directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Unió deixa per després de les municipals el debat intern sobre la independència

Espadaler assegura que ara i en un futur Unió mai acceptarà portar al programa electoral "compromisos que no puguem complir".

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

(ACN)- Unió no entra en el debat. No vol obrir el meló del full de ruta cap a la independència. O, si més no, no vol fer-ho ara. Així ho ha assegurat aquest dijous Ramon Espadaler en ser preguntat per l'estratègia sobiranista que Mas i Junqueras van dir que estaven pactant i que tenien molt avançat per poder compartir-la de cara a les properes eleccions. D'aquesta manera, els democristians opten per no dir si estarien disposats a sumar-se a aquest full de ruta amb CDC i ERC, cosa que, de no ser així, podria acabar significant la ruptura de la federació de CiU. 

Comparteix
   


Etiquetes
Primer les municipals

"Cada cosa al seu temps. Venim d'un programa electoral amb uns punts molt concrets que hem complert i complirem. Tot allò que siguin compromisos de futur, ho haurem de calibrar i debatre internament i posicionar-nos arribat el moment", ha explicat Espadaler, tot destacant que aquesta discussió interna no es pot obrir "tenint les municipals a tocar".

Mantenir l’aliança amb CDC

Tot i assegurar que Unió i els seus dirigents "tenen coneixement i, en ocasions, s'hi ha implicat" en aquest full de ruta de Mas i Junqueras, Espadaler ha reconegut que, de moment, hi prenen distància. "Ara toca governar, prioritzar, les eleccions municipals i, en el seu temps, ja treballarem les qüestions programàtiques de futur, i tot en el marc de la federació de CiU", ha afirmat el democristià, deixant clar també que la seva voluntat és la de "mantenir" l'aliança amb CDC.

L’acord possible

Espadaler admet que l'acord assolit dimecres al vespre, després d'una llarga reunió bilateral amb la presència de l'ANC, Òmnium i l'AMI, "segurament no satisfà a tothom, però sí és l'acord possible que no deixa en via morta el procés, permet l'acció de Govern, i dona certeses per clarificar el calendari electoral".

Prioritzar acords amb ERC

Espadaler ha reafirmat el compromís d'Unió de recomanar als seus alcaldes i regidors que, després de les municipals, es "prioritzin" els acords amb ERC, tot i que ha matisat que "això no serà entès com un mandat imperatiu perquè l'autonomia local i el principi de subsidiarietat s'ha de respectar".
 
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
16 de gener de 2015, 13.14 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
16 de gener de 2015, 10.10 h

La CUP tilda el acuerdo para las elecciones del 27S de cesión al "chantaje" de Mas
Arrufat afirma que no existe ninguna hoja de ruta pactada para maximizar los votos independentistas ni para conseguir que la comunidad internacional vea en el resultado de esas elecciones el valor de un referéndum, y valora el pacto como un acuerdo "para la distribución de votos".

http://www.cronicaglobal.com/es/notices/2015/01/la-cup-tilda-el-acuerdo-para-las-elecciones-del-27s-de-cesion-al-chantaje-de-mas-1... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa VCJ
16 de gener de 2015, 10.00 h

Pobres militants de base d'unio, aguantar anys i anys la mateixa cupula, son uns martirs


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
16 de gener de 2015, 09.29 h

A GRANOLLERS I CARDEDEU.. Junts ,,, E.R.C. , LA CUP HI ICV ,, Una Gran Força D`ESQUERRES i ben Catalanes NO Com els Socialistes P.S.C. = P.S.O.E. que son molt Espanyols anti--catalans C.I.U. I P.P. , tenen pactes fets a tot arreu alla un estan als de ARTUR MAS I DURAN I LLEIDA Els perjudican el PAIS En tantes cruels retallades socials y la REFORMA LABORAL Feta per P.S.C.= P.S.O.E. = P.P. = C.I.U. Els ban fer puja el ATUR molt amb aquesta reforma que ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
16 de gener de 2015, 09.18 h

A GRANOLLERS I CARDEDEU ,, Te que fer un fort FRONT CLARAMENT INDEPENDENTISTA ,,, entre E.R.C. I LA CUP i qui volgui de feritat la Independencia C.I.U. NO LA VOL ELS LA FRENEN allargan molt la CONSULTA per que no els interesa pas LA INDEPENDENCIA DE CATALUNYA Amb molts Ajuntaments de Catalunya C.I.U. I P.P. ,, tenen Pactes fets estan JUNTS LES DUES DRETES Les Eleccions Municipals si es fan en clau Social cal castigar a C.I.U. Per les Retallades ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
La "hipoteca Espanya" costa a cada ciutadà català 2.130 euros fletxa El PP d'Extremadura reconeix l'espoli de 16.000 milions d'euros
15 de gener de 2015, 19.14 h

https://twitter.com/santcodto/status/539158800532766720


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit. . fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes).
15 de gener de 2015, 15.24 h

La ANC y Òmnium se 'tragan' el acuerdo Mas-Junqueras después de exigir elecciones innegociables antes de las municipales
Forcadell y Casals celebran el anuncio para celebrar elecciones autonómicas el 27 de septiembre, pese a que en las últimas semanas habían advertido una y otra vez de que no aceptarían posponer los comicios a después de la primavera. Justifican el cambio de actitud señalando que pacto permite rehacer "la confianza y la unidad" del independentismo.

http://www.cronicagl... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.