directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas a ERC: "No es pot aspirar a tenir un estat propi amb mentalitat autonòmica"

El president retreu als republicans la seva "mentalitat regional" per voler "disputar-se les engrunes del poder autonòmic"

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha retret aquest divendres a ERC que estigui tenint una "mentalitat autonòmica o regional" quan s'està parlant d'assolir la independència. "Dóna la sensació que encara estem més instal·lats en veure com es reparteix un poder autonòmic en regressió, disputar-se les engrunes del poder autonòmic, que no pas el que és la llibertat i l'estat per a un país", ha dit el president en la  inauguració de l'últim acte de commemoració del Tricentenari, segons informa l'ACN. Mas també ha insistit que si hi hagués una mentalitat realment nova, especialment en els partits polítics, no seriem on som ara amb aquesta “confusió i aquestes incerteses”.

Comparteix
   


Etiquetes

Mas ha inaugurat aquest divendres la jornada 'Catalunya en el món 3.0. Síntesi i palanques de futur', el darrer acte commemoratiu del Tricentenari, que ha comptat amb la participació i assistència d'experts de diversos àmbits, el comissari del Tricentenari, Miquel Calçada, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, i el titular de Cultura, Ferran Mascarell. I precisament, el president ha subratllat que no es podia quedar a seguir la jornada perquè "se li ha girat feina" i té "obligacions urgents" per intentar "trobar algun camí per veure si entre tots plegats són capaços d'abordar el futur".
 
Els periodistes l'han abordat a la sortida de l'acte preguntant-li si aquests últims comentaris significaven que tenia previst veure's amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, aquest mateix divendres, cosa que ell ha negat. "No, avui no, avui podeu no fer guàrdia a la plaça de Sant Jaume, perquè veig que esteu instal·lats ja cada dia", els ha dit. En demanar-li què volia dir quan parlava d'"obligacions urgents" que no li permetien quedar-se, ha respost que tenia "moltes coses a fer sobre el procés i sobre altres coses".
 
Mas també ha aprofitat l'acte per referir-se a l'aute del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) admetent a tràmit les querelles contra el president de la Generalitat, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. De la mateixa manera que ha insistit que "no es pot abordar el futur, la llibertat i l'estat propi amb la mentalitat autonòmica i regional que alguns semblen exhibir", ha remarcat que tampoc l'Estat pot respondre als governants que compleixen els seus programes electorals a cop de querella. "Igual que aquí tenim aquesta mentalitat molt estrictament autonòmica i regional, a l'Estat predomina molt sovint el fet de la querella i dels tribunals quan del que es tracta és de tenir la de la negociació política i el diàleg entre institucions", s'ha queixat. Ni una mentalitat ni l'altra, ha conclòs Mas, "serviran per construir bé les properes dècades". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
12 de gener de 2015, 12.40 h

#26 EL QUE TIENE QUE REACCIONAR ES EL MAS, SI DE VERDAD QUIERE LA INDEPENDENCIA, QUE SE DEJE DE ROLLOS Y DE MAREAR LA PERDIZ, ...
SABE QUE SI SE PRESENTAN LISTAS SEPARADAS SE PEGARÁ EL BATACAZO, POR ESO QUIERE LLEVAR AL HUERTO A ERC, PARA QUE ASÍ GANE Y PUEDA ÉL SEGUIR DIRIGIENDO EL COTARRO, Y NO VEO QUE LO TENGA CLARO QUE QUIERA LA INDEPENDENCIA, ESTA GENTE DE CIU SIEMPRE HAN SIDO UNOS AMBIGUOS Y VELETAS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
11 de gener de 2015, 12.57 h

#27 Es un error, quería marcarte negativo y aprovechando te diré que Catalunya es un mercado que no se quiere perder nadie. ¿Si ha sido capaz de arrastrar con la piedra pesada de españa, que quieres?. Hasta con alfombra roja nos recibirán. La marca españa está tan desprestigiada que ya no la compra nadie. ES INFUMABLE !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
BEJOTA fletxa BCN
11 de gener de 2015, 12.46 h

La gran empresa ultima una ofensiva contra el desafío separatista de Mas.
La iniciativa se está perfilando desde hace semanas en el seno de las principales patronales y organizaciones empresariales del país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
10 de gener de 2015, 14.06 h

#16 Els de ERC han de reaccionar ! Que ja ni a prou !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
BEJOTA fletxa BCN
10 de gener de 2015, 13.24 h

En plena intensificació del pla independentista

La inversió estrangera a Catalunya es desploma, mentre repunta a nivell nacional.
Durant els nou primers mesos del 2014 la inversió estrangera neta a Catalunya cau un 56,1% respecte al mateix període de l'any anterior. En canvi, les dades a tot Espanya reflecteixen un increment del 20,4%.

N.B. SR. MAS , PER QUÈ NO ENS DEIXEN EN PAU D'UNA VEGADE?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Ai Senyor! fletxa Barcelona
10 de gener de 2015, 13.14 h

1.- És evident que la llista unitària, volgudament o no obvia CiU: mai es presentarà a unes eleccions optant per la independència. Simplement Unió, la U de CiU no la vol.
2.- És totalment incoherent fer ofertes i llançar retrets a qui se li fan titllant-lo d'intransigent, regionalista i només interessat a manar. Interpretacions subjectives. Arguments"ad hominem" per manca d'altres.
3.- Sr. President: Propostes !!: Primera proposta: segueixo amb lo meu (tossuderia). 2a. Anar allargant. 3... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Gentil fletxa Osona
10 de gener de 2015, 12.52 h

Pagés, fes-t'ho mirar, si vols una llista de corruptes d'ERC, només ho has de dir.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
10 de gener de 2015, 12.51 h

#10 Quanta raó tenim els catalans ! Aquets tipus de personatges no els volem aquí !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
10 de gener de 2015, 12.46 h

#14 Et dic el pitjor que se et pot dir : ESPAÑOL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
10 de gener de 2015, 12.40 h

#19 ETS UN GRAN DEMAGOG !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.