de RIOJA als Restaurants hi Bars hi poc VI Català un no fan res per LA Sardana si per el Flamenco . BARCELONA ENS ROBA ... No eslogan per la campanya de les Eleccions Municipas 44 ALCALDES ,.... ENS ROBEN Tambe los pillaron con las mamos en la masa


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
8 de gener de 2015, 19.03 h

Doncs deixi d´estar atònit i estupefacte i convoqui eleccions, collons.
Les coses no es faran com vol vostè, si no com vol tothom. Està clar?
Doncs au, deixi´ns votar d´una vegada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Marc Bertomeu és fill del milionari Jordi Bertomeu fletxa Advocat defensor del cas Nóos-Urdangarin, membre de la casta Upper Diagonal i President de l'Eurolliga
8 de gener de 2015, 18.50 h

http://1.bp.blogspot.com/-VO6DCvFGd3U/VHy_Wpo8iBI/AAAAAAAAD4k/i3dX1ISD4F4/s1600/FORJADORES.jpg

Jordi Bertomeu amb Salvador Alemany (ABERTIS- LA CAIXA) primer i segon començant per l'esquerra i sentats.

Jordi Bertomeu era l'Advocat defensor de l'empresa d'Urdangarin>>>>http://politica.elpais.com/politica/2012/10/18/actualidad/1350573187_867749.html

Marc Bartomeu diu hi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Joan fletxa VCJ
8 de gener de 2015, 15.52 h

President et recolçare sempre que siguis honest i vulguis el millor pels catalans pero a mi no em fares creure que el Junqueras et posa moltes pegues per tirar endavant amb l'independencia del nostre pais, no seras tu que el poder et cega? No sera que vols rentar les sigles de Ciu, tacades per la corrupcio i el Sr Duran?? i ja no et quedan mes excuses?. La gent ja no es tan tonta com 30 any enrrera, que ho sapigues noi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
8 de gener de 2015, 15.26 h

insistin
#16 Tú insistint com un robot espatllat o un disco ratllat ! P E S A T !!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
8 de gener de 2015, 15.06 h

EL MEU SUPORT I SIMPATÍA AL JUTGE SANTIAGO VIDAL, que es atacat per un govern brut i corrupte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
8 de gener de 2015, 14.57 h

JE SUIS CHARLIE !!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
8 de gener de 2015, 14.56 h

TOT EL MEU SUPORT AL NOSTRE PRESIDENT !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.