directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Què passa entre CDC i ERC?

Antoni Bassas intenta escatir en una entrevista a Alfred Bosch (ERC) quin és l’escull per l’acord entre els dos principals actors del procés

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

“Duran un temps ha passat que no hi ha hagut prou confiança entre les persones d’un i altre partit, però pel bé del país ho estem superant bé i en les últimes setmanes i dies ens n’estem sortint i les coses pinten bé i hi ha optimisme”, ha dit Bosch a l'entrevista  i ha afegit que més enllà dels desencontres que hi ha hagut, “tots tenim molt present que ens devem al país i qui mana és el poble i hem d’estar al servei de la gent i  la gent demana l’acord i no hi altra sortida, ens posarem d’acord”. Preguntat com s’explica a la ciutadania que després de les demostracions d’unitat massives de  l’11-S i el 9-N  ara estem en una etapa de silenci i de negociacions encallades entre Mas i Junqueras, Bosch ha argumentat que la situació és fruit de la democràcia parlamentària i dels processos de discussió i que la pressió cívica és necessària i saludable i si hi ha necessitat d’acord és el que passarà.

Comparteix
   

No hi ha obstacles per part d’ERC

Bosch ha negat les acusacions de CDC sobre la postura de rigidesa d’ERC i de manca de generositat per part del president de l’AMI, i ha argumentat que ERC no posa cap objecció a l’acord a la proposta de la llista presidencial amb independents i la societat civil, perquè no és imaginable que ERC posi cap impediment i si a més se celebren eleccions abans del cicle electoral no hi ha cap incomoditat per part dels republicans i “demà mateix en podem haver entès. A partir del moment en que s’anunciï la data demanarem programa consensuat per avançar cap  a la independència”, ha dit Bosch.

Càlcul partidista?

Sobre si el que ara atura el procés  és el càlcul de partit o el repartiment del poder, Bosch ha assegurat que s’està mirant pel futur del país i el partits intenten fer el millor servei perquè el país avanci, i ha recordat que ERC va oferir a Mas continuar ser president sigui quin siguin els resultats i que el que cal és aconseguir el màxim de vots possibles i no posat tots els ous en un mateix cistell. Catalunya ha arribat on és amb una considerable pluralitat, ha dit Bosch i ha afirmat que encara que ERC  perdi  amb l’aposta de pluralitat, segons apunten els últims sondatges, si el país avança ERC ho defensa. Bassas li ha recordat que potser ERC no hi guanya tant perquè la gent premia la valentia del president de convocar el 9-N i que això sortís bé.
 
L’acord post electoral és possible?

Bassas ha preguntat a Bosch que molts lectors es deuen preguntar com es podrà arribar a un acord post electoral si costa tant de posar-se ara d’acord, i el republicà ha insistit en la pluralitat del país i encara que l’objectiu sigui excepcional no vol dir que ERC oblidi quina és la realitat del país i ha assegurat que el que volen els ciutadans de Catalunya és poder triar lliurement les seves opcions.

“La pugna és pel futur, no parlem d’on venim sinó on volem anar”

Bassas ha preguntat a Bosch què pesa més en els desacords i Bosch ha respost que és el futur. “Aquest nou país independent més net, just i digne és el que ens preocupa i s’ha d’arribar a un acord, però això no vol dir que ens fonguem i ens confonguem”, ha argumentat Bosch,  que ha insistit que fins ara s'ha fet bé.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
12 de gener de 2015, 16.30 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
jaume fletxa Esplugues de llobregat
12 de gener de 2015, 10.25 h

#21 Benvingut de nou , ,ja t'han deixat sortir del frenopàtic ,la veritat es que ja trobàvem a faltar el teus imparcialas comentaris. Passa l'adreça nova , ,que ja t'enviarem una remesa d'anis del Mono ,que l'altre no t'ha sentat be.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Aragomierdas amb patates fletxa una monarquia bananera anomenada ejpanya
11 de gener de 2015, 18.29 h

#21 per a nazis, el govern espanyol del 1939 al 1975


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécio (Joan Sales dixit) . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente dentro de todos los españoles estamos todos los catalanes).
10 de gener de 2015, 19.12 h

QUERIDOS NAZIS, JA SOC AQUI

DE REGRESO DE MIS VACACIONES EN LAS MALDIVAS VEO CON ESTUPOR QUE LA REGION CATALANA AUN NO SE HA DECLARADO (PARA CACHONDEO MUNDIAL) INDEPENDIENTE, QUE EL MASS Y EL JUNQUERAS SIGUEN PELEANDOSE POR UNAS MIGAJAS DE PODER SIN IMPORTARLES UNA MIERDA LO QUE PENSEIS, QUE EN LA ULTIMA SUBASTA DEL TESORO ESPAÑOL, LA DEUDA PUBLICA FUE ADQUIRIDA EN SU TOTALIDAD A UN COSTE CADA VEZ MENOR QUE LA ANTERIOR SUBASTA, QUE LA PRIMA DE RIESGO HA BAJADO DE 100 PUNTOS, QUE TODOS LOS PR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jaume fletxa Lleida
10 de gener de 2015, 17.04 h

#12 Convivencia Civica i Ministerio de Economia ?. Tot aixo es Espanyol oi ?. No m'ho crec, invertir mes a Ecspanya que a Catalunya dius?. Per aixo us han imposat el corredor Mediterrani. Deus pensar que son rucs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Joan fletxa VCJ
10 de gener de 2015, 16.36 h

BEJOTA, sempre el mateix comentari errat, abans informat be,


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
BEJOTA fletxa BCN
10 de gener de 2015, 13.18 h

En plena intensificació del pla independentista

La inversió estrangera a Catalunya es desploma, mentre repunta a nivell nacional.
Durant els nou primers mesos del 2014 la inversió estrangera neta a Catalunya cau un 56,1% respecte al mateix període de l'any anterior. En canvi, les dades a tot Espanya reflecteixen un increment del 20,4%.

#8 PERÒ RESPONS...JO EM LIMITO A COPIAR I ENGANXAR FETS I DITS PUBLICATS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
10 de gener de 2015, 12.34 h

#15 !DEMAGOG ! Reclama a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
10 de gener de 2015, 12.33 h

#15 !DEMAGOG ! Reclama a Madrid.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
10 de gener de 2015, 06.11 h

Vota a C.I.U. es Vota ala Corrupció a Politics Corruptes


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.