directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un prec: prou hooliganisme

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador.-  Com va dir aquell som molts els qui estem fins als nassos de tots nosaltres. D’entre el pim, pam, pum d’aquests dies, enerva especialment l’agressivitat dels més fans. Potser són actituds minoritàries, però sense dubte, si volem construir alguna cosa en comú, cal desterrar-les el més aviat possible. Tal i com va fer aquell president del Barça, començar-los a fer fora dels nostres estadis. El problema és que massa sovint els més incendiaris són els mateixos directius i els seus propers. Som a punt de passar pàgina i tornar a engrescar-nos, aprenguem les lliçons d’aquests dos mesos desgraciats. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Altafaj, Amadeu(periodista i funcionari europeu).
Connexió europea.
La política internacional del Govern català ha alternat grans encerts, com l’impuls a l’actiu Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, el Diplocat (amb la seva tasca de difusió de la causa arreu del món), amb el desastre contradictori que ha suposat confiar responsabilitats en fidels de Duran i Lleida, clarament contraris a la independència. Capítol a part mereix el manteniment com a delegada a la capital d’estat europea més important, Berlín, de Mar Ortega, parenta de la vicepresidenta de més que dubtosa qualificació. Afortunadament, l’aparició en escena d’Amadeu Altafaj com a nou representant de la Generalitat a Brusel·les suposa un veritable salt de qualitat en l’acció del Govern, en particular en la fins ara inoperant relació a les institucions de la UE. Naturalment, en el bon camí: connectar-nos a Europa, desconnectar d’Espanya.
 
Asens, Jaume(advocat).
Falsos profetes.
Els sectors darrerament seduïts per Podem, situats en l’esquerra federalista tradicionalment afí als eco-socialistes, treballen a fons la idea que cal una col·laboració entre els independentistes i els partidaris de Pablo Iglesias. Es tracta d’afirmar (per si algun incaut compra) que pot existir una interacció positiva entre els dos projectes que s’ofereixen ara mateix amb més llustre al mercat: el procés constituent català i l’espanyol. En realitat, però, tots sabem que, com més va més clarament, Podemos ha passat d’acceptar el nostre exercici de l’autodeterminació a afirmar que ara no és possible perquè la sacro-santa Constitució heretada del franquisme no ho permet. En altres paraules, que ens volen repetir l’engany del 78. Afortunadament, la realitat despullarà en només uns mesos la inviabilitat de la reforma territorial espanyola. Aleshores, nosaltres, en ple procés constituent, encara serem més forts.
 
Barrio, Astrid(professora de Ciència Política).
Llibertat per zones.
Dimecres tertúlia a l’Oracle de Catalunya Ràdio. En Grasset compta amb dues veus afins a El Periódico, la veterana espanyolista de plantilla Rosa Massagué, i l’Astrid Barrio, politòloga emergent amb veu freqüent i creixent en aquell i altres mitjans. Com no pot ser d’altra manera, el dia després, la tertúlia dedica un espai important a considerar el valor de la llibertat d’expressió, arran de la terrible massacre perpetrada pel fonamentalisme islàmic a París. De la capital francesa la conversa deriva a la possible sanció a imposar pel CGPJ al jutge Santiago Vidal: Barrio i Massagué, com una sola dona, la defensen amb abrandament. La llibertat d’expressió que cal protegir a la capital de França no val per a res a Barcelona. Senzillament delirant. Per tancar el cercle, Massagué, davant la recriminació d’un oïdor, defensa el dret a expressar lliurament la seva opinió que cal castigar Vidal per expressar lliurement la seva opinió. De traca.
 
Bertomeu, Marc(secretari general de Podemos Barcelona).
Com decidir les prioritats.
El nou representant del partit que demana el suport majoritari de la societat catalana però que encara no pot respondre a res, perquè tot ho té encara pendent de discutir, ha afirmat, tot i això, que el debat sobre la independència no és prioritari. El nou representant dels de baix sense cap currículum de lluita, el representant de la nova política pujat a una gepa de partit als 23 anys, el representant del combat contra la casta nascut burgès, diu amb coherència suprema que dos milions de persones al carrer no són prou per determinar què és i què no és prioritari, que ho decidiran ells en un dels seus multitudinaris cercles. De moment, a Barcelona, la seva elecció a través d’internet ha estat el resultat d’una tercera part dels votants de l’exitosíssim procés de primàries de Jaume Collboni.
 
Casals, Muriel(presidenta d’Òmnium Cultural).
Acord sigui quin sigui.
Per a disgust dels qui admirem la seva pausa i pulcritud, la Muriel Casals ha estat objecte de tota mena d’improperis a la xarxa per defensar públicament allò que els qui no estem al centre de la batalla entenem perfectament: que volem un acord d’una vegada per totes per convocar eleccions plebiscitàries i iniciar la fase resolutiva del procés d’independència i que les circumstàncies de llistes, noms i partits ens importen un rave. Però un rave ben gros. De fet, és la responsabilitat de la societat civil organitzada: empènyer els polítics perquè converteixin d’una punyetera vegada en realitat el mandat efectiu que van rebre de la ciutadania en la gran V de l’Onze de Setembre i en el procés participatiu del nou 9-N, dues de les mobilitzacions més grans de la història d’Europa. Sí, acord sigui com sigui.
 
Colau, Ada(activista social i impulsora de Guanyem).
Marca blanca.
No he escatimat l’admiració per la seva tasca durant els darrers anys com a ànima i veu pública de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, la PAH. Reconec, però, la certa decepció provocada per la seva presumpta retirada de la vida pública que no ha estat tal (combinada amb la seva aparició publicitària en un “Convidat” amb Albert Om que, en les seves noves circumstàncies, tocava retirar). Aquesta setmana, mentre es va formalitzant el pacte entre Guanyem, Procés Constituent, Podem i ICV-EUiA al seu voltant com a candidata, hi ha qui, a la xarxa, ha posat de relleu el substrat dels seus suports en la nova marca electoral per concórrer a l’alcaldia de Barcelona: la presència massiva de militants d’Iniciativa en l’origen del seu moviment fa que novament s’estengui una ombra de sospita: ha estat l’instrument d’una hàbil maniobra per comprar imatge de regeneració?

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del procés al seu bloc Per a bons patricis.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
12 de gener de 2015, 16.15 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
jordibcn1 fletxa Barcelona
11 de gener de 2015, 23.58 h

Que la sra. Muriel vol un acord, encara que aquest acord passi per fer les mil i una marranades a ERC, que ERC no pugui tenir independents a les seves llistes per exigència del xantatgista del Mas, i a això aquesta sra. i tots els que donin suport com a independents a la llista del President de CDC faran veure que no ho saben, vergonya sr. Cardus que critica com a " independent" que hi pugui haver una llista d´ERC al marge de la de CDC desimulada com a " unica" o " trasversal" i davant d´... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Emili fletxa Terrassa
11 de gener de 2015, 13.10 h

#42 DE QUE PAÍS HABLAS?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
BEJOTA fletxa BCN
11 de gener de 2015, 12.42 h

La gran empresa ultima una ofensiva contra el desafío separatista de Mas.
La iniciativa se está perfilando desde hace semanas en el seno de las principales patronales y organizaciones empresariales del país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Rauric fletxa LaGuingueta
10 de gener de 2015, 20.16 h

#36 Bejota, vas mal informat, Catalunya numero 1 en inversió exterior, numero 1 en turisme, numero 1 en exportació, numero 1 en industria i numero 1 en nous llocs de treball, aPPaña darrera en tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Aragoneses orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécio (Joan Sales dixit) . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente dentro de todos los españoles estamos todos los catalanes).
10 de gener de 2015, 19.04 h

QUERIDOS NAZIS, JA SOC AQUI

DE REGRESO DE MIS VACACIONES EN LAS MALDIVAS VEO CON ESTUPOR QUE LA REGION CATALANA AUN NO SE HA DECLARADO (PARA CACHONDEO MUNDIAL) INDEPENDIENTE, QUE EL MASS Y EL JUNQUERAS SIGUEN PELEANDOSE POR UNAS MIGAJAS DE PODER SIN IMPORTARLES UNA MIERDA LO QUE PENSEIS, QUE EN LA ULTIMA SUBASTA DEL TESORO ESPAÑOL, LA DEUDA PUBLICA FUE ADQUIRIDA EN SU TOTALIDAD A UN COSTE CADA VEZ MENOR QUE LA ANTERIOR SUBASTA, QUE LA PRIMA DE RIESGO HA BAJADO DE 100 PUNTOS, QUE TODOS LOS PR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
... CATANYOL ... ... ... bcn.cat.es ... ... ... CATAÑOL ... ... ... ................................................................................................................................................................................ fletxa ... JO JA SÓC LLIURE !!! ... ... ... VISCA ESPANYA !!! ... i ... VIVA CATALUÑA !!! ... ... ... ....................................................................................................................................................
10 de gener de 2015, 16.18 h

#38 Al principi,

TOTA la Península era

AL-ANDALUS

(=inclosa CAT i ASTURIES)

(= pagaven vassallatge

i impostos a ÀL-ANDALUS)...

fins que Don PELAYO

es va REBEL·LAR

CONTRA el Poder

de AL-ÀNDALUS...
................................................


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Emili fletxa Terrassa
10 de gener de 2015, 15.23 h

#35 Crec que va ser al inrevés:
Al-Andalus TAMBÉ va arribar a Catalunya (i Espanya encara no existia, dit sigui de pas), i va alternar amb els catalans d'aquella época, clar, fins que també nosaltres els catalans (sense exèrcit espanyol) els vam convidar a marxar. Tot plegat una llàstima ,per que Cordovba era el centre de la cultura mundial en aquell temps. Per+ò cadascú a ca seva, tot molt millor i això és el que volem, ser a casa nostra ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
... CENSURA i "ELIMINACIÓ" dels comentaris "unionistes" = PAMFLET "directe.cat" ... ... ... ............................................................................................................................ fletxa ... "FRANQUISTES de l'estelada" = "separatistes" ... ... ... CÀNCER de la societat catalana = "separatistes" ... ... ... "separatistes" = Quina colla de borinots i micos amb navalla estàn fets tots plegats !!! ..
10 de gener de 2015, 14.28 h

EL Jutge "separatiste" i FEIXISTE

(=Santiago Vidal)

és "TONTO-del-CUL",

(per no dir una altre cosa pitjor).

Diu...

que si es "SANCIONAT",

anirà al Tribunal dels Drets Humans (¿?)...

Miri, EL QUE NO es POT FER és SER

un JUTGE "ESPANYOL"...

i ...ALHORA...

"CONSPIRAR"

CONTRA...ESPANYA !!!

HA de SER "EXPULSAT" des de... JA !!!
..........................................................................


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
BEJOTA fletxa BCN
10 de gener de 2015, 13.12 h

En plena intensificació del pla independentista

La inversió estrangera a Catalunya es desploma, mentre repunta a nivell nacional.
Durant els nou primers mesos del 2014 la inversió estrangera neta a Catalunya cau un 56,1% respecte al mateix període de l'any anterior. En canvi, les dades a tot Espanya reflecteixen un increment del 20,4%.

N.B. MATRIARCAT CATALÁ,GME OVER !


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.