directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: "Ara que tenim una data, hem de guanyar"

El líder d'ERC ha celebrat la recuperació de l'acord i del clima de confiança necessari per accelerar el procés i culminar-lo

Comentaris 36  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El president d'ERC, Oriol Junqueras ha definit l'acord subscrit aquest dimecres amb el president de la Generalitat com el "millor", perquè fixa una data en què els catalans podran votar per la independència. "Els acords exigeixen cessions de totes les parts. Si no, no hi havia eleccions", ha indicat en la seva compareixença al Palau de la Generalitat. Tot i que ERC havia reclamat repetidament que les eleccions es fessin abans de les municipals, Junqueras ha reconegut que situar-les al setembre era l'única manera de garantir que Artur Mas les anticipés. Per garantir l'estabilitat del Govern, ERC ha obert la porta a aprovar els pressupostos del 2015 si garanteixen la creació d'estructures d'Estat.

Comparteix
   

"És evident que si no hi havia acord no hi havia eleccions. La potestat de convocar-les no depèn d'ERC sinó del president de la Generalitat", ha recordat Junqueras als periodistes des de la sala Torres Garcia del Palau de la Generalitat. Els republicans havien apostat des del principi perquè els comicis al Parlament se situessin al març, tal com també havien demanat els representants de l'ANC, l'AMI i Òmnium, presents també en la reunió d'aquest dimecres. Al final, Junqueras ha acceptat que s'ajornin fins el setembre perquè, segons ell, era necessari per a rubricar l'acord.
 
"Totes les parts deuen pensar que la seva proposta inicial devia ser millor, però també estic convençut que totes les parts estan convençudes que l'acord actual és el millor, encara que només sigui perquè ens permet votar", ha afegit el president d'Esquerra. Una resposta similar a la que va donar el 12 de desembre del 2013 quan es va assolir l'acord sobre la data i la pregunta de la consulta. Tot i haver rebutjat en repetides ocasions una pregunta en forma d'arbre que no preguntés exclusivament per la independència, Junqueras va definir aquella pregunta com "la millor" perquè permetia consolidar l'acord entre les forces polítiques sobiranistes.
 
Junqueras ha pronosticat que l'oportunitat de votar sobre la independència en unes eleccions vinculants "ajudarà a què els cansats continuïn fent la feina i els il·lusionats encara posin més il·lusió". El líder republicà ha reconegut que les negociacions han costat "més del que voldria", però que un cop encarrilades serviran de punt d'inici per a un acord encara més ambiciós: el full de ruta independentista que plantegen pactar partits i entitats de cara a les eleccions del 27 de setembre.
 
"Tenim una oportunitat extraordinària al davant que hem d'aprofitar. Hem de deixar de parlar de qüestions que són menors i parlar de les importants. Per què volem la independència? Per a fer què? Com l'exercirem? Al servei de qui? Quins costos i quins beneficis tindrà?", ha explicat.
 
Pel que fa a les llistes electorals, que tants titulars han generat les darreres setmanes, Junqueras ha confirmat que ERC escollirà lliurement qui forma part de la seva candidatura. D'aquesta manera, podran incloure personalitats independents, tot i que una de les propostes que Mas va fer arribar als republicans dijous passat -i aquests van acceptar- vetava aquesta possibilitat.
 
Junqueras també ha reflexionat sobre com afectarà l'acord a les eleccions municipals del mes de maig. Segons ha explicat, l'autonomia municipal passarà per davant del pacte nacional, tot i que ha pronosticat que, en molts casos, els pactes municipals es concretaran "de forma natural".
 
Un cop restablert l'acord amb CiU, la negociació més imminent entre les dues formacions és la dels pressupostos del 2015. Junqueras s'ha mostrat obert a dialogar i a pactar els comptes amb el Govern -tot i haver presentat esmenes a la totalitat contra totes les seccions dels pressupostos- sempre que garanteixin la màxima justícia social i contribueixin a construir les estructures d'Estat necessàries perquè Catalunya es prepari per ser un estat independent si els ciutadans així ho decideixen en les eleccions del setembre.
 
"Hem de garantir els propers dies que els pressupostos siguin útils per al que hem de fer", ha destacat. Per això, el líder republicà confia que el procés sobiranista no es vegi immers en la dinàmica electoral espanyola, tot i que les eleccions se situaran entre les municipals i les generals.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#36
16 de gener de 2015, 13.51 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
16 de gener de 2015, 07.27 h

JUNQUERAS ..... EL 27 DE SETEMBRA Sera molt tard per moltes persones unes abans podran perdre el PIS aniran al carrer per no poguer pagar al LLoguer ja que ningu els ajuda , tindren mes Pobres ,, mes Aturat Mes Nens hi nenes SENSE BECAS DE MENJADOR aixo si als mès RICS a les grans empreses al GOVERN DE C.I.U. de Artur Mas els Abaixara els Impostgos per fer-los molt mes rics Aixo comportara fer mes Retallades socials algu li agrada fer molt a Artur Mas he


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
16 de gener de 2015, 07.22 h

Junqueras se equiboca en una cosa de molta importancia volguer LA Independencia , no es volguer un Govern de Dretes criminals despiadado que a fet fortes Retallades socials es molt lladre hi corrupta , ajuda molt als Rics Hi perjudica a pobres hi aturats hi treballadors . NO Tenir un ESTAT PROPI CATALÀ No sa de permetra destrueixin EL ESTAT DEL BENESTAR SOCIAL HI FAMILIAR Com westan destruin C.I.U. Y P.P. .. ARTUR MAS Y RAJOY .... No Junqueras JO VUI LA INDEPENDENCIA l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
16 de gener de 2015, 07.17 h

ja tenin DATA ,, Quina Vergonya per votar EL 27 DE SETEMBRE DEL 2015 ,, ja valia mes esperar Votar cuan tucaba al final del mandato de Artur Mas el 2016 ja pocs mesos de diferencia ja hu dic jo sempre LA POLITICA CATALANA ES UN CANCHONDEO .. ....qUE FA UN lider de oposició donan supiort al Govern Català suposu quel ridicul he


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
15 de gener de 2015, 19.12 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
BEJOTA fletxa BCN
15 de gener de 2015, 14.52 h

ERC culpa a La Caixa, el Sabadell y la patronal catalana de presionar en contra del anticipo electoral.

Junqueras amenazó a Mas con sacarle los colores en la investigación sobre Pujol si no adelantaba las elecciones.
N.B. SR. JUNQUERAS,QUE LI FARIA RES FER UNA ULLADA AL RESULTAT DE E. EUROPEES AMB UN 23% ENTRE CIU I ERC EN CLAU SOBIRANISTA ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
15 de gener de 2015, 14.09 h

PARLAR Be de algu que traiciona els que confien en el , , traiciona a la Gent de Esquerres fem politicas de Dretes amb Artur Mas . Pensaba tontu de mi que Junqueras com el deia una hi mil vegades que les PRESIBITARIAS La Independencia la tenien que VOTAR ABANS de les Eleccions Municipals ho Tranquerien amb C.I.U. No es faran abans de les MUNICIPALS NI TRENCA AMB C.I.U. .. Junqueras se abaixa els pentalons devant de Artur Mas es un mentider hi covards ja podra co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
15 de gener de 2015, 13.07 h

Ni lista unitaria, ni pebliscitarias ni na de na. Unas simples elecciones AUTONOMICAS por las que los partidos mataran por unas mihajas de poder.


Mariano Rajoy esta contentisimo. Gracias MASS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
15 de gener de 2015, 11.03 h

#14 Noi, avui et toca aguantarte !


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
15 de gener de 2015, 10.58 h

#22 Veus com no te aclaras !. Tan aviat parlas bé del Junqueras com avui no o fas . No t'entenc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.