directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Forcadell: "El 27-S serà la nostra data i és la data en què guanyarem la independència"

Les entitats sobiranistes estan "satisfetes" amb l'acord "perquè creuen que "refà la confiança i la unitat"

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Les entitats sobiranistes, ANC, Òmnium Cultural i AMI. estan "satisfetes" amb l'acord assolit en la reunió a cinc bandes d'aquest dimecres al Palau de la Generalitat, en què s'ha fixat l'avançament electoral per al 27 de setembre. La presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, ha reconegut que el pacte no recull la seva petició de celebrar els comicis abans del maig, però ha subratllat que hi hagi acord,  compromís i confiança i és un acord guanyador.
"El 27-S serà la nostra data i la data en què guanyarem la independència", ha dit als mitjans aplegats a les portes de la Generalitat. Forcadell també ha remarcat que l'acord ha permès "refer la confiança i la unitat" i refermar el "compromís" de "culminar" les estructures d'estat cap a la independència.

A la sortida del Palau de la Generalitat després de més de quatre hores de trobada amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras, les entitats de la societat civil favorables al dret a decidir han celebrat l'acord assolit aquest dimecres, perquè creuen que compleix dues de les tres condicions que van posar sobre la taula després de la celebració del 9-N.
 
D'una banda, segons ha dit Forcadell, el pacte "assegura l'èxit de la independència", ja que referma el "compromís" de "culminar" les estructures d'estat necessàries per a la independència. De l'altra, consideren que l'acord va en la línia dels posicionaments del Consell Nacional per a la Transició Nacional, tal com havien reclamat.
 
En canvi, la presidenta de l'ANC ha admès que la data de la convocatòria electoral -el 27 de setembre- no respon a les seves peticions de celebrar les eleccions al Parlament abans dels comicis municipals. No obstant això, Forcadell ha dit que, igual que la data i la pregunta del 9-N no eren "les seves" però van subscriure-les, ara també ho faran amb aquesta nova cita a les urnes. "El 27 de setembre serà la nostra data i la data en què guanyarem la independència", ha asseverat.
 
Així mateix, Forcadell ha posat en relleu que el pacte permet "refer la unitat i la confiança" després de setmanes d'intenses negociacions i de picabaralles públiques entre els líders polítics.  



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
16 de gener de 2015, 13.49 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
16 de gener de 2015, 09.43 h

A GRANOLLERS I CARDEDEU , Falta fer un Fort Front Clarament D´ESQUERRES Clarament Molt Canalista com podria ser E.R.C. ,, LA CUP I ICV .. Cal parar els PEUS a la DRETA CATALANA que son C.I.U. Artur Mas i Duran i LLeida , cal parar als Peus al P.S.C. = P.S.O.E. per Ser molt molt Espanyols hi perjudicar molt els interesus de Catalunya hi afavorir els de Espanya .....RECORDEU el Alcalde Socialista de MOLLET DEL VALLES a les pasades Eleccions Municipals el POC... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
jcc fletxa bcn
15 de gener de 2015, 15.42 h

S'acostumen a fer grans anàlisi per no arribar en lloc. I jo em pregunto davant la pressa: com pensàveu fer-ho per aconseguir el vots que calen en el cas de que puges la participació del 67% de les darreres votacions al Parlament? Ara és el moment de treballar i acabar amb tant soroll estèril.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
BEJOTA fletxa BCN
15 de gener de 2015, 14.49 h

ERC culpa a La Caixa, el Sabadell y la patronal catalana de presionar en contra del anticipo electoral.

Junqueras amenazó a Mas con sacarle los colores en la investigación sobre Pujol si no adelantaba las elecciones.

N.B. FORCADELL: EL MATRIARCAT CATALÁ (PROMOTOT D'AQUEST ENREOU) VA PERDRE LA CONSULTA (9N) AMB UN RESULTAT VERGONYÓS I EL 27 S PERDERÁ TAMBÉ(VUERE E. EUROPEES AMB UN 23% ENTRE CIU I ERC).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
15 de gener de 2015, 14.01 h

3 ) Digu mes clar i Català la Societat els Catalans Corrien cap ala Independencia tenien presa de trenca amb Espanya SER LLIURES . Pero com sempre els nostres Politics falsos , mentiders Covards . Ens posen el Fre freno de mano de cop ala FRENADA AL INDEPENDENTISME Ja alguns que aixo de la LA INDEPENDENCIA Hu voldrien fe durar 50 anys mes amb el Cuentu la LA CULPA ES DE MADRID ho el altra cuentu MADRID ENS ROBA Com que el EX--PRESIDENT DE Catalunya ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Jo fletxa Catalunya
15 de gener de 2015, 13.11 h

#5 Veig que anem pel bon camí. Gràcies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jaume fletxa Barcelona
15 de gener de 2015, 13.01 h

AL ARAGONESES (= LAPAO EL ATONTAO) LI PICA TOT. DONCS QUE ÉS GRATI!!!

Com pica eh Aragoneses, Oriolet Bankión Iberión, BJ i altres estúpits del blog que ens haguem posart d'acord. Doncs et fots.

Quina llàstima que de vacances a les Maldives no se t'hagués menjat un tauró blanc. Ja no són el que eren aquestes bèsties.

Au Oriolet, segueix dient les rucades de sempre. Sense tu el blog perdría interès.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 de gener de 2015, 10.52 h

Moltes gracies a tots els que em el vostre esforç, aveu fet positble aquet acord i ENDEVANT, malgrat totes aquestes persones i partits que ens desijan el pitjó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
15 de gener de 2015, 10.18 h

QUERIDOS NAZIS,

Veis como el MHP ((Muy Hijo Puta) del MaSS os ha vuelto a engañar. Pelota hacia delante y un año mas de gobierno de CIU, MaSS es un cadaver politico e intenta retrasar su entierro politico a costa de la pastanaga sepa-rata.

Tanto llorar al mundo que no nos dejan votar, que en un pais normal, etc etc y retrasan las elecciones a su conveniencia personal.

QUE PENA ME DABAIS Y QUE ASCO ME DAIS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 de gener de 2015, 09.23 h

Redordu que Junqueras volia fer aquesta Votació abans de les Eleccions Municipals NO AL SETEMBRE .. E.R.C. .. Altra begada SE ABAIXA ELS PANTALONS .. No cumpleix amb lo que diu i promete no te Paraula fa lo que altres li diuen no lo que ella creu sa de fer son deviles hi covards JUNQUERAS que te votin als teus amics no me agraden els politics covards sense paraula RECORDU TU VAS DIR ELECCIONS ABANS DE LES MUNICIPALS . Allarga tan aquesta votaxció va a fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.