directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rull: Ens cal una majoria absoluta de diputats i vots de les forces independentistes

El #27S2015 és una data molt important, votarem sobre la independència de Catalunya d’una manera vinculant

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El coordinador general de CDC, Josep Rull, creu que a les eleccions del 27-S s'hauran de sumar totes les forces que volen la independència per "avançar" i per això seria un bon resultat que els partits que portin explícitament al programa la independència i el full de ruta consensuat aconsegueixin la majoria absoluta de diputats. Aquesta és "condició 'sine qua non'", ha dit a Catalunya Ràdio. Ara bé, treballarà per una majoria absoluta també en vots, que atorgaria una "força extraordinària per fer els propers passos" i permetria buscar reconeixement internacional. A més, Rull creu que una part del full de ruta compartit de cara al 27-S podria ser subscrit per formacions no independentistes.
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
El coordinador general de CDC, Josep Rull, creu que a banda d'obtenir majoria absoluta de diputats seria bo per tenir "força extraordinària per fer rels propers passos" i obtenir reconeixement internacional que els partits independentistes aconseguissin una majoria absoluta també en vots. Rull ho ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio. Considera que l'absoluta en diputats és "condició 'sine qua non'" però hi afegeix també la de vots. Creu que en qualsevol cas les forces independentistes hauran de sumar post 27-S perquè "si no sumem això no avança".
 
A més, li donen a la nova data electoral un caràcter "molt important", "vinculant", perquè es votarà sobre la independència de Catalunya. "No és menor", ha dit. En aquest sentit, ha assegurat que es tracte d'eixamplar la base del sobiranisme i no de "repartir el pastís".
 
El número 2 de CDC, també ha parlat del full de ruta que les forces independentistes estan consensuant. D'entrada ha renegat de les filtracions de l'esborrany a alguns mitjans de comunicació perquè, ha assegurat, que no ajuden a crear consens ni a tancar acords. Després, i al seu parer, el full de ruta hauria de tenir de contingut i a nivell fundacional que la independència servís per a crear un estat de dret i transparent. Ha d'estar, ha dit, al servei d'"un ideal més ampli" de justícia social, progrés econòmic i equitat, i de país "net i transparent".
 
Rull ha assegurat també que en una part d'aquest full de ruta s'hi poden sentir còmodes tant Unió com ICV perquè "podem compartir tant qui vol la independència com qui està compromès amb el dret a decidir". "Ens agradaria que tingués capacitat d'englobar molta gent i moltes forces, els que defensem explícitament la independència i que els que volen que decideixi el seu futur i que respectaran la decisió" que es prengui a les urnes.
 
D'aquí en desprèn que si es pacta en aquests termes serà un element que permetrà eixamplar les bases del sobirania perquè atorgarà seguretat, ha dit. De fet ha reclamat elevar el debat polític al contingut del procés independentista, parlant per exemple, dels costos i de la viabilitat.
 
Finalment i en to molt irònic durant la tertúlia, Rull ha deixat anar que si la majoria absoluta la tragués Convergència declararien la independència "l'endemà mateix". Rull també ha explicat que hi haurà consell nacional extraordinari el mes que ve que hauria de fixar el calendari concret del congrés del partit que ha de dur-los a la "refundació" en base a l'eix nacional, social i ètic, ha dit.
En clau municipal, Rull creu que seria "bastant poc lògic" és que si una formació obté majoria una altra de les compromeses amb la independència tingués "com a prioritat impedir la voluntat majoritària de la gent". "Si hi ha majories molt àmplies i clares, si guanya una força concreta, sigui Convergència o Esquerra, cal voluntat de donar-hi estabilitat".
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
19 de gener de 2015, 18.49 h

La Resistencia Antiespañola es una organización política revolucionaria que lucha por la Independencia de todos los pueblos ocupados por el estado español,y está compuesta por todo tipo de personas de esos pueblos : vascos, galegos, catalanes, leoneses, canarios,etc. Todo el que lucha por la libertad de los pueblos ocupados por el fascismo imperialista español tiene cabida en la Resistencia.

La Resistencia seguirá luchando por la libertad de los pueblos y naciones ocupados por el estado... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
BEJOTA fletxa BCN
19 de gener de 2015, 13.34 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentisteNació".

N.B. RESULTAT PREVIST 27-S
( LA TOSSUDESA ,SR. RULL, NO ÉS PAS UNA VIRTUT.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Ai Senyor! fletxa Barcelona
19 de gener de 2015, 13.05 h

Sr. Rull el seu explicar coses, si no les destria ben clares no deixa de generar dubtes.
El full te ruta inclou la independència i altres coses.Entre aquestes coses, unes perquè s'hi afegeixin no independentistes. El full de ruta inclou l'abans i el després del 27-S. Els partits portaran el full de ruta al seu programa. Vts. volen un resultat que no confongui a Europa i més enllà, O sigui No indepens votant a favor de la Independència. Bonic? Vol dir que Vts. No emboliquen la troca, per a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Núria fletxa Calafell
19 de gener de 2015, 10.22 h

Fa anys que CiU i ERC sumen majories àmplies al Parlament. Quan deixareu de dir mentides i anireu a barraca?. N'estem tips de pastanagues i engabiades i de fer el numeret amb les campanyes de l'ANC. La majoria social, ja hi és i quan es demostra (9-N i autonòmiques) la refredeu i tornem a començar. Aquí la dificultat no és d'Espanya, sinó del polítics i les èlits catalanes que consenteixen i viuen de l'espoli. Només si hi ha voluntat política, a Catalunya, serem independents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
JORDI fletxa GRANOLLERS
19 de gener de 2015, 08.17 h

Fa moltíssims mesos que al Parlament hi ha majoria absoluta, perquè no s'ja fet la DUI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
18 de gener de 2015, 16.07 h


los nazis- independentistas ya intentaron golpe de estado en el 34 contra la democratica republica española y fracasaron (los cogieron cuando huian por las alcantarillas disfrazados de mujer)...y ahora fracasaran de nuevo
VISCA CATALUNYA VISCA ESPANYA VISCA LA DEMOCRACIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
18 de gener de 2015, 16.05 h


# catalunya con el actual sistema de financiacion es la comunidad ESPAÑOLA que mas dinero recibe...y la que peor lo administra
por no hablar del 3% que iba directamente a Andorra en bolsas de basura


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
18 de gener de 2015, 15.57 h

#11 enriqueta la de la teta.....................bueno ahora entramos en el mundo animal
en la NAZI "SOM ESCOLA" se estudiaba la fauna animal?..................


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
18 de gener de 2015, 15.31 h

#10 rata


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
18 de gener de 2015, 15.30 h

#9 enriqueta la de la teta..............pero porque le gusta tanto la merda?..esta relacionado con el nazi-independentismo?......y no sea tan guarra hablando


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.