directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ANC iniciarà una campanya de mobilització la setmana vinent "si no hi ha acord" entre Mas i Junqueras

Forcadell avança que l'Assemblea també farà una consulta interna per decidir els passos a seguir

Comentaris 69  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Els 75 membres del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana que s'han reunit aquest dissabte a Porqueres, al Pla de l'Estany, no s'han volgut posicionar sobre les tres propostes que va oferir el president Mas al líder d'ERC, Oriol Junqueras. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha subratllat que només estan interessants en "desencallar" el procés i que s'arribi a un acord polític que permeti convocar eleccions plebiscitàries abans dels comicis municipals. "Si no hi ha acord", Forcadell ja ha avançat que la setmana vinent arrencaran una campanya de mobilització per aconseguir unir fulls de ruta i també faran una consulta interna per decidir què ha de fer l'entitat.
Des de les deu del matí d'aquest dissabte els 75 membres del secretariat nacional de l'ANC estan mantenint una intensa reunió a Porqueres, al Pla de l'Estany. Es tracta d'una de les tradicionals reunions que porta a terme l'associació cada mes però, aquest cop, la trobada cau enmig d'una situació política tensa. És per això que un dels punts de l'ordre del dia, el primer, tracta sobre l'anàlisi del moment polític actual i la situació del procés sobiranista. En total, l'ordre del dia compta amb uns deu punts i a la una el migdia - quatre hores després de l'inici de la reunió- els membres del secretariat nacional encara es trobaven parlant i sobre el primer punt. 

En aquest context, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha avançat que arrencaran una campanya de mobilitzacions la setmana vinent, segurament dilluns, per aconseguir que hi hagi un acord entre CiU i ERC per celebrar eleccions anticipades. La presidenta ha assenyalat que "esperen i estan convençuts" que es pugui assolir l'acord ja que, si no fos així, seria "lamentable i decebedor". "Seria molt decebedor per totes aquelles persones que van sortir al carrer l'11 de setembre o van anar a votar el 9N i demostraria que els partits polítics són incapaços d'arribar a acords", ha assenyalat. 

A més de la campanya de mobilitzacions, l'ANC també iniciarà properament - si no hi ha acord polític- una consulta interna a tots els 100.000 socis, membres, col·laboradors i simpatitzants de l'Assemblea per saber què pensen i cap a on ha de tirar l'entitat. "Iniciarem un procés per crear una comissió que determinarà les preguntes i ens servirà per conèixer què pensen i què ha de fer l'ANC si no hi ha acord", ha comentat. En aquest sentit, Forcadell ha confirmat que la setmana vinent està previst que es porti a terme una reunió on assistiran les mateixes persones que van acudir a la trobada del passat 27 de desembre. 

Una reunió que ha de servir, tal i com ha explicat Forcadell, per "desencallar" el procés i avançar en la voluntat d'acord entre els partits polítics. En aquesta línia, la presidenta ha assegurat que durant la reunió no s'han valorat les tres propostes que va fer el president de la Generalitat, Artur Mas, al líder d'ERC, Oriol Junqueras, de cara a les eleccions anticipades. 

"No hem parlat sobre les propostes en concret, només volem que hi hagi acord i que es facin les eleccions abans dels comicis municipals", ha reiterat la presidenta de l'ANC. A més, una altre dels pilars de l'assemblea és seguir els paràmetres marcats per l'informe sobre el procés que va fer el Consell Assessor per a la Transició Nacional per avançar cap a la independència de Catalunya. 

"Nosaltres sempre hem dit que si els dos partits, actors principals del procés, es posen d'acord; nosaltres també hi donarem el nostre suport. Necessitem un mandat democràtic clar", ha assenyalat. El passat mes de novembre, l'ANC va aprovar a Cornellà una declaració a favor de la llista unitària que propulsava Artur Mas. No obstant això, amb el pas dels dies, l'entitat va matisar el seu discurs, sense alinear-se totalment amb la proposta del president de la Generalitat tot assenyalant en altres països la separació d'estats i països es va realitzar amb unes eleccions on hi havia dues llistes diferents. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#69
BEJOTA fletxa BCN
13 de gener de 2015, 18.48 h

La inversió estrangera a Catalunya es desploma, mentre repunta a nivell nacional.
Durant els nou primers mesos del 2014 la inversió estrangera neta a Catalunya cau un 56,1% respecte al mateix període de l'any anterior. En canvi, les dades a tot Espanya reflecteixen un increment del 20,4%.

N.B. A VEURE SI AQUESTA NIT LI SURT BÉ LA CASSEROLADA PERQUE AHIR ,JO NO VAIG SENTIR RES DE RES A BARCELONA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
BEJOTA fletxa BCN
13 de gener de 2015, 18.39 h

SRA. REPRESENTAN DEL MATRIARCAT CATALÁ PROMOTOR DEL "PROCÉS":GAME OVER !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
BEJOTA fletxa BCN
12 de gener de 2015, 19.47 h

Cataluña, ante el desafío secesionista.

La gran empresa ultima una ofensiva contra el desafío separatista de Artur Mas.
La iniciativa se está perfilando desde hace semanas en el seno de las principales patronales y organizaciones empresariales del país, incluyendo también las catalanas.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
12 de gener de 2015, 13.51 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
12 de gener de 2015, 08.24 h

Ara que beix al President de Catalunya que nomes treballa a favor dels mès Rics hi en contra dels mès pobres ,, no ser que fa alla Que Defensen LA LLIBERTAT D´EXPRESSIÓ .. Cosa no fa el seu Govern Català de C.I.U. , Tin que ser JO recordi que Artur Mas va fer RETIRAR A LA FORÇA Unes Pancartes de una ESCOLA Pública que protestaba contra les Fortes Retallades en EDUCACIÓ I SANITAT que feia hi fa Artur Mas fa C.I.U. .. Aixo FRANCO el Dictador tambe huf... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
12 de gener de 2015, 07.36 h

Tan parlar del Procés , tan parlar de Partits poliotics tan Parlar de Podemos ,, trobu a faltar molt les LLUITES ESTUDIANTILS Dels Joves Alumnes PER UNA UNIVERSITAT PÚBLICA I ACCESSIBLE A TOTHOM , han quedat relegades a un segon pla ho son coses del Passat Les Converses als nostres Carrers , Plaça dels pobles , Bars cafeterias diaris ,, ha desaparagut LA Crisis ningu diu res no es diu res del Atur dels Aturats de la falta de Becas de Menjador de LA Insegurata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
12 de gener de 2015, 05.02 h

FORCADELL ,, No diu que si VOTES a Artur Mas VOTES Tambe les seves RETALLADES SOCIALS VOTES Tambe tota la seva Corrupcio abus de poder .. Votes Rescatar Bancs hi Pistes de Esqui pero no rescatar persones Treura ajudes a persones Descapasitades , Disminuidas emfermes mentals ara no reben moltes ajudes que abans si tenien RAJOY Y ARTUR MAS Matan EL ESTAT DELBENESTAR SOCIAL ara nomes el tindran als Rics que son per els que treballa Artur Mas per els Rics els fa molt mes ric... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
12 de gener de 2015, 04.56 h

Artur Mas HI el Tabac Ben LLuny ....Sense C.I.U. HI SENSE EL TABAC ... HI .. TENS .. MOLT A GUANYAR ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
12 de gener de 2015, 04.49 h

GOVERNA NO ES ROBA ,, Com fan molts Politics Corruptes hi LLADRES ,, Governar no es cobrar enormes Sous mentres el poble pateix pobresa hi gana GOVERNAR Es disfrutar de Privilejios de Cotxes Oficials , de dietas tot gratis hasta el mobil Aixo no es Governar aixo es viura la vida padre viura com un Rei a todo lujo a tot luxe ....Jordi Pujol Governaba però mentres tambe li agradaba ROBA hi porta lo que roba a ANDORRA ... governar es fe retallades Socials ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#60
jordibcn1 fletxa Barcelona
11 de gener de 2015, 23.48 h

I Sra. Forcadell , el lema de la campanya quin serà " que visqui el President" o " vota Mas vota Catalunya" o " sí votes Mas votes ANC " ja teniu preparades les samarretes ? a quan les vendreu a 10€, si no recordo malament el sr. Mas en la seva conferència va dir que la gent pagaria la campanya i que després els partits (CDC o CiU) es quedarien els diners dels resultats obtinguts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.