directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC disposada a parlar del que calgui per arribar a un #AcordEleccionsJa

L'allargament de les negociacions està provocant "cansament" entre la població, segons ha reconegut la mateixa Rovira. "Hem d'assumir la part de responsabilitat que ens pertoca"

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- ERC confia que la reunió d'aquest dimecres entre Artur Mas, Oriol Junqueras i els líders d'ANC, Òmnium i AMI serveixi per "rubricar" l'acord que permeti desbloquejar la convocatòria d'eleccions. La secretària general, Marta Rovira, ha explicat aquest dimarts que el president d'ERC anirà a tancar els dubtes que Mas tingui respecte a l'acceptació per part d'ERC de "totes les condicions" que el president del Govern ha posat en una de les seves propostes. Rovira insisteix en situar les eleccions al març per evitar que el 'procés' sigui "subsumit" per l'agenda electoral espanyola i es compromet a parlar del que calgui per donar estabilitat a l'executiu, tot i que ha negat que es refereixi als pressupostos.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
"No té cap sentit allargar l'agonia social, econòmica i financera que estem patint", ha afirmat Rovira en referència a la possibilitat d'ajornar les eleccions fins a la tardor. Després d'acceptar "tots i cadascun dels punts" d'una de les propostes que els va fer arribar Artur Mas, els republicans entenen que és hora que el president de la Generalitat mogui fitxa i anunciï una convocatòria electoral imminent.
 
"Fa dos anys que estem intentant exercir el dret a decidir i no entenem perquè hem d'esperar nou mesos més. A més, no volem subsumir aquest procés en l'agenda electoral espanyola. I, finalment, és el que ens demana la gent. És un tema d'urgència social", ha manifestat la número 2 d'ERC des de la sala de premsa del Parlament.
 
Respecte a la reunió d'aquest dimecres al Palau de la Generalitat, Rovira ha explicat que el president d'ERC, Oriol Junqueras, anirà amb "absoluta disposició" a rubricar l'acord amb Mas i amb els presidents d'ANC, Carme Forcadell, Òmnium Cultural, Muriel Casals, i AMI, Josep Maria Vila d'Abadal. De fet, la proposta que ha acceptat ERC prové precisament d'aquestes entitats. Els republicans es comprometen a no incloure cap independent a les llistes, permetent d'aquesta manera que la llista que encapçalés Artur Mas es nodrís de personalitats del país.
 
La portaveu parlamentària d'ERC ha explicat, a més, que estan disposats a continuar garantint l'estabilitat "del dia a dia" del Govern fins que hi hagi eleccions -entenent que els comicis fossin abans del mes de maig. Rovira ha explicat que ERC, com ja ha fet els dos darrers anys, estaria oberta a parlar del que calgués en aquest sentit. Ha evitat, però, qualsevol referència als pressupostos del 2015, tot i que els periodistes li han formulat preguntes directes sobre el tema.
 
L'allargament de les negociacions entre CiU i ERC per definir la fórmula electoral i pactar el full de ruta posterior està provocant "cansament" entre la població, segons ha reconegut la mateixa Rovira. "Hem d'assumir la part de responsabilitat que ens pertoca", ha indicat. Davant d'aquest "esgotament", la número 2 republicana proposa l'antídot: "és un moment històric, tenim una oportunitat històrica a les nostres mans i queden molt pocs dies".



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
CiU està preparant la Traïció fletxa pacte secret Rajoy-Mas
14 de gener de 2015, 17.57 h

El 9-N estava pactat entre Rajoy i Mas.Per això Mas es va autoinculpar davant les càmeres.
Perquè sabia que no li passaria res perquè tot estava pactat entre PP i CiU,tot era pur teatre.
El pacte consistia en permetre un 9-N sense cap valor a canvi de no fer eleccions plebiscitàries i allargar
la legislatura fins el 2016 i així matar el Procés.
A canvi CiU aconseguia recuperar la iniciativa,ressucitar Mas i inmunitat per la famiglia Pujol
i per totes les corrupteles convergents, i l'Est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
14 de gener de 2015, 12.34 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluifos TODOS los catalanes).
14 de gener de 2015, 11.45 h

Queridos Nazis,

Me apena ver como vivic en una montaña rusa emocional, el MHP MaSS os lleva mas de dos años engañado, primero gano un año de gobierno con la charlotada del 9-N y ahora va a ganar un año mas de gobierno poniendo a ERC contra las cuerdas y traicionando a 1.800.000 votantes. no dire que no os lo mereceis por TONTOOOOOOOOOS pero me sabe mal por vosotros, el Valium lleva semanas agotado y os estais abocando al alcoholismo con el Aromes de Montserrat y la Ratafia, es muy claro ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluifos TODOS los catalanes).
14 de gener de 2015, 11.32 h

La esposa de Oriol Pujol, desconocida en la empresa con la que dice que colaboraba
Un trabajador y un ex trabajador de la empresa del también imputado Sergi Alsina declaran ante la juez que no les consta que Anna Vidal tuviera papel alguno en operaciones por las que facturó grandes cantidades, como supuesto asesoramiento externo. La Fiscalía cree que estos pagos eran comisiones encubiertas a Oriol Pujol por favores políticos.

http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2015/01/testigos-no-vier... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
14 de gener de 2015, 11.17 h

#21 Amí m'agrada molt el Francesc Marc Alvaro, el trovo molt coherent.
Ahir es va donar una noticia , prou interesant per pensar'hi . El Diari de Andorra, va dí que la policía española había mentit respecte als diner de Marta Ferrusola i els seus fills a Andorra.
Una conspiració i manipulació mes del ministeri de interior per desestabilitzar el procés.ç
Una mes després de la Camargue, els diners del President afora, els diners del Trías afora, etc.etc. , Ja solsament els falta que bu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Joan fletxa VCJ
14 de gener de 2015, 10.39 h

el MHP no es aigua clara i el Francesc Marc Alvaro es la veu del seu amo i per deu que s'hi esforça prou. Si no hi ha res que ho canvii, ja no espero que convoquin eleccions a la primavera, només els interessos de Ciu i el MHP poden burlar-se de milions de catalans que confiaven que el president era dels nostres i no un fotut traïdor. Espero que entre avui i demà el MHP em faci quedar malament i hagi de rectificar les meves paraules


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
l'Esteve fletxa Vallès Oriental
14 de gener de 2015, 10.31 h

Mare de Deu com son els d'Esquerra!!!!ª. Davant l'exigència de l'Artur Mas de que les independents (Carme Forcadell, Muriel Casals per exemple) nomes puguin anar a la seva llista de convergents i unionistes mes o menys corruptes (ai... Duran, ai Pujol...) van els republicans i diuen que estan disposats a acatar la directriu de CiU. I que passa???. que el problema es de semàntica. El "esquerranossos", a paret de baixar-se els pantalons com van fer el 1980 fent President a Jordi Pujol i Soley... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
14 de gener de 2015, 09.49 h

#18 No sou de FIAR!!! ERC nomes vol el suicidi del Sr. Mas!!
Amb vosaltres nomes poden pactar Icetes, montilles i pocavergonyes


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
mario fletxa barna
14 de gener de 2015, 09.46 h

Què, us heu enterat que ERC ja ha tornat a dir que ja es poden convocar per part d'ELLS? Ja no cal tornar a reblar el CLAU, Què COLLONS es pensa el MAS? que som uns pallassets o titelles a les seves mans? que no ens OFENGUI tantes vegades, ja n'hi ha prou companys ja n'hi ha prou. ARA ÉS EL MOMENT, NO EN TINDREM CAP ALTRE, o si passa, COMFIAREM AMB ELS QUE EL VULGUIN TORNAR A INTENTAR? amb MAS SEGUR QUE NO. Com diu ELL es fa responsable de TOT i la té aquesta responsabilitat, TOTA, per tant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
14 de gener de 2015, 07.54 h

C.I.U. VOL ELECCIONS A LA TARDO , no pas ARA JA com si vol E.R.C. ,.... C.I.U. vol allarga molt molt per fer el la votació el Procés Independentista PER LA AUTUDETERMINACIÓ DEL POBLE CATALÀ .. ..C.I.U. esta contra LA INDEPENDENCIA No la vol pas si no li preguntin a UNIO de DURAN I LLEIDA


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.