directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tambors de secessió a Espanya a la premsa internacional

Wall Street Journal, Financial Times, Al Jazeera, Bloomberg i agències com AFP o Reuters informen dels comicis que obren la porta a la independència de Catalunya

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

(ACN).- Les eleccions anticipades del 27 de setembre "estaran estructurades per servir com un referèndum per declarar la independència d'Espanya", segons el 'Wall Street Journal'. El diari nord-americà informa del pacte entre CiU i ERC per celebrar eleccions i el defineix com un "desafiament directe" al govern espanyol. Pel rotatiu britànic 'Financial Times', el 27-S "augmentarà la preocupació sobre l'estabilitat política a la quarta economia de l'Eurozona", Espanya, on les forces polítiques tradicionals, diu, han de fer front a uns "reptes sense precedents" per l'ascens de l'independentisme, de Ciudadanos i de Podemos.
"Els líders catalans esperen que les eleccions del setembre serveixin com gairebé un referèndum sobre la independència, amb cada vot per un partit pro-independència comptat com un vot per a la creació d'un nou estat català", explica el 'Financial Times', en la mateixa línia que el 'Wall Street Journal'.
 
Aquest influent mitjà econòmic diu que "el fracàs per arribar a un acord per una llista única ha estat un cop pel president català", però remarca que Mas va assenyalar que preferia "per sobre de tot mantenir la unitat del camp pro-independència". Segons el 'Financial Times', tant el PP com el PSOE "pateixen el risc de ser marginats" a Catalunya pels independentistes, d'una banda, "i per forces unionistes més dures com Ciudadanos", per l'altra.
 
En clau estatal, el 'Financial Times' també recorda que les enquestes espanyoles situen Podemos al capdavant, i destaca que això "podria fer que la creació d'un govern estable fos més difícil que mai".El rotatiu recorda que Mas "ha demanat repetidament al govern central que permeti als catalans decidir sobre el seu futur en un referèndum formal" però que Madrid "sempre s'hi ha oposat fermament".
 
En el seu article, el també mitjà financer Bloomberg explica que Mas ha aconseguit un "acord amb el seu rival separatista, el líder d'ERC Oriol Junqueras". Bloomberg diu que el pacte preveu "llistes separades, però un full de ruta comú cap a la secessió, el que suposa, de facto, un referèndum".
 
Segons la televisió Al Jazeera, després de les eleccions, i si aconsegueixen una majoria, els independentistes consideren que "podrien declarar unilateralment la independència d'Espanya"."Les eleccions regionals no estaven previstes a Catalunya, que representa una cinquena part de la riquesa d'Espanya, fins el 2016", recorda Al Jazeera.
 
L'agència francesa AFP explica també que les eleccions del setembre "se centraran en la qüestió de la independència de Catalunya" i "si els independentistes guanyen" es caminarà cap a la "secessió d'Espanya".Per Reuters, la votació "reviu el profundament divisiu tema sobre si Catalunya ha de ser o no independent". L'agència recorda que fins ara el president espanyol, Mariano Rajoy, ha mantingut una actitud "dura" contra el moviment independentista.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
fgsdfg fletxa dsfasd
17 de gener de 2015, 11.36 h

#2 POT SER TENS RAÓ. EN AQUEST CAS ENS HAUREM DE REPLANTEJAR EL TEMA. SI NO HI HA UNA AMPLIA MAJORIA O HI HA UN CLAR DECREIXEMENT, POT SER CALDRÀ APARCAR EL TEMA PER A MÉS ENDAVANT. PERÒ SI VEIEM QUE EL SUPORT SOCIAL ES MANTÉ I O CREIX I EL QUE FALLA ÉS LA DECISIÓ POLÍTICA, POT SER HAUREM DE CANVIAR DE FORCES INDEPENDENTISTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
16 de gener de 2015, 13.45 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
15 de gener de 2015, 18.40 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
15 de gener de 2015, 15.26 h

La ANC y Òmnium se 'tragan' el acuerdo Mas-Junqueras después de exigir elecciones innegociables antes de las municipales
Forcadell y Casals celebran el anuncio para celebrar elecciones autonómicas el 27 de septiembre, pese a que en las últimas semanas habían advertido una y otra vez de que no aceptarían posponer los comicios a después de la primavera. Justifican el cambio de actitud señalando que pacto permite rehacer "la confianza y la unidad" del independentismo.

http://www.cronicagl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BEJOTA fletxa BCN
15 de gener de 2015, 13.04 h

ERC culpa a La Caixa, el Sabadell y la patronal catalana de presionar en contra del anticipo electoral.

Junqueras amenazó a Mas con sacarle los colores en la investigación sobre Pujol si no adelantaba las elecciones.

N.B. WAit and see.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 28
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
15 de gener de 2015, 13.02 h


Ni lista unitaria, ni efecto post 9-N, ni na de na. Se trata de unas simples elecciones AUTONOMICAS donde los partidos se mataran por unas migajas de poder.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 27
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
15 de gener de 2015, 11.58 h

A partir d´avui mateix, el sobiranisme català ja no pot sentir-se cofoi amb portades i editorials de diaris i TV a Europa i Amèrica, doncs aquesta etapa ja és closa.
La feina a partir d´ara i entenc que partits i Govern ja ho tenen clar, és la de refermar la voluntat existent a Catalunya de voler arribar a la maduresa política, assumint els nostres devenirs com a estat independent i integrat a Europa.
Les nostres actuacions ja no poden mostrar inseguretat o incertesa davant la Comunitat ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 32   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.